«Чорнобиль 1986» повертається. Україна на межі техногенної катастрофи, влада мовчить. Все як 34 роки тому

«Чорнобиль 1986» повертається. Україна на межі техногенної катастрофи, влада мовчить. Все  як 34 роки тому
38053 ПЕРЕГЛЯДІВ

Що реально відбувається у Чорнобильській зоні?! – це питання вже не першу добу тривожить українців, але на даний час обгрунтованих коментарів від влади немає. А це, звісно, ще більше насторожує і заставляє народ панікувати. У ЗМІ та соціальних мережах масово ширяться новини, що ми на межі катастрофи, яка за масштабами не поступатиметься сумній трагедії 1986 року. 

Більше того, ми натрапили на пост у Facebook  члена громадської ради при Держагентстві з управління зоною відчуження Ярослава Ємельяненко. Де він повністю спантеличений невідомістю і звертається до Президента Володимира Зеленського, Офісу Президента, Дениса Шмигаля,  Антона Геращенко, Арсена Авакова та Миколи Чечоткіна для чітких розяснень. Далі пряма мова: 

 «Ситуація критична. Зона палає. Місцева влада звітує, що все під контролем, але насправді вогонь стрімко захоплює нові території. В мене два варіанти: чи то до Кабміну не доводять реальну ситуацію, чи він обрав політику замовчування радянської влади, як у 86 році.

Зараз вогонь дістався Прип’яті та знаходиться у двох кілометрах навпростець від сховищ радіоактивних відходів «Підлісний», де розташовані найбільш високоактивні радіаційні відходи всієї Чорнобильської зони, та від самої ЧАЕС.

Чорнобильські пожежі тушать вже десятий день, а вогонь, не дивлячись на роботу рятувальників, вільно переміщується за вітром, та зараз дістався міста Прип’ять та найнебезпечніших об’єктів Зони відчуження.в

Але зайдіть на сторінки Кабміну, ДСНС та профільних держустанов – в них все під контролем і все нормально. Горить там, горить сям, але це ок. І те, що ця серія підпалів, за всіма юридичними ознаками, є терористичним актом, який зараз вийде за межі країни та стане міжнародним – це нормально, не звертайте уваги, ситуація штатна. На місце не допускають волонтерів та журналістів.

Я терміново звертаюся до Офіс Президента України та Володимир Зеленський, Денис Шмигаль, Антон Геращенко, Арсена Авакова, Миколи Чечоткіна.

Досить робити вигляд, що все ок! Скажіть людям, що реально відбувається з пожежею.

Хто може - тегніть тих, хто не тегнувся. Та репост». 

У такому випадку наші коментарі, напевне, вже лишні. Лише що хочеться сказати:  а де ж влада візьме спецзасоби проти радіації?! – можливо тому й мовчать…  

Теги: Чорнобиль,ЧАЕС
Автор: Vse.Media
ПРЯМИЙ ЕФІР