Ціни зростуть. Як олігархи заробляють на енергоринку, чому Енергоатом скорочує виробництво дешевої енергії, а Котін вимагає мільйонну зарплату?

Ціни зростуть. Як олігархи заробляють на енергоринку, чому Енергоатом скорочує виробництво дешевої енергії, а Котін вимагає мільйонну зарплату?
200465 ПЕРЕГЛЯДІВ

Державна компанія «Енергоатом» може виробляти дешеву електроенергію. Але позапланово зупинила вже другий атомний енергоблок, а вчора навіть «помилково» вимкнула ще один, бо Рінату Ахметову вигідніше продавати дорогу електроенергію, яку він виробляє. Зокрема і «зелену», яка коштує близько 5 грн за кіловат. При цьому Петро Котін - виконувач обов'язків директора «Енергоатом» запросив щомісячну зарплату в 1,6 млн грн. А що Ахметовських грошей мало?!

Петро Котін доводить українців до зубожіння, а сам хоче зарплату понад 1,6 млн гривень на місяць

Петро Котін

Починаючи з осені минулого року ми чуємо, як з наростаючим драматизмом у голосах ведучі теленовин повідомляють нам: обговорено шляхи подолання кризи на енергетичному ринку, криза на ринку електричної енергії поглиблюється, Україна на порозі відключення електроенергії…

Але ж поки електрика в наших домівках є, а її вартість залишається для домогосподарств прийнятною – все нібито не так погано. Наразі карантин для багатьох із нас відсунув далеко на задній план усі інші проблеми, окрім однієї – на скільки ще вистачить грошей. Але саме ситуація на ринку електричної енергії ненав’язливо натякає, що питання «де взяти гроші» турбує не лише тих, в кого заощадження вимірюються чотиризначними числами, але й тих добродіїв, на банківських рахунках яких можна нарахувати до дев’яти нулів.

«Енергетичні» олігархи кинулись рятувати свої статки на ринку електроенергії. 

І от у середу, 29 квітня, о 20:05 після спрацювання автоматики від мережі був відключений атомний блок №3 Рівненської АЕС потужністю 1000 МВт.

Про це повідомив у Facebook голова енергетичного комітету Верховної Ради Андрій Герус.

«Загальна потужність працюючих блоків «Енергоатому» впала до 7300 МВт. Ще декілька місяців тому в Україні працювали блоки АЕС загальною потужністю 11 400 МВт, що на 56% більше, аніж зараз», - написав нардеп.

Він зазначив, що непрацюючі блоки «Енергоатому» будуть заміщені блоками вугільних електростанцій. Це при тому, що на атомних станціях України в роботі і так лише 11 з 15 енергоблоків. 

Народний депутат від «Слуги народу» так прокоментував ці «помилкові» відключення: «Вчора стало відомо, що «автоматика відключила» 1 гігават потужності Рівненської атомної електростанції. Причому, так вийшло, що за останній час відключено десь 4 гігаватта потужностей атомних електростанцій в Україні. З 11,5 гігават потужність атомки впала до 7,5. З енергоринку прибрали значну частину дешевої атомної електроенергії, яка стоїть у виробництві копійок 50, а продає на ринок за гривню з невеликим за кіловат. Коли 4 гігаватта пішло (це ж баланс, його треба чимось замінити), то замість атомних блоків стали включати теплові. Ті самі ТЕС Ріната Ахметова, що працюють на вугіллі. Енергія яких набагато дорожча, ніж атомна»

Так само не випадково призначили Буславець Ольгу в.о. Міністра енергетики та захисту довкілля України. Причому вона була висунута не фракцією, а саме Шмигалем. 

Читайте також ⇓⇓⇓

«Це розплата за кулуарне, підкилимове, тіньове, зашкварне призначення виконувачем обов'язків міністра енергетики Ольги Буславець, яку в Міненерго називають «Оля-бджілка» - за кольорами компанії ДТЕК. Нагадаю, що призначили її в обхід рішення фракції. Фракція не дала за неї голосів. Шмигаль - теж колишній працівник Ріната Ахметова на Бурштинській ТЕС - призначив її на закритому засіданні Кабміну. Вночі, нишком. Спочатку хотіли погасити атомні блоки, щоб включити блоки Ахметова, щоб заробити побільше. Він своє вугілля видобуває, сам переробляє його в електроенергію і сам продає. Замкнутий цикл з величезним прибутком », - зазначив Дубинський.

Ну, а що робить Котін як очільник Енергоатому, який обіцяв дешеву електроенергію?! - А нічого…і за своє «нічого» він ще й хоче 1,6млн.грн… 

sxemy.com

Автор:Игорь Думка

Подписывайтесь на наш канал в Telegramm

Теги: Енергоатом ,Рінат Ахметов,олігархи ,Петро Котін,Буславець Ольга
Автор: sxemycom
ПРЯМИЙ ЕФІР