Люди Януковича знову «в ділі»: екс-регіонал Москаленко мітить на посаду голови Київської ОДА

Люди Януковича знову «в ділі»: екс-регіонал Москаленко мітить на посаду голови Київської ОДА
22313 ПЕРЕГЛЯДІВ

Екс-регіонал Москаленко, який програв на парламентських виборах в 2019, зараз оббиває пороги Офісу Президента. Чому? Мітить на посаду голови Київської ОДА. А якщо допустити таку людину до влади, то які будуть наслідки? Перше, що спадає на думку – корупція та казнокрадство. Чому? –Зараз дамо відповідь на питання: хто ж такий пан Москаленко?

Ярослав Миколайович Москаленко - громадсько-політичний і спортивний діяч, філантроп, народний депутат України VIII скликання. Та мало хто знає, як він став власником прибуткового бізнесу в доволі юному віці. Розслідувачі пишуть, що Ярослав Миколайович разом з товаришами ще в далеких 90-тих, займаючись рекетом, постукав в офіс Павла Оснача (тоді міліонера), погрожували йому і його дітям. В результаті, забрали бізнес Оснача повністю. За матеріалами розслідування виходить, що бізнес імперія, про яку Москаленко не особливо багато розповідає в різних інтерв'ю, почала своє становлення саме після того, як підприємство перейшло в актив рекетирів. Саме так, за допомогою сильних м’язів і зброї робився бізнес. Наступним кроком нашого героя стала політика. 

Його політичний шлях стартував у Вишгородському районі, де у 2006 році він починав депутатом районної ради, яку згодом очолив. У 2010 році він на декілька місяців очолив Вишгородську РДА, а згодом став заступником голови Київської ОДА Анатолія Присяжнюка. Того ж року восени Москаленко став депутатом Київської облради від Партії регіонів. 

До речі , саме в цей час на підконтрольній Москаленко території починається  будівництво скандально відомої резиденції Януковича - Межигір'я. Тож не дивно, що вже в 2012 році Москаленко під прапорами Партії регіонів потрапляє в парламент. Перед тим провівши операцію «підкуп»: роздавання виборцям продуктових пайків. 

Янукович мав багато поплічників, а одним з них точно був Москаленко. Коли перший вивозив майно на камазах, то другий нагружував ці камази, відмиваючи гроші, на будівництві доріг в області. Під час свого депутатського терміну Ярослав Миколайович отримував дорогоцінні подарунки за схеми (один з них годинник ROLEX), займався кнопкодавством, купував землю за безцінь, ну і звичайно вигравав тендери – типовий список «діянь» українського депутата.

Згідно з декларацією, нардеп володіє декількома елітними годинниками Ролекс, 5-ти квартирами, дачною ділянкою на 400 квадратів та земельними ділянками сільськогосподарського призначення, двома елітними автомобілями Порше і Бентлі. Але це те, що є на папері, а в реальності суми значно більші. У 2016-му народний депутат нібито отримав від своєї компанії «Синтез» 12 млн 45 тис грн фінансової допомоги, але в декларацію ці дані не вніс.

До Ради в 2014 році він також потрапив. Влада змінилася, а наш герой досі на плаву. Він не був у БПП, але голосував за потрібні закони. Подякою стало назначення Олександра Горгана головою Київської ОДА. Тут корупційні схеми продовжуються: компанія ТОВ "Спец Комплет Постач" наприкінці 2018 року отримала тендер на будівництво на ремонт усіх доріг області на суму понад 800 млн грн. Та шокуючим є інший факт: вся липова документація згоріла в 2019, при вилученні спец службовцями СБУ.

Проте з приходом команди Зеленського справи у Москаленка значно погіршилися. Він не зміг домовитися з новою владою і програв вибори, тим самим зменшивши свій вплив. Тому зараз намагається будь-яким чином отримати нові повноваження. Указом Президента України Володіна Василя Геннадійовича призначено на посаду тимчасово виконуючого обов’язки голови Київської обласної державної адміністрації. Проте карантин скоро закінчиться і владі потрібно буде щось робити або ж не робити. Тут Москаленко пропонує свої «послуги», щоб після виходу з карантину отримати «хлібне місце». 

А ми вже дуже скоро побачимо чи втілиться в життя його план грабунку народу…

Далі буде…

 

Теги: Ярослав Миколайович Москаленко,Київська ОДА,Анатолій Присяжнюк
Автор: admin.politica.com.ua
ПРЯМИЙ ЕФІР