Президент Володимир Зеленський та керівник ОП Андрій Єрмак про боротьбу з коронавірусом та повернення українських полонених

Президент Володимир Зеленський та керівник ОП Андрій Єрмак про боротьбу з коронавірусом та повернення українських полонених
30949 ПЕРЕГЛЯДІВ

Під час неочікуваних викликів для всього суспільства України повз'язаними з COVID-19, Президент України Володимир Зеленський разом з керівником Офісу Президента України Андрієм Єрмаком проводять плідну роботу щодо забезпечення країни необхідними ресурсами та ведуть переговори з міністрами про належне надання медичної, соціальної та економічної допомоги.

Нещодавно Президент України звернувся до українських лікарів, які просять його про допомогу та підтримку у прийнятті важливих рішеннь, ухвалені на останньому засіданні уряду під головуванням Глави держави. Зокрема, про щомісячну доплату в розмірі 500 гривень людям, старшим 70 років, а також виплату в цьому місяці 1 тисячі гривень тим громадянам, які мають пенсію менше 5 тисяч, і певним вразливим категоріям населення, та збільшення у 4 рази заробітньої плати лікарям.

“На жаль, сьогодні ми пожинаємо плоди «знущання» над українською медичною системою в усі попередні роки. І тому щоденно й цілодобово працюємо над тим, щоб у наших медиків були всі необхідні засоби та обладнання. Ми неодмінно все подолаємо. У першу чергу завдяки вам – нашим лікарям, завдяки вашій мужності та витримці",- з такими словами звернувся до медиків Глава держави

Також складатимуться списки громадян для надання фінансоввої допомоги найбіднішим українцям під час карантину. Наразі в Україні зафіксовано 1878 випадків захворювання, 120 з яких підтверджені за минулу добу.

«Ми бачимо, що карантин потрібен. Я впевнений, що він врятує багато життів. Однак уряд мусить знайти кошти, щоб допомогти найбіднішим українцям. Складіть список якомога швидше, і давайте розрахуємо, скільки грошей ми можемо виділити», – звернувся Глава держави до Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля.

Володимир Зеленський та Андрій Єрмак разом із Громадською організацією «Правовий захист та безпека України» на чолііз Юрієм Микуляком надаватимуть допомогу найменшим громадянам, які знаходяться у дитячих будинках. Дітям з ДБ «Добродійні люди», який знаходиться на передовій недалеко від штабу ООС передали великий запас харчів, особливо фруктів та солодощів, які малі так полюбляють.

Крім того, Кабмін розробляє програму зі створення робочих місць для українців, які прибули з-за кордону чивтратили роботу у зв’язку з поширенням хвороби.

«Ми плануємо створити багато робочих місць уже за кілька тижнів. Зокрема, нам будуть потрібні люди для ремонту доріг, вимощування тротуарів, прибирання територій. Багато різних вакансій», – підкреслив Прем’єр-міністр.

"Усім рекомендовано носити маски, але коронавірус насправді скидає маски з людей. Бо хтось готовий допомагати, віддаючи останнє. А хтось готовий заробляти на людській біді. Підвищує ціни, притримує маски на складах, намагається продати респіратори за кордон. Усі ці дії отримають не лише моральну оцінку суспільства, а й юридичну оцінку відповідних правоохоронних органів’’, - наголосив Президент України

Крім боротьби з пандемією коронавірусу, важливим питанням лишається повернення українських полонених, які утримуються на тимчасово окупованих територіях Донбасу, Криму та РФ.

«Цей процес продовжується. Він ускладнений ситуацією з пандемією. Тому сьогодні фіналізуються списки, вони оновлюються», – зазначив Андрій Єрмак та додав, що, -Президент неодноразово наголошував: наша мета – повернути всіх наших громадян, які сьогодні, перебувають на непідконтрольній території, у Росії та Криму».

“Ми робимо усе можливо, щоб пришвидшити цей процес”, - резюмує керівник АП Андрій Єрмак

Теги: Андрій Єрмак,Володимир Зеленський,COVID-19,карантин,Правовий захист та безпека України,Юрій Микуляк
Автор: sxemycom
ПРЯМИЙ ЕФІР