Керівник компанії «Петро Великий» Алла Ландар: Велич людини у силі її вчинків (ВІДЕО)

Керівник компанії «Петро Великий» Алла Ландар: Велич людини у силі її вчинків (ВІДЕО)
176680 ПЕРЕГЛЯДІВ

Ритуальна компанія «Петро Великий» вже 26 років успішно працює на ринку ритуальних послуг. Сьогодні фірма входить до громадських рад при Кабінеті Міністрів України, Міністерстві житлового господарства, а також Міністерства охорони здоров’я та інших. Нинішній керівник компанії «Петро Великий» Алла Ландар очолює Міжнародну асоціацію похоронних справ України, що представляє нашу державу на всіх конференціях та світових виставках як Національного члена Всесвітньої Федерації Похоронних Виконавців.

Зараз у важкі часи пандемії коронавірусу саме компанія «Петро Великий» стала першою, хто допоміг державі ховати померлих від Covid-19. Ми поспілкувались з Аллою Ландар та запитали, з чого починала компанія свій шлях та визнання в усьому світі, і як змогла стати лідером на ринку ритуальних послуг України.

– Давайте розпочнемо із коротенького екскурсу в часи створення компанії «Петро Великий» і згадаємо її фундатора, засновника і Батька компанії Петра Пантелейовича Погребного.

– На початку 90-х, у непрості часи зародження і формування нашої держави, ця Велика людина згуртувала навколо себе колектив однодумців, даючи всім роботу, і тим самим і надію.

Впродовж чверті століття незмінним залишилось лідерство компанії, закладене його засновником Петром Погребним, котрий був прикладом першості, професіоналізму і якості роботи.

Компанія була заснована далекого 1994-го року. Позаду перші чверть століття і перший ювілей – це роки формування, пошуків, розвитку і титанічної роботи керівництва і всього колективу.

«В житті дуже важливо зрозуміти, що ми сильніші над усе, сильніші за перепони, долю, життєві обставини, людей, котрі стають на шляху нашого щастя, ми сильніші понад усе», – говорив мій батько Петро Пантелейович в одному із останніх своїх інтерв’ю.

Він пішов від нас передчасно – 8 травня 2011-го року – залишивши після себе потужну компанію, згуртований колектив і налагоджену роботу. Авторитет, визнання високого статусу як керівника у столиці і державі, підприємство, що входить до співдружності світових компаній у рамках Всесвітньої Федерації Похоронних Виконавців.

– Розкажіть про сьогоднішній стан справ, з чим ви прийшли до ювілею компанії, здобутки, і про вашу громадську роботу в Україні і світі.

– Сьогодні наша компанія зацікавлена не лише в розвитку власного бізнесу, але і в покращенні якості похоронних послуг в Україні загалом. Щороку «Петро Великий» розширює коло своїх послуг, переймає досвід європейський і світовий.

Завдяки Приватній фірмі «Петро Великий» вперше в Україні створено практичний посібник для керівників та фахівців органів місцевого самоврядування, а також підприємств та організацій, що здійснюють свою діяльність у похованні та похоронній справі.

А одним із авторів підручника став мій батько Петро Погребний, засновник нашої компанії і фундатор Міжнародної громадської організації «Міжнародна асоціація професіоналів похоронної справи».

Видання посібника здійснене саме за підтримки та головне – фінансування  Приватної фірми «Петро Великий».

Компанія нагороджена численними орденами, медалями, грамотами і відзнаками держави та українського православ’я.

Особливо цінні й пам’ятні усім співробітникам нагороди за участь у волонтерському русі на Сході України у перші роки війни, допомогу першим добровольчим батальйонам, формування перших гуманітарних конвоїв, закупівлю спецтехніки, обмундирування, ліків та продовольства для нашого війська. Ми стали гідним продовжувачем справи батька і всього творчого колективу «Петра Великого».

21 липня 2008-го року компанія «Петро Великий» згуртувала навколо себе однодумців і лідерів ринку ритуальних послуг з різних регіонів України. Так народилася і була створена Міжнародна громадська організація «Міжнародна асоціація професіоналів похоронної справи» (МАППС).

Президентом асоціації  було обрано мене, Аллу Ландар. Асоціація налічує сьогодні близько 120-ти постійних членів.

15 березня 2013-го року під час Міжнародної конференції Світової Організації Похоронних Виконавців в Австралії у місті Перт Національним членом від України було прийнято Міжнародну громадську організацію «Міжнародна асоціація професіоналів похоронної справи».

