ЖК «Поділ Град Вінтаж» – товариство сліпих та «смотрящих»

ЖК «Поділ Град Вінтаж» – товариство сліпих та «смотрящих»
183596 ПЕРЕГЛЯДІВ

Карантин в нашій країні впроваджений досить дивно. Для бізнесу, котрий ведеться чесно та прозоро – це обмеження, що ведуть до кризи. Але, наприклад, для нелегального будівництва – це навпаки безмежні можливості.

Для прикладу можна розглянути скандальну забудову ЖК «Поділ Град Вінтаж», що раптом активізувалася. Розбираємося, хто за цим стоїть та чим зумовлена «сліпота» місцевої влади.

Це важливо, адже у випадку «Поділ Град Вінтаж» перейдено всі «червоні лінії». Локація тут ідеальна: Вознесенський узвіз, 28-30. Поділ, душа Києва, привабливе місце. Єдиний момент – ділянка належить Українському товариству сліпих (УТОС). Але ж будівництво елітного житлового будинку можна провернути під виглядом соціального житла для незрячих. Мабуть, саме так і думав Сергій Кучер.

Ця людина у сфері нерухомості з кінця 1990-х. Починав як агент з нерухомості, а у 2006 році його потягнуло в політику. Тоді Кучер став депутатом Київської міської ради від «Блоку Кличка» (пройшов під сьомим номером). Пізніше, в обмін на цікаву посаду він перебіг в протилежний політичний табір, ставши членом фракції Партії регіонів. А у 2010 році Кучер отримав посаду начальника київської Державної архітектурно-будівельної інспекції (ДАБІ).

 

 
Поділ Град Вінтаж
 
 

 

Саме вона регулювала всю дозвільну документацію на будівництво, дозволяючи будувати та приймати в експлуатацію будинки. І саме з ДАБІ в Києві пов’язаний цілий ряд найгучніших корупційних скандалів в будівельній сфері. І Сергій Кучер став учасником багатьох із них. А також – ідейним натхненником відомої кожному забудовнику схеми «5 дол. за кв. метр» – стягування хабарів з забудовників, що призводить до завищення ціни на квартири. . Про що розповідав народний депутат Іван Юнаков в інтерв’ю «Економічній правді». Цю «данину» Сергій Кучер збирав із забудовників за допомогою Олександра Сергієнка, котрий дотепер задіяний в даній сфері.

Але ж тепер Кучер в новій ролі – він генеральний директор будівельної компанії Edelburg Development. Яка саме виступає забудовником ЖК «Поділ Град Вінтаж» на замовлення для нібито соціального житла для незрячих.

 

 
Поділ Град Вінтаж
 
 

 

 

 
Поділ Град Вінтаж
 
 

 

Зрозуміло, що «соціальний» об’єкт забудовник швидко перетворив на об’єкт суто комерційний. Усі розуміють середню вартість елітних апартаментів Подолу. Тому жодних квартир співробітники УТОС тут не отримають. Вони будуть продані за величезні гроші, а соціальна функція – лише прикриття незаконної забудови.

Важливо зазначити, що цей об’єкт зацікавив Сергія Кучера ще коли той займав посаду керівника ДАБІ м. Києва. Тому, коли у 2018 році постало питання щодо дозвільних документів, дивним чином знайшовся старий дозвіл, якому Кучер подовжив термін дії.

 

 
Поділ Град Вінтаж
 
 

 

 

 
Поділ Град Вінтаж
 
 

 

 

 
Поділ Град Вінтаж
 
 

 

І от навесні 2020 карантинні обмеження та нібито розпочата ліквідація ДАБІ дали можливість Кучеру безперешкодно продовжити будівництво. Лише за березень тут побудували чотири нові поверхи і темпів не знижують.

Причому, Кучеру соціальний статус УТОС стає у нагоді ще з одного приводу. В ЗМІ розповідали, що незаконне будівництво ЖК «Поділ Град Вінтаж» викликало шквал обурення місцевих жителів, які вимагають відновлення діяльності розташованої поруч школи. Суд з РК Поділ Град Вінтаж триває навіть зараз. Тим часом школа залишається закритою, хоча раніше її планували відкрити до початку навчального 2020 року. Чому вона заважає компанії? Відповідь проста: якщо школа прийме дітей, то будь-яке будівництво по техніці безпеки повинна припинитися. Але, Кучеру до цього вже справи немає, його не зупинити, коли він налаштований отримати мільйонні прибутки.

Але ж звідки в Сергія Кучера така впевненість у власній безкарності? Як повідомляють ЗМІ, за підтримки Офісу президента, Кучер став при Володимирові Зеленському тим, ким був його партнер Максим Микитась при Петрові Порошенку. За даними ЗМІ, тепер усі важелі керівництва ДАБІ реально у руках саме Кучера.

За даними нашого джерела, через перенаправлення бюджетних коштів на боротьбу з COVID-19, ліквідацію ДАБІ у 2020 році буде відкладено. Тому мародерські схеми в будівництві будуть продовжуватись під керівництвом Сергія Кучера та його послідовників – Богдана Федоренко та Олександра Сергієнко.

І після завершення пандемії можна чекати на вибухову появу проблемних забудов та, як наслідок, соціального напруження у країні.

 

antikor.com.ua

Теги: ЖК «Поділ Град Вінтаж»,Сергиенко Александр,Юнаков Иван,Кучер Сергей,Федоренко Богдан,ДАБІ ,Забудовники
Автор: Prioritet
ПРЯМИЙ ЕФІР