Злочинець-фіскал Олександр Чепель досі на свободі. А де ж обіцяні посадки?!

Злочинець-фіскал Олександр Чепель досі на свободі. А де ж обіцяні посадки?!
313433 ПЕРЕГЛЯДІВ

Таке може бути лише в Україні: голів Митної та Податкової служб звільняють через неефективність та схематози, а начальник слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління Державної фіскальної служби у Київській області Олександр Чепель досі на свободі.

Нагадаємо, що 7 квітня детективи НАБУ спільно з ГУ внутрішньої безпеки ДФС України за процесуального керівництва САП затримали Олександра Чепеля під час отримання хабаря у розмірі 50 тис. доларів. Він був начальником слідчого управління податкової міліції в Київській області. Високопосадовець вимагав та отримав через адвоката-посередника Сергія Войтенко неправомірну вигоду від засновника приватної компанії за ухвалення рішення у кримінальному впровадженні в якому той фігурував. Обох: і адвоката-посередника, і податківця було взято «на гарячому» при  передачі їм хабаря.

Подробиці цієї справи ну дуже цікаві: Чепель уповноважив адвоката Войтенка на переговори із засновником Столичної ювелірної фабрики про розмір неправомірної вигоди і передачу грошей через нього. Зокрема, посадовець ДФС і посередник у приміщенні Свято-Анастасіївського ставропігійного жіночого монастиря повідомили представнику фабрики про можливі негативні наслідки для фірми у вигляді проведення нових обшуків на їх об’єктах. У цьому ж монастирі вони повідомили засновника фабрики про необхідність сплатити 4 млн грн податкових платежів до бюджету та надати Чепелю через Войтенка неправомірну вигоду в сумі 1,5 млн грн.

Пізніше у службовому кабінеті Головного управління ДФС у Київській області Чепель повідомив, що подальші перемовини від нього буде вести адвокат і навіть пообіцяв можливість зниження розміру хабаря. Під час переговорів між Войтенком і засновником ювелірної фабрики вони дійшли згоди про зменшення суми з 60 до 50 тисяч доларів. Ці гроші представник фірми мав залишити в контейнері для паперу, який розташований у туалеті офісу адвоката, що він пізніше і зробив. Під час обшуку в офісі Войтенка детективи знайшли вказану суму грошей, банківські реквізити яких збігаються з тими, що були вручені засновнику фабрики для подальшої передачі.

І Ви мабуть думаєте, що його посадили? Тоді Ви помилилися.

Вже 9 квітня суддя Вищого антикорупційного суду Широка Катерина Юріївна звільнила його з-під варти за умови внесення застави у розмірі 252 тис. гривень. А його адвоката, Войтенка, відправлено під цілодобовий домашній арешт, про що і просив прокурор САП. Не погодившись з таким рішенням, адвокат підозрюваного подав апеляційну скаргу. Вивчивши її, 22 квітня суд залишив апеляцію без задоволення. Пізніше Апеляційна палата таки передумала і збільшила до 1,05 млн грн заставу.

судья Вищого антикорупційного суду - Широка Катерина Юріївна

«За результатами судового засідання суд частково задовольнив апеляційну скаргу прокурора та визначив підозрюваному заставу у розмірі 500 прожиткових мінімумів для працездатних осіб у сумі 1,05 млн грн», – пише прес-служба. 

Та для цього «героя праці» ця сума точно є підйомною і він вийде на свободу. 

Ця історія повторюється, бо пан Чепель вже мав кримінальну справу і після цього його лише підвищили. Олександр Васильович був фігурантом справи за статтею «Втрата документів або інших матеріальних носіїв секретної інформації, що містять державну таємницю, а також предметів, відомості про які становлять державну таємницю особою, якій вони були довірені, якщо втрата стала результатом порушення встановленого законом по рядку поводження із зазначеними документами та іншими матеріальними носіями секретної інформації або предметами». На початку своєї кар’єри він відкрив 197 незаконних кримінальних справ протягом одного року проти бізнесменів Житомирщини з метою вимагання хабарів. Ще незрозуміло, як при такій зарплаті можна було купити майно на мільйони гривень. Магія та й годі.

Ну, а ми чекаємо на посадки!

Теги: Олександр Чепель,хабар ,ДФС,Широка Катерина Юріївна
Автор: Vse.Media
ПРЯМИЙ ЕФІР