Чи захоче менеджер екс депутата Орлова взяти провину на себе за торгівлю вугіллям з ДНР і ЛНР?!

Чи захоче менеджер екс депутата Орлова взяти провину на себе за торгівлю вугіллям з ДНР і ЛНР?!
186470 ПЕРЕГЛЯДІВ

Якщо провести опитування серед українського народу: ким ми вважаємо ДНР, ЛНР та РФ яка стоїть за ними, то практично всі громадяни чи не в один голос скажуть: окупанти, терористи, вороги, сепаратисти. Та з матеріалів слідства яке проводить СБУ добре видно, що є певні особистості на чолі із екс-нардепом регіоналом Андрієм Орловим, що вважають зовсім навпаки. Для них ЛДНР – це друзі та партнери по бізнесу.

Громадськості важко уявити, що на 6-тий рік війни з окупантом який вбиває наших дітей, батьків і братів – фірми з орбіти Андрія Орлова спокійно наживаються на співпраці із сепаратистами. Це бізнес на крові наших близьких, це спонсорство для купівлі зброї яка й надалі вбиватиме наших воїнів. СБУ повинна довести цю справу до логічного і справедливого, законного завершення – бізнесмени на крові наших громадян повинні відповісти за свої злочини проти народу і держави Україна.

Андрей Орлов ушел в себя - Олигарх

Екс-депутат «Партії регіонів» Андрій Орлов

Наразі відомо, що СБУ проводить розслідування відносно компанії, пов'язаної з екс-нардепом від Партії регіонів Андрієм Орловим за продажу у Вінницькій області вугілля, видобутого на окупованих територіях Донбасу. Це підтверджується матеріалами кримінального провадження за ч. 3 ст. 110-2 КК.

Слідство триває вже більше як рік, точніше з березня минулого року. Але, як випливає з матеріалів справи - схема працює до цих пір, а це означає що збагачення на крові процвітає попри намагання правоохоронців покарати винних. За даними слідства, протягом 2015-2020 років фірма ТОВ «Транс-Ленд» під виглядом законної торгівлі організувала видобуток і закупівлю вугілля у підприємств, що працюють в ОРДЛО. Добуте кам'яне вугілля різних марок продавалось підприємствам, установам і організаціям на території Вінницької області, в тому числі і бюджетним. Мова йде про ТОВ «Транс-Ленд», яке зареєстровано на території «ЛНР» в Голубівці (колишнє місто Кіровськ). Щоб вивести гроші з України на територію ЛНР фірма уклала договори з київським ТОВ «ТЕП« Вертикаль » яке в свою чергу - уклало аналогічні договори з київським ТОВ «Евроінвестплюс» і ТОВ «Бактерс» з Кропивницького.

Всі фірми пов'язані між собою: зв'язок «Транс-Ленд» з «ТЕП« Вертикаль» легко простежується через власника «Транс-Ленда» Віктора Чмільова і ЦЗФ «Пролетарська», до складу засновників якої він входить. Крім Чмілева до складу засновників «Пролетарській» входить київське ТОВ «Енергоуправління», розташоване за однією адресою з ТОВ «Боїнг Триста», яке в свою чергу - має один телефонний номер з цілим рядом фірм, що знаходяться там же де і ТОВ «ТЕП «Вертикаль». Аналогічним чином простежується зв'язок ТОВ «Транс-Ленд» і ТОВ «ТЕП«Вертикаль» з іншими учасниками схеми – ТОВ «Евроінвестплюс» і ТОВ «Бактерс».

На даний момент слідчі з дозволу Вінницького міського суду отримали доступ до відповідної документації, відповідно зараз вивчають зв'язки і схеми взаємодії ТОВ «ТЕП« Вертикаль» з ТОВ «Евроінвестплюс» і ТОВ «Бактерс».

Що стосується ТОВ «Транс-Ленд» і його власника бізнесмена з Макіївки Віктора Чмільова, то він за документами володіє також ПрАТ «ЦЗФ «Колосніковська», яка також знаходиться в Макіївці.

Згідно фактів і фабрика, і ТОВ «Транс-Ленд» входять в зону впливу колишнього нардепа від «Партії регіонів» Андрія Орлова до складу групи «Енергоімпекс» котрого входять кілька збагачувальних фабрик Донбасу, таких як:  «Кондратьєвська», «Селідовська» і «Пролетарська». А також безліч підприємств, зокрема: ТОВ «Енергоуправління», через яке виявилися пов'язані фігуранти кримінального провадження ТОВ «Транс-Ленд» і ТОВ «ТЕП «Вертикаль». Також В ДНР під контролем Орлова знаходяться ще такі вуглезбагачувальні фабрики - "Антрацит", "Стаханівська", "Торезька" і "Чумаківська", Горлівський коксохімзавод, металургійний завод в Макіївці "Енергокапітал", а також готель "Європа " розташований в Криму.

