Мізрах Ігор: Чому злочини на ДП «Житомирський бронетанковий завод» де фігурує товариш Анатолія Матіоса - Дмитро Пономаренко намагаються «спустити на гальмах»?! Звернення до Президента і Голови РНБО

Мізрах Ігор: Чому злочини на ДП «Житомирський бронетанковий завод» де фігурує товариш Анатолія Матіоса - Дмитро Пономаренко намагаються «спустити на гальмах»?! Звернення до Президента і Голови РНБО
12922 ПЕРЕГЛЯДІВ

Практично вісім місяців тому (12 серпня 2019 року) було опубліковано моє журналістське розслідування злочинів, що тривалий час відбувались на ДП «Житомирський бронетанковий завод». Дане державне підприємство  (ЄДРПОУ: 07620094) спеціалізується на капітальному ремонті та модернізації бронетанкового озброєння та техніки:  БМП-1 та БМП-1М, БМП-2 та БМП-2К, БМД-1, БМД-2, ГМ-575, ГМ-568, ГМ-578, БРЕМ-2, БТР-50ПК,БТР-Д, БРДМ-2.

Також виконує капітальний ремонт окремих агрегатів та вузлів зазначеної техніки, зокрема дизельних двигунів УТД-20, 5Д20-240, В-2 та В-6, В2-500, В-55, ЯМЗ-236/238/240. Знаходиться воно за адресою Житомирська обл., Житомирський р-н, смт. Новогуйвинське, вул. Дружби Народів, 1. ДП «Житомирський бронетанковий завод» - це потужне і вкрай потрібне нашій державі стратегічне підприємствоале нажаль, воно стало розплідником корупційних та шахрайських схематозів, що я із фактами розкрив у своєму розслідуванні.

Нагадаю, що у публікації було наведено кілька прикладів справ із фактами колосального грабунку державних коштів. Крім того, згідно отриманих даних підвів підсумок, що кримінальні провадження де фігуранти екс-керівники і високопосадовці ДП «Житомирський бронетанковий завод» та їх соратники практично не розслідуються, більше того – їх «спускають на гальмах». А на їх місце, напевне задля прикриття – засуджують рядових працівників, що здійснюють дрібніші  злочини: крадуть метал, випивають на роботі, вчиняють бійки між собою, тощо.

Але, як в подальшому вияснилось, головною «вершиною» цього розслідування стало те, що я вийшов на слід і практично довів злочинну схему одного із близьких товаришів тодішнього Головного військового прокурора Анатолія Матіоса, а це такий собі персонаж Пономаренко Дмитро Валерійович. Варто відзначити, що після виходу публікації мені кілька разів надходили своєрідні анонімні меседжі, щоб припинив розробляти цю справу, що краще буде якщо я і всі про це забудуть. Врешті-решт за певний, доволі короткий час за всіма жанрами сучасної журналістики по мені було завдано підступного та незаконного удару, та про це згодом.

Читайте також ↓↓↓

Повертаючись до персони Пономаренка зауважу, що його постать у схемах ДП «Житомирський бронетанковий завод» мене зацікавила через його неординарне минуле. Він особисто, і разом із партером по ТОВ "ТАБІТІ ТА АПІ" Олександром Корнієвським, колишнім бійцем «Айдару» - до того неодноразово спливали у брудних справах. Зараз ходить інформація, що Дмитро Пономаренко разом із своїм партнером по фіктивним фірмам Олександром Корнієвським під час війни на Сході налагодили поставки зброї із зони боєвих дій на терени цілої нашої держави. Щодо Корнієвського, то він зараз ще й проходить по справі вбивства відомої волонтерші, героя АТО Аміни Окуевої. Власне є дані, що  Аміна була застрелена з автомата Калашникова, переробленого Корнієвським з навчального в бойовий. Сам же айдарівець на суді зазначав, що є акціонером (10%)  ТОВ "ТАБІТІ ТА АПІ" яке має КВЕД що дозволяє «виготовлення зброї, боєприпасів, артилерії, бронетехніки та військове суднобудівництво". Нагадаю що кінцевим бенефеціаром і одним із засновників є саме Пономаренко Дмитро Валерійович, тому питання: чи міг Корнієвський провертати справи без участі бізнес-партнера?! – Скоріш за все, що ні, але по факту Пономеренка від цієї справи технічно прибрали, а за цим явно мав стояти хтось із «сильних світу цього».

Ще одним чинником, що призвів до зацікавленості схематозів між ДП «Житомирський бронетанковий завод» і ТОВ «Промислові оборонні технології» Дмитра Пономаренко було й те, що останній при Ющенкові-Тимошенко був директором ДП «Прогресс», дочірної кампанії  «Укрспецекспорт». А на цій посаді вів нашумівший «пакистанський контракт», і у 2011 році був звинувачений у відмиванні 5-ти мільйонів доларів, та отримав за це доволі м’яке покарання – 5 років умовно. За отриманими даними про біографію і діяльність Пономаренка мені було зрозуміло, що факт його злочинів у ДП «Житомирський бронетанковий завод» цілком реальний.  Щодо самого злочину який я описав у статті 12 серпня 2019 року, то мені стало відомо: 22.12.2017 та 27.12.2017 ДП «Житомирський бронетанковий завод» уклав два договори із ТОВ «Промислові оборонні технології»  згідно яких останнє – зобов’язувалось поставляти запчастини спеціального військового призначення для ремонту та модернізації бойової техніки. Але ці договори несли фіктивний характер, адже ТОВ "Промислові оборонні технології" жодних операцій не декларувало. Хоча навіть при цьому ДП «Житомирський бронетанковий завод» перерахував постачальну більше як 400тис.грн. ТОВ продало товар якого не мало в наявності, а ДП його «купило»! То де ж товар?! Чи логічніше запитати хто гроші поклав у кишеню?! – хоч це напевно всім уже зрозуміло.

