«Феєричний кейс Шмигаля»: Прем’єр-міністр розділив українську енергетику між олігархами Коломойським та Ахметовим! Як Вам такий розклад, пане Президенте?!

«Феєричний кейс Шмигаля»: Прем’єр-міністр розділив українську енергетику між олігархами Коломойським та Ахметовим! Як Вам такий розклад, пане Президенте?!
143941 ПЕРЕГЛЯДІВ

Два тижні тому, 16 квітня Кабмін призначив Ольгу Буславець на посаду т. в. о. міністра енергетики та захисту довкілля України. Варто зазначити що нова тимчасова очільниця енергетичного комплексу вже встигла «відзначитись» на всі 200%. Ні для кого не секрет, що пані Буславець є явно вираженим представником  Ріната Ахметова в теперішньому Уряді, що очолює ще один лобіст інтересів олігарха Денис Шмигаль.

Останні кілька днів на всю країну гучно лунає скандал із зупинкою енергоблоків на українських АЕС, що втілює хто б ви подумали?! – так, і ще один «артилерист» «ахметівської» свити – Петро Котін. Ситуація довкола української енергетики – це чітко спланована акція по захопленню всього енергетичного комплексу. Це можна навіть назвати своєрідним державним переворотом, адже енергетика – це практично «серце» України.

Призначення Шмигалем Буславець на посаду т. в. о. міністра енергетики та захисту довкілля України – це ніщо інше як діяння Прем’єр-міністра, що спрямовані на передачу олігарху Ахметову всіх ричагів впливу на енерго сектор. Та закриття енергоблоків на користь Ріната Леонідовича на певний час зіграли у «злий жарт із рейдерами», адже такі дії практично зумовлювали неможливість переходу Буславець із т.в.о у повноцінного міністра. Та в таких людей як Ахметов та Шмигаль завжди є план «Б», хоча домовленість по розпилу української енергетики із ще одним олігархом Ігорем Коломойським – навряд чи можна назвати запасним планом. Скоріш за все – так мало й бути, просто українцям певний час замилювали очі.

Справа в тому, що пані Буславець попри свої м’яко кажучи неординарні дії не на користь України –все ж отримає повноцінне міністерське крісло без вставки т.в.о. А заслуга в цьому належить Прем’єр-міністру України Денису Шмигалю, який створив практично «феєричний кейс». Він для збереження позицій свого боса просто вирішив розділити енергетичний комплекс між Рінатом Ахметовим та Ігорем Коломойським! Такий розклад звісно кращий – ніж втратити ручного міністра Буславець.

Вже практично вирішено все: Ігор Валерійович віддав наказ підконтрольній групі своїх депутатів підтримати теперішню т.в.о під час голосування у призначенні на пост повноцінного міністра енергетики. Та як всі добре знають, цей олігарх просто так нічого не робить – як висновок Буславець повинна призначити своїм заступником людину Коломойського. До речі – це вже вирішене питання, а тому – як у штабі Ахметова, так і у штабі Коломойського ще від вчора почались гучні святкування згідно успішного захоплення енергетичного комплексу України.

Та це лише частина цієї «ідилії», адже ставленик Коломойського – це надзвичайно «колоритна» особистість. Справа в тому, що Буславець має призначити своїм заступником скандального екс-керівника «Волиньвугілля» - Олександра Зоріна, який фігурував у ряді кримінальних справ. До речі, Буславець у вівторок, 28 квітня, представила Зоріна колективу міністерства як свого нового радника за напрямом вугільної промисловості. А вже у середу відділ кадрів Міненерго отримав команду готувати подання в Кабінет міністрів для Зоріна на посаду заступника міністра. То що – є ще якісь сумніви щодо «кейсу Шмигаля» по розділу енергетики між Ахметовим та Коломойським?!...