Читайте також: Как предприятия экс-регионала Андрея Орлова завозят уголь из ЛДНР на Кременчугский завод

Згідно журналістських розслідувань та розслідувань СБУ всім давно чітко зрозуміло, що за цими схематозами на крові стоїть сам Андрій Орлов. Та чи понесе особисто він покарання – це вже дуже велике питання?! Адже згідно попередніх кримінальних проваджень які проводились проти фірм з його орбіти – він заради того щоб залишатись на волі – згодовує правоохоронцям своїх менеджерів які керують його схематозними підприємствами. Так приміром сталось із одним із його головних менеджерів Віктором Черкасовим.

Зрозуміло, що нахабна незаконна діяльність на крові з непідконтрольною територією ЛДНР не могла залишитись поза увагою українських правоохоронців. Починаючи з 2018 року майже всі вугільні угоди комерційних структур, пов'язаних з Орловим - є об'єктом слідчих дій прокуратури Донецької області. Опинившись перед загрозою переслідування - Андрій Орлов вирішив, що швидше і безпечніше буде списати проблеми на членів своєї команди. Як результат, ключовим фігурантом розслідування прокуратури став не сам Орлов, а його головний менеджер - Віктор Черкасов, який працював головою наглядової ради однієї з ЦЗФ бізнесмена і директором по збагаченню та співзасновником ТОВ "Енергоімпекс" – хребет бізнесу Орлова. Мова про кримінальне провадженні № 42016050000001179, в матеріалах якого фігурує особисто Орлов і група близьких до нього компаній, що займаються збагаченням вугілля. Черкасов лише підтвердив версію прокуратури систематичними виїздами на окуповану територію і контактами з ватажками і посадовими особами так званих "ДНР" і "ЛНР", наприклад, безпосередньо спілкуватися з Едуардом Поляковим - радником "голови ДНР" Олександра Захарченко.

 

У ході досудового слідства у даній кримінальній справі встановлено, що згідно з інформації  оперативного штабу центрального управління СБУ в районі проведення АТО - керівництво державних вугледобувних підприємств" Шахта "Південнодонбаська №3 ім. Сургая", "Лисичанськвугілля", "Шахтоуправління" Південнодонбаське № 1 " зловживаючи службовим становищем, за сприяння і прикритті посадових осіб Державної фіскальної служби України, організували залучення ряду підконтрольних колишньому народному депутату України від Партії регіонів Андрію Орлову комерційних структур - ТОВ "Промислова компанія" Збагачувач ", ТОВ" Енергоімпекс ", ТОВ" Договір про спільну діяльність від 03.08.2006 ", ТОВ" ЦЗФ Селідовська ", ВАТ" ЦЗФ "Дзержинська", ТОВ "Донецьквуглезбагачення" для виконання робіт зі збагачення видобутого вугілля і виведення державних коштів у тіньовий сектор економіки "- так коротко звучить суть цієї справи, відкритої прокуратурою Донецької області в листопаді 2016 року. В рамках цього провадження пройшла серія обшуків в офісах компаній з орбіти Орлова, а також за місцем проживання пов'язаних осіб.

Після цього на якийсь час настало затишшя, і здавалося б, що Орлову вдалося вирішити проблемні питання повністю - але ні, тому що кримінальне провадження № 42016050000001179 ніхто не закрив - його передали у відання прокуратури Запорізької області. Тільки от головним обвинуваченим там Орлов не числиться, віддуватись приходиться його менеджеру Черкасову.  Що ж не поганий розклад: як заробляти на крові то Орлов в темі, а як відповідати – то рядові виконавці схематозів!

Цікаво, чи буде таке продовження в кримінальному провадженні що розслідується СБУ щодо фірм з орбіти Орлова за торгівлю вугіллям від сепаратистів у Вінницькій області?! А ще цікавіше – чи погодиться Чмільов Віктор Іванович «посидіти» за всіх, вчасності за боса Андрія Орлова?!

Згідно завзятості працівників СБУ до розслідування даної справи стає зрозумілим – явно когось посадять, тільки от кого?!

Ми й надалі слідкуватимемо за перебігом цього кримінального провадження та повідомлятимемо читачів. Паралельно друкуватимемо матеріали які нам вдалось добути в ході нашого журналістського розслідування – а їх не мало… В наступній статті розповімо про схему – як саме вугілля фірм Орлова з ЛДНР потрапляє в українські області, зокрема Вінницьку! …

Далі буде…

Теги: Андрій Орлов,екс-регіонал Андрій Орлов ,Орлов ЛНР ,СБУ розслідування Орлов ,СБУ розслідування вугілля,ТОВ «Транс-Ленд» ,кримінальна справа Орлов,Прокуратура Донецької області,Вінницька область Орлов,депутат Орлов,Орлов вугілля
Автор: Vse.Media
ПРЯМИЙ ЕФІР