Світова Організація об’єднує компанії та асоціації ритуальної сфери із понад ста країн світу, таких як США, Велика Британія, Німеччина, Італія, Франція, Китай та багато інших.

– Хотілося би почути більш детально про вашу роботу у цій міжнародній організації…

Щороку проходять з’їзди Світової Організації Похоронних Виконавців у різник куточках планети, де обговорюються найважливіші питання ритуальної галузі, йде обмін досвідом, вивчаються  і розглядаються нові послуги, триває обмін законодавчими ініціативами тощо.

2014-го під час роботи у німецькому Дюссельдорфі Національний член від України – Міжнародна асоціація професіоналів похоронної справи – взяв участь у розробці нового Статуту Світової організації та затвердженні Плану розвитку структури на найближчі 10 років. Цікавою і повчальною була Світова виставка в рамках цього світового зібрання.

2015-го МАППС бере участь у роботі з’їзду в італійській Болоньї, затверджує новий Статут Організації, розробляє план заходів світової спільноти у ритуальній сфері разом із ЮНЕСКО у подоланні страшної епідемії – хвороби, викликаної вірусом ебола в Африці, що забрала десятки тисяч людських життів. 2016-й – це з’їзд у Монреалі – ухвала про вхід до ЮНЕСКО.

Надзвичайно плідними були зустрічі в рамках з’їзду FIAT-IFTA в іспанському місті Валенсія у 2017-му році. Вивчалися законодавства європейських країн в частині створення та функціонування приватних кладовищ, крематоріїв, а особливо – Похоронних домів. Крім того, нам вдалося заглибитися в історію і традиції поховань іспанців, відвідати меморіальне кладовище, особисто поспілкуватися з власниками сімейного Похоронного дому Валенсії.

2018 – це з’їзд у Латинській Америці у столиці Болівії місті Санта-Крус із прийняттям нового статуту та програми.

2019 – з’їзд у британському Бірмінгемі, в рамках якого участь у Світовій похоронній виставці, вивчення законодавства Англії на прикладі роботи Приватно похоронного дому, Приватного кладовища та Зеленого кладовища. Мета, яку ми переслідували – це внесення Змін до Закону про Похоронну справу в Україні на одному з кращих прикладів роботи – законодавства Великобританії, бо, крім усього, МАППС і я, як її президент, ще й входимо до Громадської ради профільного міністерства – Мінрегіону.

– Давайте повернемося в столицю. Що цікавого було у взаєминах із вашими зарубіжними партнерами в Україні впродовж останнього часу?

– Корисними і цікавими стали наші зустрічі в Україні з президентом угорської асоціації похоронних виконавців Кароєм Балагом, котрий відгукнувся на запрошення відвідати нашу країну. У власності цього громадського діяча і підприємця надсучасний завод «Карсол» у передмісті Дебрецена із виготовлення лакованих трун і саркофагів. Продукція експортується до 64-х країн світу, а до України дістається поки що лише в незначних партіях. Плідними з точки зору підприємництва були зустрічі на заводі в Дебрецені та згодом і в нашій столиці. А гостям запам’яталися прийом у Патріарха Української Православної Церкви (КП) Філарета та відвідини наших православних святинь.

Незабутньою була зустріч із польською делегацією, чий керівник – Марек Чічевич – ще й Віце-президент Світової Федерації Похоронних Виконавців. Ми познайомилися з роботою законодавства дружньої Польщі, умовами роботи приватних Похоронних домів, приватних крематоріїв і кладовищ. Їхній досвід також знайде своє місце у законодавчих змінах до похоронного законодавства України.

– Чи враховуєте ви досвід своїх західних партнерів, що нового ви привнесли на ринок ритуальної сфери України за ці роки?

– Враховуючи досвід європейських країн, компанія «Петро Великий» прагне запроваджувати нові та розширювати існуючі ритуальні послуги для населення. Передусім сингуматор, або похоронний ліфт, що став таким звичним як за океаном у США, так і в більшості країн Європи.

Нова традиція у сфері ритуальних послуг, запроваджена компанією «Петро Великий» – політ зграї білих голубів,  як вінець прощання з померлим. У заключній частині прощання вони випурхнуть у небо, зроблять коло пам’яті над усіма присутніми на кладовищі й повільно відлетять у вирій.

Окремо про новаторство в музичному супроводі ритуалу. «Петро Великий» надає нову послугу: виїзд музикантів до місця прощання зі звуковою апаратурою, мікрофонами, сабвуферами та цифровим ревербератором об’ємності звучання.

Виконуємо класику і сучасні твори, мелодії з улюблених фільмів сім’ї і небіжчика, на живо соло музикантів під супровід мінусових фонограм кращих оркестрів світу.

