Соратник Насірова та фігурант кримінальної справи Владислав Розмош повернувся на керівну посаду в ДПС. Такими темпами хабарник Олександр Чепель отримає в ДФС крісло «зама»…

Соратник Насірова та фігурант кримінальної справи Владислав Розмош повернувся на керівну посаду в ДПС. Такими темпами хабарник Олександр Чепель отримає в ДФС крісло «зама»…
191833 ПЕРЕГЛЯДІВ

Із звільненням Сергія Верланова та Максима Нефьодова у журналістів роботи явно не поменшає. А причиною цього є самі ж нові очільники Державної податкової та митних служб. Приміром, Голова ДПС ще не встиг зробити нічого путнього на новій посаді, а вже відмітився сумнівним призначенням. Мова йде про Владислава Розмоша, який став радником Любченко по юридичним питанням.

Владислав Розмош доволі неординарна особистість і те що він зараз займатиме неостанню посаду в ДПС викликає дуже багато питань. Найперше, це його доволі міцні і тривалі відносини із екс-главою ДФС Романом Насіровим. Теперішній радник Любченко є заступником голови партії «Нова», керівником якої в реєстрах значиться підсудний екс-глава ДФС Роман Насіров. Дружина останнього, Катерина Глімбовська - глава контрольно-ревізійної комісії в тій же партії.

Щодо якого у 2015 році застосували вимоги Закону України «Про очищення влади».

Крім того він фігурант кримінального провадження (1-кп/761/142/2020) по ст. 362 КК України - Несанкціоновані зміна, знищення або блокування інформації, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп’ютерах), автоматизованих системах чи комп’ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї. Літом у Шевченківському суді відбудеться черговий розгляд справи.

А це що до нього у 2015 році застосували вимоги Закону України «Про очищення влади», напевне, на цьому фоні – просто «пусті слова»…

Ну що ж, тепер в податковій будуть схематозити люди Насірова, або Олексію Любченко дуже подобається працювати з кримінальниками?!

Як бачимо ДПС суттєво «укріплюється» «талановитими» людьми із м’яко кажучи сумнівною репутацією. В такому випадку нам слід очікувати що й Державна фіскальна служба України не схоче відставати від колег, адже як так: одним можна тримати на посадах людей із відкритими кримінальними провадженнями, а іншим – чому ні?!

А слідкуючи за кримінальним провадженням щодо Олександра Чепеля – скоріш за все, скоро так і станеться. Напевне всі пам’ятають, як 7 квітня детективи НАБУ спільно з ГУ внутрішньої безпеки ДФС України за процесуального керівництва САП затримали Олександра Чепеля під час отримання хабаря у розмірі 50 тис. доларів. Він був начальником слідчого управління податкової міліції в Київській області. Високопосадовець вимагав та отримав через адвоката-посередника Сергія Войтенко неправомірну вигоду від засновника приватної компанії за ухвалення рішення у кримінальному впровадженні в якому той фігурував. Обох: і адвоката-посередника, і податківця було взято «на гарячому» при  передачі їм хабаря.

Також не слід напевне нагадувати, як уже 9 квітня, суддя Вищого антикорупційного суду Широка Катерина Юріївна звільнила його з-під варти за умови внесення застави у розмірі 252 тис. гривень. А його адвоката, Войтенка, відправлено було під цілодобовий домашній арешт.

Зараз до справи Чепеля є надзвичайно пристрасний інтерес всіх українських медіа, адже надзвичайно дивує той факт, що Начальник слідчого управління податкової міліції в Київській області вже вдруге може уникнути покарання «Феміди». При тому, зважаючи на ситуацію що відбувається в органах ДПС і ДФС – напевне вже можна «відкорковувати шампанське» за призначення його на якусь більш значиму посаду, приміром – зама керівника ДФС. А чому б ні… - це ж модо зараз така! Тільки от, як Президент Зеленський до цього ставиться?! Напевне, йому через років 5-10 не буде цікаво читати історію у форматі: «За часів Президента В. Зеленського було введено нову і дієву тенденцію – на високих державних посадах працювали люди із відкритими кримінальними провадженнями. Посадки не відбулись, всіх нагороджували підвищеннями!»

Ну що скажеш… «Країна мрій…для злочинців!!!»…

Далі буде…

 

Автор:Игорь Думка

Подписывайтесь на наш канал в Telegramm

Теги: Сергій Верланов,Максим Нефьодов,ДПС ,Владислав Розмош, Роман Насіров,Катерина Глімбовська,Олександр Чепель,Широка Катерина Юріївна
Автор: graniinfo
ПРЯМИЙ ЕФІР