Чи реально в Україні побороти криміналітет, який процвітає ще з 90-тих? Керівник СБУ Миколаївщини і кримінал - хто перемагає…

Чи реально в Україні побороти криміналітет, який процвітає ще з 90-тих? Керівник СБУ Миколаївщини і кримінал - хто перемагає…
39649 ПЕРЕГЛЯДІВ

Раніше це здавалося неможливим, проте з приходом Віталія Герсака до СБУ Миколаївської області з’являється віра у краще майбутнє нашої країни. Посаду начальника управління він займає з вересня 2019 року і за піврічний термін проявив себе як жорсткий управлінець і непримиренний антикорупціонер.

Голова СБУ Іван Баканов і Віталій Герсак – голова СБУ у Миколаївській області

Заступивши на посаду, Герсак пообіцяв миколаївцям боротися з тотальною корупцією та почав з власного відомства - багато хто позбувся теплих посад, а ті, що залишилися почали працювати в рази результативніше. Завдячуючи жорсткому підходу, вдалося вирішити одну з найгостріших проблем регіону - засилля нелегальних автозаправних станцій. Зараз 19 з них закрито і демонтовано, а 99 - легалізовані. Вражаючий успіх відомства пробудив жвавий інтерес до його керівнику. 

Незважаючи на те, що новому голові миколаївських силовиків ще немає сорока, він уже полковник. Позачерговий чин йому принесла результативна робота у внутрішній безпеки СБУ: арешт багатьох корупціонерів. Зокрема, на всю країну прогриміла справа Ярослава Кашуби, затриманого з сумою в 600 тис. гривень. Не менш резонансною стала історія Олександра Самкового, співробітника Національного антикорупційного бюро України, який отримав 150 тис. доларів хабара.

Відомо, що до служби у внутрішній безпеці, Віталій Анатолійович багато років відпрацював в поліції. Там він займався карним розшуком і боротьбою з організованою злочинністю. Відкриті джерела повідомляють про його участь в затриманні великої кримінальної фігури, злодія в законі Омара Бекаєва в 2010 році. Більш раннім досягненням, про яке Герсак розповідав сам - викорінення торгівлі «ширкою» в місті Гайсин, Вінницької області.

Зараз на Миколаївщині Герсак займається тотальним знищенням корупційних планів. Виявлено незаконний кар’єр, що видобуває щебінь на території асфальтного заводу. Також, Віталій Анатолійович «перейшов дорогу» кримінальному авторитету «Науму», що кришував злив дизельного палива із локомотивів. Та найбільше збільшилася українська казна після перекриття контрабандного шляху через морський порт Очакова. Крім того, він знищив схеми кримінального авторитета «Мультика» і у виробництві та продажі фальсифікату спиртних напоїв. Одна лиш операція СБУ виявила більше як 50 тисяч пляшок горілки. До цього всього явно слід додати й резонансну справу по виявленню бізнесмена який фінансував терористів ДНР. Ще було повернуто 15 млн.грн, які вкрали чиновники із Департаменту освіти й науки ОДА, при закупках програмного забезпечення електронних книг для шкіл області. 

Віталій Анатолійович в одному з інтерв’ю говорить, що «Ситуація під контролем. У минулому році спільно із нашими партнерами ми припинили діяльність трьох кримінальних угруповань. Про це багато писали місцеві ЗМІ. І це ще один наш внесок, щоб громадяни, в тому числі ті, які займаються бізнесом, почували себе спокійно і впевнено. А предстанивкам кримінального світу передам наступне: поки я начальник Управління, у них є два варіанти майбутнього – або шукати собі прихисток на стороні, або опинитися у місцях позбавлення волі. Жодних проявів бандитизму, рекету чи рейдерства у регіоні я не потерплю. І нікому не рекомендую перевіряти мене на терпимість до цих злочинів.

І наостанок буквально одним рядком. Ми припинили діяльність трьох нарколабораторій у області. Це врятовані життя, насамперед, молодого покоління. Ну а про стан боротьби із корупцією ми регулярно звітуємо у інформаційних повідомленнях на сайті СБУ та інших ресурсах у мережі. Серед викритих на отриманні неправомірної вигоди державні службовці, поліцейські таі податківці. Колоритним у цьому переліку є голова громадської організації, який погорів на 40-тисячному хабарі. Такий випадок не надто характерний для Миколаївщини, наскільки я знаю».

На посаді Віталій Герсак проводить серйозну роботу з викорінення криміналу та корупції, а тому перші позитивні зміни ми бачимо вже тепер. 

Теги: СБУ Миколаївської області ,Віталій Герсак,Мультик,СБУ ,кримінал
Автор: admin.politica.com.ua
ПРЯМИЙ ЕФІР