Олександр Зорін

Щодо кримінальних справ Олександра Зоріна, то там цілий «букет» кримінальних проваджень, в тому числі й розкрадання власності шахт на попередніх місцях роботи. Довгий час Зоріну вдавалось приховувати свою судимість, та журналістське «око» все рівно це вияснило.  Журналісти опублікували довідку Красноармійського суду Донецької області, видану в липні 1997 року. У документі зазначено, що Олександр Зорін засуджений за ст. 167 Кримінального кодексу України (в старій редакції - недбалість) до 2 років позбавлення волі. "Вирок відстрочили на 1 рік. Звинувачення за фактом розтрати (ст. 86 КК) довести не змогли. У підсумку, Зоріна передали колективу ДКК "Краснолиманська" для перевиховання. У довідці зазначено, що на той час вирок ще не вступив в силу, проте обвинувачений встиг пробути під вартою з лютого по червень 1997 року"

Крім того, є ще ряд кримінальних проваджень, пов'язаних з періодом керівництва Зоріна ДП "Волиньвугілля". "У прокуратурі є справа про те, як менеджмент держпідприємства в змові ПрАТ "Берті" з 2016 по 2017 роки розтратили 2 млн гривень на покупку конвеєрної шахтної стрічки. В іншому кримінальному провадженні йдеться про те, що з вересня по грудень 2016 року посадові особи ДП "Волиньвугілля" та шахти "Бужанська" закуповували товари та послуги за завищеними цінами.

Щодо шахти "Бужанська" поліція відкрила справу за ознаками недбалості через розукомплектування та зняття з виробничого процесу установки ДП-1000 "Гуркіт". "Саме гірники шахти "Бужанська" вимагали звільнити Зоріна та навіть заявили на нього в правоохоронні органи. У серпні 2017 року поліція відкрила справу за ч. 1 ст. 272 ​​КК. Глава місцевої профспілки Богдан Макарчук тоді заявив, що гірників "дістали" нелюдські умови праці та ігнорування вимог безпеки в лаві №444, що може привести до трагедії.

Та найбільш резонансними є справи про розкрадання обладнання та сировини на ДП "Шахта №1 Нововолинська"і відчуження заставного майна ДП "Волиньвугілля". У січні 2019 року в.о. директора шахти вручили підозру за ч. 2 ст. 367 КК через зникнення обладнання та сировини на 10,3 млн гривень.

І ці всі злодіяння – це лише «крапля в океані», а тепер уявіть що ця людина без п’яти хвилин – Заступник міністра енергетики України?! – Уявили?! А тепер не уявляйте бо це практично факт, Денис Шмигаль все порішав: Ахметов і Коломойський знову в плюсі, а ми народ… а що ми народ – нам просто плюють в обличчя і вже вкотре нещадно грабуватимуть!!! Ну хіба звісно, якщо не втрутиться Президент Володимир Зеленський – тільки на нього остання надія! Віримо, що не підведе!!!

Щодо олігархів Ахметова та Коломойського – все зрозуміло, адже для них це не вперше! А от щодо Дениса Шмигаля – то, вибачте – це вже явний перебор, «хтось» явно загрався на своїй посаді! Адже: то Петра Котіна в «Енергоатом» який все робить щоб Ахметову було комфортно; то Юрія Васильченко в ДАБІ і ДІМ – щоб знову ж захватити для вищезгаданого олігарха будівельну сферу; то призначення людей Ахметова-Коломойського на найвищі посади в енергетичному комплексі… А що дальше?! – може Шмигаль скаже що йому потрібен Офіс Президента, бо так захотів його бос-олігарх?!...    

Ситуація в країні явно… 

Та в нас є  сильний і розумний Президент – Володимир Олександрович Зеленський, тому впевнені що  вже у найближчий час Він зупинить це свавілля!!! 

Теги: Прем’єр-міністр,Володимир Олександрович Зеленський,Президент ,Кабмін,Денис Шмигаль,Ольга Буславець,Рінат Ахметов,Петро Котін,Олександр Зорін,Енергоатом,шахта Бужанська
Автор: admin.politica.com.ua
ПРЯМИЙ ЕФІР