Варто підкреслити: у цій же публікації я висловив свою думку, що цією справою мала б займатись Військова прокуратура, але Анатолій Матіос за 5 років перебування в посаді так і не став, фахівцем у галузі військової юстиції або не хотів ним стати. Вважаю, що моя критика вже екс Головного військового прокурора була доцільною, адже справа Пономаренка це лише одна із великої кількості, що підкреслювала бездіяльність даної структури. Та всі хто слідкує за перебігом подій в Україні пам’ятають чим для мене обернулось дане журналістське розслідування. Після нетривалих попереджень проти мене задіяли «важку артилерію» - відкрили провадження, яке вважаю незаконним і таким, що має місце помсти за мою журналістську діяльність. Адже перше: персоною, своєрідною «торпедою» яка фігурує як позивач, і яка прибула в цей час до мене в офіс для провокації був саме Дмитро Пономаренко, а структура яка саме фігурувала в цій справі – це Військова прокуратура. До того ж особисто сам Анатолій Матіос курував цю справу і перший виклав інформацію, щодо псевдо-злочину який мені інкримінували на основі свідчень все того ж Пономаренко. Також варто не ігнорувати доволі поширену інформацію, що Матіос неодноразово саме Пономаренка використовував у різних доволі неоднозначних своїх справах, а за це прикривав у його брудній діяльності.  

До прикладу ті хто цікавився перебігом справи по постановці вбивства відомого журналіста Аркадія Бабченко знають, що там чи не головною дієвою особою був все той же Пономаренко. А сама справа несла характер, що Матіос таким чином мав все провернути заради піару свого тодішнього боса Петра Порошенко. Чи не забагато співпадінь, чи не так?! – Тут викладаю статтю із схематозами Пономаренка в ДП «Житомирський бронетанковий завод» і приношу невдоволення роботою Матіоса, а вже буквально за деякий час - той же Пономаренко із Матіосом стають головними персонами у справі проти мене… от така то ситуація…

Та зараз я все ж хочу довести журналістське розслідування до логічного завершення, тому бажаю  домогтися справедливості – Пономаренко за схематози у ДП «Житомирський бронетанковий завод» повинен понести Законне покарання. І це як мінімум, бо фактично ще б потрібно було підняти справу із його участю в злочинах разом із Корнієвським. Схиляюсь до думки(не звинувачую), що Матіос його прикривав довгий час, можливо і зараз це продовжує робити. Та все ж надіюсь, що в Україні позитивні зміни у правоохоронній системі відбулись і ця справа буде просуватись.

Наразі знаю, що навіть не очікувано для мене, цією справою зацікавилась місцеві органи Поліції (Житомира). Адже нещодавно СУ ГУ Національної поліції в Житомирській області за даною справою відкрило кримінальне провадження за ч. 4 ст. 191 КК України. А це означає, що злочинцям загрожує позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років. Та все ж може статись так, що цю справу спробують безшумно «спустити на тормозах» або того ж Пономаренко через його зв’язки спробують представити як свідка по цьому кримінальному провадженні.

Вважаю, що дана справа де розглядається злочин у ДП «Житомирський бронетанковий завод» ( а це оборонна сфера України) з головною дієвою персоною Пономаренком Дмитром має бути під контролем РНБО. Адже злочини в оборонних підприємствах нашої держави прямо загрожують національній безпеці України. Тому, звертаюсь до Секретаря РНБО України пана Олексія Данілова із прохання передати цю справу із поліції під свою юрисдикцію і направити її у ДБР. Крім того, закликаю пана Данілова взяти це кримінальне провадження на особистий контроль.

Безперечно, також звертаюсь до Президента України Володимира Олександровича Зеленського. «Пане Президенте, у часи Ваших попередників оборонна сфера держави стала розплідником великих злочинів, які довго прикривались посадовцями найвищих рівнів. І це призвело до послаблення міцності оборонного сектору України, а дана справа у ДП «Житомирський бронетанковий завод» із головною дієвою персоною Пономаренком Дмитром є явним прикладом цього. Тому прошу Вас взяти дану справу під особистий контроль, адже це питання національної безпеки України Гарантом якої Ви є! Впевнений, що під Вашим контролем всі злочинці даного схематозу понесуть Законне покарання, а головне їхня своєрідна «криша» не зможе це все по-тихому «спустити на гальмах» у віддаленому від очей відділку поліції.».

politica.com.ua

Теги: Ігор Мізрах,Житомирський бронетанковий завод,Анатолій Матіос , Дмитро Пономаренко,ДП «Житомирський бронетанковий завод»,Пономаренко Дмитро Валерійович,ДП «Прогресс»,Військова прокуратура,ТОВ Промислові оборонні технології,Укрспецекспорт, Игорь Мизрах,Анатолий Матиос,Дитрих,Заступник Секретаря РНБО
Автор: sxemycom
ПРЯМИЙ ЕФІР