Затриманого за хабар у 50 тис. доларів США посадовця ДФС Київської області Олександра Чепеля випустили під заставу 252 240 грн. Та чи на довго?! Журналістське розслідування показує що ні!

Затриманого за хабар у 50 тис. доларів США посадовця ДФС Київської області Олександра Чепеля випустили під заставу 252 240 грн. Та чи на довго?! Журналістське розслідування показує що ні!
42319 ПЕРЕГЛЯДІВ

Нещодавно, 7 квітня детективами Національного антикорупційного бюро спільно з ГУ внутрішньої безпеки ДФС України за процесуального керівництва САП під час отримання хабаря у розмірі 50 тис. доларів США був затриманий начальник слідчого управління податкової міліції в Київській області Олександр Чепель. Високопосадовець вимагав та отримав через адвоката-посередника Сергія Войтенко неправомірну вигоду від засновника приватної компанії за ухвалення рішення у кримінальному провадженні в якому той фігурував. Обох: і адвоката-посередника, і податківця було взято «на гарячому» при  передачі їм 50 тис. дол. США неправомірної вигоди.

Наразі, Олександра Чепеля, якого Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють в одержанні хабара - Суд відпустив під застуву у 252 240 грн. Крім того, на нього поклали низку обов'язків: прибувати за першим викликом; повідомляти про зміну свого місця проживання чи роботи; утримуватися від спілкування з іншим підозрюваним та свідками у справі; здати на зберігання паспорт для виїзду за кордон.

Щодо іншого фігуранта справи  адвоката-посередника Сергія Войтенко, то його відправили під цілодобовий домашній арешт. На нього також мають надіти електронний браслет.

Зараз можна сказати, що Олександру Чепелю все ж частково повезло, адже ще певний період може подихати свіжим повітрям. Та чи довго так буде?!  - звісно, що ні, адже наша редакція провела журналістське розслідування в якому нам вдалось отримати незаперечні  факти, згідно яких пан Чепель як мінімум «присяде» на 5-8 років. Мова йде про пункт 1 ст. 365 КК України та пункт 4 ст. 190 КК України.

Наразі матеріали систематизуються та готуються до друку, перша частина якого відбудеться завтра на протязі дня.

Що ж, шановні читачі – Вас чекає «бомба», а Олександра Чепеля… ну він уже напевне й сам зрозумів...

Теги: ДФС Київської області,хабар,Олександр Чепель,Сергій Войтенко
Автор: Vse.Media
ПРЯМИЙ ЕФІР