Юрій Васильченко – керівник Державної інспекції містобудування, або як Денис Шмигаль віддав ДІМ Рінату Ахметову! Що наступне відіжме в держави Прем’єр-міністр на користь боса-олігарха?!...

Юрій Васильченко – керівник Державної інспекції містобудування, або як Денис Шмигаль віддав ДІМ Рінату Ахметову! Що наступне відіжме в держави Прем’єр-міністр на користь боса-олігарха?!...
161381 ПЕРЕГЛЯДІВ

Як вже це все... дістало! Напевне зараз так думає чи не кожен українець. Наша держава явно зараз прощупує "дно", точніше Прем’єр-Міністр Денис Шмигаль туди хоче опустити наш народ.  Був Гончарук - не справився, прийшов Шмигаль на якого Президент покладає великі надії… Та що відбувається?! Невже все добре?! Чи добре - але тільки навпаки...

Якось цікаво все виходить останнім часом: от приміром призначили Петра Котіна в "Енергоатом" - отримали зупинку енергоблоків! Хто від цього виграє - Ахметов. Тепер призначили Юрія Васильченко керівником  Державної інспекції містобудування (ДІМ) - потрібно питати хто від цього виграє чи й так зрозуміло?! Чомусь у Шмигаля зміни йдуть в односторонньому напрямку - напрямку Ахметова. І чого б це?! "Напевне все це дивний збіг обставин"...  

Буквально вчора, 29 квітня народний депутат, голова Комітету ВР з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Андрій Клочко повідомив на своїй сторінці в Facebook про призначення Юрія Васильченко на посаду керівника ДІМ – Державної інспекції містобудування.

Нагадаємо, що згідно з постановою Кабінету міністрів України від 13 березня 2020 р. №219, Державна інспекція містобудування України (ДІМ) є центральним органом виконавчої влади, діяльність якого спрямовується та координується Кабінетом міністрів України через міністра розвитку громад та територій і який реалізує державну політику з питань державного архітектурно-будівельного контролю та нагляду (крім надання (отримання, реєстрації), відмов у видачі чи анулювання (скасування) документів, що дають право на виконання підготовчих та будівельних робіт, прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об'єктів).

Цікаво та навіть смішно, що пан Клочко у своєму пості назвав Васильченка – новим обличчям, а Дениса Шмигаля практично героєм нашого народу.

Щодо «нового обличчя»: потрібно нагадати нардепові, що новий очільник створеної структури ДІМ почав трудитись у сфері будівництва ще в далекі часи Віктора Януковича.  Він з 2010 до 2013 рр. працював у Секретаріаті Кабінету міністрів України. Займав посаду головного спеціаліста Управління політики у сфері будівництва та житлово-комунального господарства, згодом на посаді головного спеціаліста Департаменту фахової експертизи. А згодом з січня 2013 р. працює в Державній архітектурно-будівельній інспекції України. Був начальником Управління методології та контролю планових перевірок, згодом - заступником начальника Управління – начальник відділу з питань обстеження та паспортизації Управління ліцензування, обстеження та паспортизації. Тобто пан Васильченко встиг потрудитись на благо «СІМ’Ї», а згодом попрацював і на всіх решта схематозників. До речі, посада яку займав теперішній керівник ДІМу – одна із «найкозирніших» у ДАБІ, вона дозволяла йому трусити забудовників на своє «миле» корупційне бажання.

Юрій Васильченко

Невеличкий екскурс в корупційну історію ДАБІ явно дасть змогу зрозуміти хто такий Васильченко і для чого та для кого його поставили у ДІМ. Напевне більшість пам’ятають, в часи Януковича у керма ДАБІ стояв Олександр Рибак (син екс-спікера від Партії регіонів), а ДАБІ Києва очолював Сергій Кучер. Саме вони, за участю тодішнього голови управління дозвільних процедур Інспекції Олександра Сергієнка, розробили і впровадили відому кожному забудовнику схему "5 доларів за квадратний метр".  Згодом, вже за Порошенка ДАБІ очолив «славнозвісний» Олексій Кудрявцев, який з успіхом підхопив напрацювання попередників. Кудрявцев став вкрай відомий по махінаціям з видачею дозволів та ліцензій… А тут потрібно глянути: «а хто ж  працював начальником відділу ДАБІ з питань обстеження та паспортизації Управління ліцензування, обстеження та паспортизації?!» - ну звісно ж – Юрій Васильченко. Ну а тепер ще важливіше   питання: «Народ що за ідіотів реально тримають?! – чи Кудрявцев сам все провертав без теперішнього «нового обличчя», яке по факту й відповідало за ці ліцензії і дозволи?!»…

