Заступник Голови ОП Кирило Тимошенко захищається як може – саме тому все переводить на Президента Зеленського. То хто ж реально заробляє на COVID-19?!

Заступник Голови ОП Кирило Тимошенко захищається як може – саме тому все переводить на Президента Зеленського. То хто ж реально заробляє на COVID-19?!
226421 ПЕРЕГЛЯДІВ

Вже більше, ніж тиждень Україною шириться інформація про чергову «зраду»: знову за державні гроші закупили продукцію для приватних торгових мереж, та ще й сам Зеленський її зустрічав. То ж давайте розберемося з ситуацією детальніше.

Отже, дані свідчать, що Президентські «гуманітарні рейси» з медичними вантажами з 6 по 8 квітня 2020р. доставили в Україну з Китаю товари протиепідеміологічного призначення для комерційних організацій. Хоча раніше президент говорив, що це прилетіли товари для медиків, які куплені за благодійні кошти.

Проте накладні, на жаль, свідчать зовсім інше:

  • Сільпо-фуд  – 1 701 000 медичних масок;
  • Епіцентр – 420 000 медичних масок;
  • ROSHEN – 400 захисних костюмів, 100 окулярів;
  • ПП «Діловар», Одеса, торгівля текстилем, статутний капітал 1000 гривень – 400 000 медичних масок;
  • «Долфі-Україна», дистриб’ютор медичних виробів – 2 000 000 медичних масок двома рейсами по 1 000 000 кожен;
  • ТОО «Пром-Енерго Продукт» Вадима Новинського, видобуток природного газу – 10 боксів-ізоляторів;
  • «Українські генетичні Технології», виробник тест-систем – реагенти для тестів, 6 коробок;
  • Компанія «Abifarm», виробництво захисних масок – обладнання для виробництва масок, 12 найменувань, і 97 коробок тканин (двома рейсами);
  • ТОВ «АХК-ГРУП», оптова торгівля хімічними продуктами, статутний капітал 1000 гривень – 1200 очок;
  • ТОВ «Фірма Техніка монтажу», Львів, оптова торгівля деревиною, будматеріалами і сантехнікою – 7 апаратів ШВЛ, з поміткою: департамент Львівської адміністрації.

Благодійна організація в списку тільки одна – це «Корпорація монстрів», для якої завезли 180 тисяч медичних масок, 21 тисяч масок для обличчя, 6000 костюмів, 20 тисяч очок, 5000 бахіл, 200 зразків.

Отже, це точно була не гуманітарка, а товари для підприємств, розмитнення яких коштувало нічого.

А після цього почалося ще цікавіше: цю «гуманітарку» «Епіцентр» почав продавати не лише напряму в магазинах, а й брати участь в державних тендерах і вигравати їх. Звичайно ж, «держава не могла» напряму закупити в Китаї маски для цього потрібно їх купувати з націнкою в «Епіцентру». І суми тендерів йдуть на мільйони гривень.

Захищаючи себе Кирило Тимошенко старається зробити Президента учасником змови, хоча це далеко не так, бо все було закріплено особисто за ним. В кулуарах навіть ходили розмови про те, що він особисто телефонував підприємцям і пропонував свої послуги. Схема виглядає приблизно так: підприємець, який хоче закупити товар спочатку дає певну суму в якийсь благодійний фонд, а потім такий самий хабар – і все. Після цього ти щасливий власник масок та бахіл.

Сам Кирило потім цю ситуацію коментував так: «Епіцентр» замовив собі літак, оплатив переліт «Мрії». ДП «Антонов» заробило на цьому гроші, вони надійшли до державного бюджету».

«За це держава отримала також і гуманітарну допомогу у вигляді двох мільйонів медичних масок, 75 тис. костюмів біологічного захисту та 30 тис. спеціальних окулярів для українських лікарів», - пояснив заступник голови Офісу президента України. Він додав, що це була  допомога і подарунок від компанії Епіцентр.

Якщо це від початку була допомога від підприємства, то чому президент говорив, що гуманітарна допомога? Чому не було сказати, що в нас є такі великі благодійники?

Та тому, що всі ці рейси здійснювалися по дипломатичному рішенню, що є явним порушенням, оскільки комерційне перевезення не може проходити по дипломатичних каналах. Відповідальними з української сторони були наступні особи: Сергій Камишев, посол України в Китаї, Василь Гомянін, працівник МЗС України, а також відомий Борис Баум, якого в ЗМІ називають представником «лужниківського угруповання» в Україні. При цьому рейси відправлялися з аеропорту міста Сямень, де затаможка проводилася за ціною 10 доларів за кг, при тому, що в інших аеропортах Китаю тариф становить 42 американських цента за кілограм.

У висновку стає зрозумілим, що Тимошенко ввійшов у змову, отримав винагороду і підставив Володимира Зеленського. Напевно Главі держави потрібно задуматись яка реальна мета перебування пана Тимошенко на посаді…


Редакція не несе відповідальності за зміст опублікованих повідомлень інформаційних агентств та реклами і може публікувати статті, не поділяючи точку зору автора.

Автор: Игорь Думка

Подписывайтесь на наш канал в Telegramm

Теги: Кирило Тимошенко ,COVID-19,Епіцентр,МЗС України,Володимир Зеленський,Мрія,Борис Баум
Автор: sxemycom
ПРЯМИЙ ЕФІР