Насмішки над горем: СБУ виявила 160 провокаторів фейкових новин про коронавірус

Насмішки над горем: СБУ виявила 160 провокаторів фейкових новин про коронавірус
9521 ПЕРЕГЛЯДІВ

Зараз дуже скрутні часи для всього світу, для людства, але не для тих, хто любить заробити грошенят на чужому нещасті. І сьогодні піде мова про інтернет “героїв”, які поширювали фейкові новини про коронавірус та агентів, які працювали на ворожу сторону

Кіберфахівці Служби безпеки України на чолі з головою СБУ Іваном Бакановим виявила вже близько 160 агітаторів, які поширювали неправдиві відомості про пандемію коронавірусу, серед них виявили 8 інтернет-агітаторів, які діяли на прохання країни-агресора РФ тазаблоковано вже 2 тисячі інтернет-спільнот із охопленнням понад 700 тисяч підписників.

Локації цих агітаторів знаходилися в містах Одесі, Дніпрі, Львові, Херсоні та Києві. Щодо них було відкрито кримінальні провадження за статтями 109, 110 Кримінального кодексу України (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, а також за посягання на територіальну цілісність і недоторканність України).

Тематичні спільноти активно набирають оберти, так як це є актуальним на сьогоднішній день, тому Служба постійно проводить фільтрацію відповідного контенту, більшість з яких поширюється з російського інформаційного потоку. Головна мета таких фейкових новин - створити штучну паніку та безлад, а також спровокувати на те, щоб призвести до порушення умов карантину.

Голова СБУ Іван Баканов також виступив з пропозицією про продовження санкції щодо обмеження доступу до російських соцмереж, як «Одноклассники» та «ВКонтакте» ще мінімум на 3 роки, так як бачить в цьому завдання захист ити громадян від фейків і маніпуляцій, а відповідно – зберегти безпеку держави в цілому

Теги: СБУ ,коронавірус,фейк,Іван Баканов,РФ ,Одноклассники,ВКонтакте
Автор: admin.politica.com.ua
ПРЯМИЙ ЕФІР