Фінансовий геноцид: Шахрайські дії "Zecredit" повинні бути покарані! Чому на людей масово вішають неіснуючі кредити? Звернення в СБУ!

Фінансовий геноцид: Шахрайські дії "Zecredit" повинні бути покарані! Чому на людей масово вішають неіснуючі кредити? Звернення в СБУ!
127736 ПЕРЕГЛЯДІВ

Нещодавно нашою редакцією було проведено розслідування вкрай сумнівних дій з явними ознаками шахрайства з боку мікрокредитної установи – Zecredit. МФО Zecredit проводить незаконні способи вибивання грошей, дуже часто навіть за неіснуючими позиками. В арсеналі цієї «компашки» цілий набір різноманітних діянь що давно цікавлять правоохоронні органи, а це як мінімум порушення таких статей КК України: ст.182 (порушення недоторканності приватного життя), ст. 189 (вимагання), ст. 190 (шахрайство), ст. 355 (примушування до виконання чи невиконання цивільно-правових зобов'язань). До речі, вони є великими любителями підробляти юридичні документи, а це ще плюс ст. 358 КК України. 

Важливим і кричущим порушенням Закону України є те, що Zecredit – фактично на нього плює!

Найперше, пункти своїх договорів вони ставлять вище українського Законодавства. До прикладу: стаття 21 закону “Про споживче кредитування” містить прямі заборони нарахування надмірних відсотків та пені. Пеня не може бути більшою за 15% від кредиту, а загальна сума нарахувань не може бути більшою за половину кредиту. Та їхнім колекторам на це плювати, адже вони впевнені, що погрозами, шантажами виб’ють із людей потрібні їм суми – підкреслюємо: потрібні їм, а не ті що гуртуються на Українському Законодавстві. А що ж говорити про те, що левова частка людей яких вони пресують – взагалі не має і не мала відношення до  Zecredit, або навіть більше – до жодної мікрокредитної установи. А таких порушень Закону – в них чимало.      

Також Zecredit, це же ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "ФІНАНСОВА КОМПАНІЯ "ІНВЕСТРУМ" (Код ЄДРПОУ 42201361) – не зупиняє карантин пов'язаний із пандемією Коронавірусу. Адже із початком карантину їхній тиск на громадян у рази збільшився, а це відверті незаконні діяння що суперечать Закону України №533-ІХ від 17.03.2020 року.   

Zecredit це же ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "ФІНАНСОВА КОМПАНІЯ "ІНВЕСТРУМ" (Код ЄДРПОУ 42201361). Засновано дану компанію відносно недавно 07.06.2018 року, та це їм аж ніяк не помішало «перевершити братів-своїх старших» за своїм нахабством і масштабним терором громадян України. Більше того, вони одні із лідерів по вимаганню грошей за неіснуючі кредити. Також, в прямому значення слова – не перевіряють даних, чи людина якій дзвонять являється або їхнім позичальником, або має відношення до позичальника. Тобто, часто просто-напросто телефонують людям і без жодного на те факту вимагають гроші. Але найцікавішим, що їх вирізняє – це підроблення документів та надсилання людям з метою залякування. Найчастіше це - підроблені повістки виклику до суду або постанови про відкриття виконавчого провадження. Такі «документи»  крім надсилання самим наче боржкам -  часто потрапляють на місця роботи як псевдо-боржників, так і їх батьків, родичів. Увага тим кому такі листи приходили. Найперше зверніть увагу – від кого він прийшов: має бути від суду за вашим місцем прописки або проживання, а не від МФО. Дальше, має бути підпис судді, номер провадження і штрих-код. Цікаво те, що вони себе відчувають справжніми Богами, адже пишуть, що в разі погашення заборгованості вони – кредитор мають право закрити кримінальне провадження. По-перше, кредити – це не кримінальна справа(якщо це не шахрайство), а адміністративна. По-друге, хто їх наділив правом закривати судові справи?! Щодо такої повістки, то це кримінал – стаття 358 ККУ ( підроблення документів, печаток, штампів та бланків…). Також вони підробляють самі договори, роздруківки банківських квитанцій, і т.д. 

