СБУ підозрює ватажка незаконного збройного формування «ЛНР», який вбив співробітників служби

СБУ підозрює ватажка незаконного збройного формування «ЛНР», який вбив співробітників служби
30487 ПЕРЕГЛЯДІВ

Нещодавно відбулося гучне затримання генерал-майора СБУ Валерія Шайтанова, тому служба день за днем  продовжує в активному режимі викривати інших зловмисників, які посягають на державний суверенітет

Слідчі Служби безпеки України на чолі з Головою СБУ Іваном Бокановим залучені до операції під процесуальним керівництвом прокуратури Луганської області повідомили про підозру ватажку одного із незаконних збройних формувань терористичної організації «ЛНР».

В ході досудового слідства було встановлено, що особа на прізвисько «Шумер» у квітні 2015 року очолив один з мотострілецьких батальйонів «4 ОМСБр Народної міліції ЛНР».

За його наказом бойовики обстрілювали позиції Збройних Сил та правоохоронних органів України у Новоайдарському районі Луганщини.  

У травні 2018 року за наказом Шумера бойовики із стрілецької зброї та автоматичного гранатомета обстріляли позиції сил АТО в районі населеного пункту Жолобок, унаслідок чого загинуло двоє співробітників Служби безпеки України, ще двом було завдано поранення.      

Заочно повідомлено про підозру терористу і трьом його підлеглим у вчиненні злочинів, передбачених  ч. 3 ст. 258 (терористичний акт) та ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України..

Наразі бойовиків оголошено у розшук

Теги: СБУ ,Іван Боканов,ЛНР,Шумер,АТО
Автор: admin.politica.com.ua
ПРЯМИЙ ЕФІР