За три роки бюджет втратив майже 30 млрд через "сірий" ринок тютюну, - Іван Баканов

За три роки бюджет втратив майже 30 млрд через "сірий" ринок тютюну, - Іван Баканов
591039 ПЕРЕГЛЯДІВ

За період 2017 по 2019 роки до державної казни не надійшло майже 30 млрд грн через нелегальний ринок тютюну. Про це голова СБУ Іван Баканов заявив під час другої координаційної наради з проблемних питань тютюнового ринку України.

На нараді під керівництвом голови Служби безпеки України Іваном Бокановим взяли учать міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, міністр фінансів Сергій Марченко, міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Ігор Петрашко, голова Антимонопольного комітету Юрій Терентьєв і представники профільної бізнес-спільноти. На порядку денному було обговорено питання державного інтересу, а саме проблематиці несплати податків та ненадходження відповідних коштів до Держбюджету

Голова СБУ відзначив, що за останні 3 роки до Державного бюджету не надійшло близько 30 млрд гривень. Це обумовлено недонадходженнями за національною акцизу, роздрібним 5% акцизом і збитками від нелегальної торгівлі, яка збільшилася з 1% в 2016 до 7% в 2019 році.

За три роки бюджет втратив майже 30 млрд через "сірий" ринок тютюну, - Іван Баканов

Баканов закликав присутніх ретельніше контролювати та докладати ще більше зусиль, щоб "тіньовий ринок тютюну здавав свої позиції та припинив діяльність".

За останні місяці Службою безпеки було проведено ряд важливих операцій в різних регіонах України.

Зокрема, в Дніпропетровській області вилучила контрафактні сигарети - 6 млн пачок вартістю понад 100 млн гривень. У Волинській області - конфісковано 500 тисяч пачок сигарет на 15 млн гривень.

На Буковині було заблоковано роботу підпільного цеху, де виявили 7 тонн сировини, понад 80 тисяч пачок сигарет, іноземні акцизні марки, вартість продукції та обладнання на суму 6 млн гривень.

На Закарпатті та в Чернівецькій області затримали інспекторів прикордонної служби, які сприяли контрабанді.

"Запевняю - ми не збираємося на цьому зупинятися. Але сьогодні нам потрібна спільна робота правоохоронних органів та інших державних інститутів для активізації в усіх напрямках. Служба безпеки зі свого боку буде продовжувати системну роботу в цьому напрямку.", - резюмував глава Служби безпеки України.

Теги: Іван Баканов,Служба безпеки України,СБУ
Автор: Vse.Media
ПРЯМИЙ ЕФІР