Закон для всіх рівний: ГПУ під керівництвом Ірини Венедіктової – це незалежний орган та дієвий орган: судді, прокурори, топ-чиновники відповідають за злочини!

Закон для всіх рівний: ГПУ під керівництвом Ірини Венедіктової – це незалежний орган та дієвий орган: судді, прокурори, топ-чиновники відповідають за злочини!
593706 ПЕРЕГЛЯДІВ

Ірина Валентинівна Венедіктова на посаді Генерального прокурора України знаходиться не повних два місяці та вже явно довела просту і потрібну для нашої держави істину – Закон для всіх рівний. За її керівництва підозри, обвинувачувані акти та скерування до Суду нарешті почали отримувати прокурори, судді та топ-чиновники. Ірина Венедіктова чітко керується Українським Законодавством і доводить що ГПУ – це незалежний і дієвий орган, який чітко показує народові справедливість є! І немає різниці хто ти: прокурор, суддя, мільйонер – якщо винний, то маєш відповідати! 

Так, 4 травня 2020 року Прокурори Генеральної інспекції Офісу Генерального прокурора спільно зі слідчими Головного слідчого управління Державного бюро розслідувань та відділом по боротьбі з корупцією та оргзлочинністю Управління Служби безпеки України в Одеській області затримали прокурора однієї з місцевих прокуратур Одеської області за підозрою у одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України). За даними слідства, прокурор вимагав та одержав від громадянина 4 тисячі доларів США за закриття кримінального провадження за фактом викрадення людини.

Скріншот: сайт gp.gov.ua

29 квітня Прокурори Генеральної інспекції Офісу Генерального прокурора скерували до суду обвинувальний акт стосовно колишнього прокурора однієї з місцевих прокуратур м. Києва за вимагання та одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України). Слідством установлено, що прокурор здійснював процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні за підозрою особи у вчиненні грабежу. Підтримуючи обвинувачення у суді, він вимагав та отримав від підозрюваного неправомірну вигоду у розмірі 2000 доларів США за сприяння у призначенні судом покарання, не пов’язаного із реальним позбавленням волі.

Скріншот: сайт gp.gov.ua

28 квітня, за скоординованих дій Офісу Генерального прокурора та прокуратури Дніпропетровської області Управлінням СБУ в Дніпропетровській області повідомлено про підозру начальнику Центрального управління радіаційного, хімічного та біологічного захисту населення Головного управління оперативного забезпечення Збройних Сил України у зловживанні владою або службовим становищем (ч. 2 ст. 364 КК України) та директору підприємства у привласненні, розтраті майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем і службовому підробленні (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України). За даними слідства, начальник управління з метою викрадення бюджетних коштів вступив у злочинну змову з директором одного з товариств у Дніпропетровській області та уклав від імені Міністерства оборони України ряд договорів на закупівлю димової суміші, розробленої цим підприємством, на загальну суму понад 33 млн грн. 

Скріншот: сайт gp.gov.ua

Також, 28 квітня Прокурорами Генеральної інспекції Офісу Генерального прокурора скеровано до суду обвинувальний акт стосовно двох прокурорів однієї з місцевих прокуратур м. Києва за вимагання та одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України) та їхнього пособника (ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 368 КК України). Слідством установлено, що прокурори місцевої прокуратури міста Києва здійснювали процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні за фактом самовільного зайняття товариством земельної ділянки та функціонування газових заправних пунктів без дозвільних документів. В змові з цивільною особою правоохоронці вимагали та отримали від директора цього ТОВ 4 тисячі доларів США за нереагування у законний спосіб на здійснення ним господарської діяльності з продажу скрапленого газу. Підтримання публічного обвинувачення у кримінальному провадженні забезпечуватимуть прокурори Генеральної інспекції Офісу Генерального прокурора.

Скріншот: сайт gp.gov.ua

А затриманому 23 квітня 2020 року під час одержання неправомірної вигоди в сумі 7 тисяч доларів США прокурору Дніпропетровської місцевої прокуратури Октябрський районний суд м. Полтава обрав запобіжний захід. Також прокурора відсторонено від займаної посади. За даними слідства, прокурор вимагав та одержав 7 тисяч доларів США хабара. За «винагороду» він обіцяв громадянці вплинути на прийняття службовими особами одного з відділень поліції Головного управління Нацполіції в Дніпропетровській області рішення про закриття кримінального провадження за фактом незаконного зберігання наркотичних засобів. 24 квітня 2020 року затриманому повідомлено про підозру у одержанні неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднаному з вимаганням такої вигоди (ч. 3 ст. 369-2 Кримінального кодексу України).

“Це крок до очищення прокуратури. Ми не приховуємо злочинів наших працівників, а виявляємо і домагаємося для них найсуворіших запобіжних заходів. Тому що в нашій системі нульова толерантність до будь-яких проявів корупції», - прокоментувала подію Генпрокурор Ірина Венедіктова.

Це лише мала частка із усіх справ проти високопосадовців, і це буквально охоплення лише 10 днів. А нагадуємо, Ірина Венедіктова на посаді Генпрокурора всього не повних два місяці, але вже встигла довести реальними справами що вона на займає свій пост справедливо та є нещадною до злочинців!

Всі хотіли посадок корупціонерів-високопосадовців, так вони є – і це лише тільки початок. Весна -  як бачимо в розпалі, і нарешті в Україні торжествує таке поняття як – Закон для всіх рівний!  

Теги: Ірина Валентинівна Венедіктова,Генеральний прокурор,Офіс Генерального прокурора,ГПУ
Автор: admin.politica.com.ua
ПРЯМИЙ ЕФІР