На отриманні хабаря затримано керівників Агентства з управління Чорнобильською зоною відчуження

На отриманні хабаря затримано керівників Агентства з управління Чорнобильською зоною відчуження
297804 ПЕРЕГЛЯДІВ

13 квітня у Кабміні визначили переможця конкурсу на посаду голови Державного агентства з управління зоною відчуження тимчасового керівника Чорнобильської АЕС Сергія Калашника, а вже 27 він був арештований. Причиною цього стала сильна любов до грошей, а також мільйонні бюджети від благодійників для ліквідації Чорнобильської трагедії.

«НАБУ та САП спільно з СБУ викрили генерального директора державного підприємства на наданні неправомірної вигоди т.в.о. голови Державного агентства України з управління зоною відчуження. 27 квітня 2020 року очільнику держпідприємства повідомили про підозру у вчиненні злочину, кваліфікованого за ч.4 ст.369 КК України. («Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі»).

Слідство задокументувало, що генеральний директор передав т.в.о. голови ДАЗВ 210 тис. грн в обмін на погодження призначення йому річної та щоквартальної премій у понад 430 тисяс грн», - повідомляє прес-служба НАБУ.

Зараз за місцем проживання і роботи фігурантів проводяться обшуки. Цікавим фактом є те, що після того, як правоохоронці почали обшуки, в адміністративній будівлі Агентства з управління Чорнобильською зоною відчуження почалася пожежа. Однак правоохоронці своєчасно загасили загоряння, що дало можливість вилучити документи, що підтверджують протиправні дії вказаних осіб.

Здається, що «весна і справді почалася» і «посадки будуть».

Теги: хабар ,Сергій Калашник,НАБУ,Чорнобиль
Автор: admin.politica.com.ua
ПРЯМИЙ ЕФІР