Та як ми вже говорили вони не розбираються винен чи ні – вони просто давлять. Спочатку використовують «робот», який набирає вас систематично і ознайомлює із псевдо-інфою, а потім масово дзвонять колектора.  Ось нам люди це описали так: 

Ірина: Навіть не знала що цей зоопарк існує, поки не почали дзвонити по кілька разів на день і вимагати погасити борг якого я навіть не брала.Тероризують щодня.

Сергій: У червні взяв кредит -погасив, а ось в жовтні на мій e-mail прийшов лист, що я винен 6300грн. Аккаунт заблокували. На  картку гроші мені не приходили. Та більше того – самі почали автоматично знімати гроші з моєї карти… Це повний абзац…

Іванна: Пишуть, якщо я не поверну займ (якого я не брала), то розмістять моє фото у відділках поліції і на монітори банків – як шахрайку. До речі фото прислали із копії мого паспорту… Як просто сьогодні дістати особисті дані…

І це ми подали лише кілька варіантів, де присутня суто нормативна лексика…

Наразі в нас велика кількість їхніх розмов із погрозами, смс та інших доказових матеріалів – особливо: підроблених ними документів!  Та найгірше є те, що їхні працівники (в нас це зафіксовано) у своїх розмовах зневажають Україну та українські Закони. Наш юрист спробував із одним з таких колекторів поспілкуватись по одному надісланому листі що нам надали громадяни.  В листі вказано: що людина звинувачена за статтею 190 ККУ; що до неї їдуть судові виконавці забирати майно; що вони сьогодні-завтра проведуть її арешт і.т.д. Коли юрист спитав хто їх наділив правом визнавати людину винною (презумпція невинуватості), тим більше за статтею ККУ, і чому вони не поважають Законодавство України, то відповідь була шокуюча: «я в Ж-пі мав ваші закони і …», ну всі напевне зрозуміли…  

От такі то кредитори, крім того, що вимагають в людей сплатити неіснуючі кредити, погрожують розправою, та ще й виражають пряму неповагу до України та наших Законів. 

По цій компанії - Zecredit уже опрацьовано і подготовлено велику кількість матеріалів із грубими порушеннями ними Українського Законодавства. Щодня до нашої редакції надходить все нові і нові докази, які обов’язково, із людьми які просили у нас допомоги ми передамо у правоохоронні органи.   А всім тим хто також став жертвою цих компаній і не знає що робити – пишіть на електронну адресу редакції - ([email protected]). Разом ми все здолаємо. 

Та окремо ми в найближчий час передамо зібрані нами матеріали в СБУ, адже нехтування Законами України і плювання на них – це колосальна загроза нашій державі! 

Звернення до Глави СБУ Баканова Івана Геннадійовича: 

«Шановний Іване Геннадійовичу, просимо Вас провести розслідування щодо діяльності МФО Zecredit це же ТОВ "ФІНАНСОВА КОМПАНІЯ "ІНВЕСТРУМ" (Код ЄДРПОУ 42201361). Дана компанія шахрайськими діями та погрозами вимагає сплачувати людей кредити! Часто їхніми жертвами стають особи, які ніколи не звертались за послугами у їхню компанію. Також просимо приділити увагу тому, що Zecredit масово підробляє юридичні документи, зокрема судові повістки та постанови про відкриття виконавчих проваджень. Та обов’язково зосередитись на тому, що вони свої документи ставлять вище Законодавчих норм. І звісно, те що їхні колектори прямим текстом погрожують людям та запевняють, що Закони України на них не діють. Чекаємо на Ваші рішучі дії».   

Далі буде! Не дозволимо вбивати українців разом!!! 

Теги: Zecredit,МФО ,кредитори,колектори,ІНВЕСТРУМ
Автор: Vse.Media
ПРЯМИЙ ЕФІР