Дальше також все зрозуміло, адже всі хто цікавиться новинами про ДАБІ знають, що схематози Кучера-Кудрявцева досі процвітають. А Юрія Васильченко поставили їх продовжувати!!! До речі, керівником спочатку ДАБІ, а тепер і ДІМ – його призначили незаконно! Згідно конкурсу на пост керівника ДАБІ КМУ 11.03.2020 року призначив Васильченка із 5 позицією в рейтингу серед усіх кандидатів. Та й це ще не все, адже однією із умов конкурсу була співбесіда із кандидатами що набрали високі бали – та її не проводили; а навіщо якщо й так було зрозуміло що Васильченко переможець! Хоча нехтування умовами конкурсу – це по факту прямий плювок від Міністра в лице народу і Президента, це підтвердження того що результат – сфальсифікований! 

Щодо призначення у ДІМ – то тут взагалі повна анархія від Шмигаля!!! Адже де конкурс?! Як вибирали керівника?! – по дзвінку Ріната Ахметова?!

Тепер щодо практичного оспівування Андрієм Клочко – Дениса Шмигаля як героя для народу!!!  - «Ну якщо в нас один олігарх Рінат Ахметов – це вже цілий народ, то нардеп не помилився»!!!   

Ще в перші дні на посаді Прем’єр-міністра Денис Шмигаль більш-менш вдало маскував свою незалежність від Ріната Ахметова. Та в останні тижні, дні стало явним – на кого реально працює Шмигаль, а це точно не український народ і не Президент. Володимир Зеленський віддає всі сили, щоб держава якнайменше відчула удар кризи, бореться щоб народ мав усе необхідне під час пандемії Коронавірусу. А Денис Шмигаль в цей час бореться щоб пан Ахметов не відчув кризи і мав ще більше всього, що йому у порівнянні із народом просто непотрібне.

Що скажете: напевне якийсь «збіг обставин», що Денис Шмигаль призначив у ДАБІ і ДІМ Васильченко - людину яка має пряме відношення до Ріната Ахметова… Та ні, просто босові захотілось підімнути ще й весь будівельний сектор держави, а хто як не схематозник із десятилітнім стажем Васильченко буде втілювати цю прихоть. Юрія Васильченко із Рінатом Ахметовим поєднує спільний бізнес, от ще одна із причин його призначення.

Васильченко Юрій Миколайович є акціонером Приватного акціонерного товариства "ІНГУЛЕЦЬКИЙ ГІРНИЧО-ЗБАГАЧУВАЛЬНИЙ КОМБІНАТ"(Код ЄДРПОУ 00190905) власником якого є Рінат Леонідович Ахметов. Багато хто скаже: мало хто може бути акціонером певної компанії?! – Але ні, всі хто знають Ріната Леонідовича розуміють прекрасно, що дана особа ніколи не підпустить чужих навіть на пів кроку до своїх володінь. Так що маємо – те що маємо: один ручний Прем’єр-міністр ставить таких же ручних посіпак на місця які вказує бос.

Щодо діяльності Васильченка то про нього є дуже багато пікантної інформації та враховуючи вище викладене – чи потрібно наразі ще щось додавати?! Та напевно варто зазначити одну деталь із стандартно-сумнівної декларації: сім’я Васильченко при середній заробітній платні у розмірі більше 41тис. грн вмудряється отримувати від держави ще й соціальну допомогу майже в 5тис.грн на місяць. Ну так – їм це вкрай потрібно, адже пенсіонерам й так забагато по 500-1000грн доплати до своїх 1600-3000тис…

Напевне варто б було зробити підсумок… хоча – а що тут ще не зрозуміло?!

Єдине, «потрібно привітати Ріната Леонідовича із захопленням ще однієї вкрай важливої для держави сфери – будівництво». А пану Шмигалю – «ДАКУЄ-МО» за службу НЕ-народові!!!  


Редакція не несе відповідальності за зміст опублікованих повідомлень інформаційних агентств та реклами і може публікувати статті, не поділяючи точку зору автора.

Автор: Ірина Кот

Теги: Денис Шмигаль,Енергоатом,Петро Котін,Юрій Васильченко,Державна інспекція містобудування України,ДАБІ ,Рінат Ахметов
Автор: Vse.Media
ПРЯМИЙ ЕФІР