Шатри на кладовищі під час похорону в європейських країнах і США давно вже стали необхідним і важливим атрибутом. Це зручність і комфорт.

Взимку шатер захистить від снігопаду, влітку – від сонця або дощу. У ньому зручно розташується труна з тілом покійного, найрідніші і близькі небіжчику люди, все необхідне для цивільної або церковної панахиди.

Гордістю компанії «Петро Великий» стали VIP-катафалки, що відповідають усім сучасним санітарним нормам і правилам.

Це перший в Україні Mercedes-Benz на повітряній подушці представницького класу та елітний американський Linkoln Town Car.

На такому кілька років тому ховали знаменитого на весь світ боксера усіх часів і народів – Мохаммеда Алі. Елітні транспортні засоби обладнані місткими відсіками, в яких можуть поміститися труна або ж саркофаг будь-якого розміру, є тут і ліфти як для зручності, так і для і статусності урочистої процедури прощання. Для людей із невисоким рівнем достатку маємо катафалк Volvo класу стандарт від шведського автопрому.

Його ми зараз задіяли для поховання осіб із підозрою або підтвердженим діагнозом Covid-2019, що належить до вірусів 2-ої групи патогенності.

Є в катафалках спеціальні кріпленнями для труни для непорушної фіксації під час перевезення, клімат-контроль та установка для очищення повітря. Автомобілі VIP-класу підготовлені для компанії «Петро Великий» в одному із кращих європейських дизайн-ательє в Нідерландах, а в катафалку Volvo – ще й спеціальна герметична капсула для перевезення тіл із підозрою або підтвердженим діагнозом Covid-2019.

А тепер маємо ще й два VIP-автобуси Мерседес-Бенц для супроводу урочистого і статусного похорону.

І на останок про важливу віху діяльності «Петра Великого» – волонтерство в зоні АТО. З перших днів – організація і відправка гуманітарних конвоїв з продовольством, медикаментами, питною водою, обмундируванням, електричними генераторами до зони бойових дій. Організація похорону загиблих патріотів, починаючи з Майдану і по сьогодні – із зони АТО. Допомога в лікування поранених, допомога сім’ям. Закупівля броньованих реанімобілів та медичних автомобілів швидкої допомоги для військових санітарних служб на передовій. Поїздки в зону АТО зі священиками українського православ’я зі святими мощами та намоленими іконами для підтримки бойового духу наших воїнів.

У ювілейні дні – першого нашого 25-ліття – ми згадували і непрості сторінки нашої історії. Зокрема, коли нам довелося відстоювати власну честь і гідність як колективу і компанії «Петро Великий» загалом. За часів медіа кілерства та наклепу на нашу адресу. В ім’я пам’яті Петра Погребного. Фірма отримала два позитивних рішення суду, а також підтримку Google і YouTube на витяг негативної і неправдивої інформації, розміщеної джерелами наших відвертих ворогів.

Окрім інформаційної війни, свого часу нам була оголошена і війна справжня. Були відверті й неприховані спроби відібрати компанію. Шантаж співробітників, загрози на викрадення близьких. Злочинні підпали офісу, а також службового і особистого транспорту наших співробітників.

Період з 2009-го по 2010-й запам’ятався колективу, як дуже складний, але водночас важливий для Фірми. Ми відстояли свою честь і разом з тим – кожного зі своїх співробітників. Нам протистояла тодішня мерія, а початком всьому стала спроба буквально відібрати у наших людей шматок їхнього нелегкого хліба.

Однак після такого складного періоду компанія «Петро Великий» зміцніла, стала ще сильнішою і згуртованішою. Ми відремонтували, і буквально заново відбудували наш офіс. Головне, що нерушимою залишилася наша команда, де кожен із її співробітників був сильним і відстояв як свою честь, так і честь і гідність компанії.

Ми впевнено йдемо вперед, дивимося у майбутнє, покращуємо наш рівень товарів і послуг, вивчаємо досвід близьких і далеких країн і континентів. Приходять нові працівники. Так з’являються нові обличчя – молоді люди, котрим є чому повчитися, є у кого повчитися і є чим пишатися. Таким бачив, і гадаємо бачить нас сьогодні із небес наш засновник, перший керівник і натхненник Петро Пантелейович Погребний.

1news.com.ua

Теги: Петро Погребний,Ритуальна компанія «Петро Великий»,Алла Ландар,Петро Великий Алла Ландар ,Петро Великий
Автор: sxemycom
ПРЯМИЙ ЕФІР