Власник “Тернопільбуду” Лило подав позов проти депутата міськради Білана через можливу причетність сина до справи про наркотики. Депутат заявляє про тиск

Власник “Тернопільбуду” Лило подав позов проти депутата міськради Білана через можливу причетність сина до справи про наркотики. Депутат заявляє про тиск
16748 ПЕРЕГЛЯДІВ

Депутат Тернопільської міської ради та члена ГО «Тернопільські підсумки» Тарас Білан заявив, що власник будівельної компанії «Тернопільбуд» Василь Лило подав проти нього позов на 200 тисяч гривень про захист честі і гідності.

“На громадських активістів Тернополя – чиниться тиск…”, – написав Тарас Білан на своїй сторінці у Facebook.

“Громадській організації «Тернопільські підсумки» (код ЄРДПОУ 37943931) стало відомо, що відомий в Тернополі бізнесмен, власник будівельної компанії «Тернопільбуд» Василь Лило подав проти активіста, – громадянина України – фізичної особи Білана Тараса Богдановича позов на 200 тисяч гривень про захист честі і гідності. Даний позов є відповіддю на допис у Фейсбуці (сторінка ГО «Тернопільські підсумки»), щодо фігурування його сина, Олександра Лила, у гучній справі про розповсюдження на теренах області наркотиків організованою групою наркоторговців”,  – зазначив депутат.

За його словами, на поштову адресу згаданої організації надійшов лист від анонімного адресата, у якому були документи, які стосуються можливої участі Олександра Лила (сина Василя Лила) у схемі з розповсюдження наркотиків.

Тарас Білан стверджує, що особи, які вирішили залишитись невідомими, аргументували передачу цих матеріалів до «ГО «Тернопільські підсумки» тим, що “голова громадської організації «Тернопільські підсумки» Білан Тарас – є незалежним, ні від місцевих олігархів, ні від міського голови Тернополя. А тим більше від «торгівців смертю»- осіб що займаються наркотиками…”.

Активіст зазначає, що до листа були долучені документи про участь Олександра Лила в схемі з розповсюдження наркотиків. Частину документів Тарас Білан прикріпив у дописі, а саме: що Олександр Лило, нібито, проходив у матеріалах слідства у зв’язку з прослуховуванням телефонів головних фігурантіві по ньому здійснювались оперативні заходи.

“З моменту публікації пройшов певний час. Переконавшись (зрозуміло яким чином), що у справі наркоділків, син Олександр – не з’явиться!!!, Василь Лило вирішив використати ситуацію, щоб «наїхати» на Білана Тараса і ГО «Тернопільські підсумки» , та подав до суду.

Враховуючи вищевикладене, я, як голова ГО «Тернопільські підсумки» Білан Тарас, хочу запевнити пана Лила, що до участі у суді я готовий, боятись мені немає чого, так як поширюючи отриману інформацію, лише стояв на позиціях захисту інтересів громадян Тернополя, які зіштовхнулись із страшною бідою наркозалежності своїх дітей. Отримуючи скарги і прохання вжити заходів, я не замовчував, і не буду замовчувати отримані дані про участь у схемі з розповсюдження наркотичних речовин будь-яких осіб – чи то дітей забудовників, чи то політиків і чиновників. Мені є чим апелювати у суді.”,  – запевнив Тарас Білан.

Депутат міськради закликав пана Василя Лила “перед Господом і людьми гарантувати, що його син Олександр: не є і ніколи не був наркозалежним”.

“Якщо Ви маєте честь і гідність, про захист яких подали проти мене позов, запевніть громаду (а конфлікт і так вийде у публічну площину), що Ваш син Олександр не має і не мав проблем з наркотиками. Нехай він пройде медичне обстеження.

З іншої сторони, якщо така залежність мала, чи має місце, то у який спосіб він здобував наркотичні речовини для вживання? І чому не повідомив правоохоронців про осіб що його «присадили» на наркотики та продавали йому наркотики?

Чому Ви, шановний Василь Йосипович Лило, як соціально відповідальна особа, не надали відповідну інформацію Поліції?”,  – зазначив народний обранець.

Окремо Тарас Білан закликав тернополян, за наявності важливої інформації по справі тернопільських наркоділків, особливо в частині участі у схемі з розповсюдження осіб, що не є поки фігурантами справи, надати таку ГО «Тернопільські підсумки», і оголосив винагороду за такі дані у сумі 20 тисяч гривень 

Також Тарас Білан припустив, що тиск на нього здійснюється у відповідь на подану заяву про злочин за мотивами журналістського розслідування “Політерно” авторства Назарія Наджоги: Міськрада Тернополя планує віддати будівельнику 4,6 га землі з приданим на 7,2 мільйонів гривень“.

“За заявою ГО «Тернопільські підсумки» відкрито кримінальну справу щодо незаконного надання компанії ТОВ «Тервікнопласт» 2-х гектарів землі разом з частиною вулиці у промисловій зоні в Тернополі. Мова йде про журналістське розслідування видання «Політерно». Згідно з матеріалами якого, компанія ТОВ «Тернопільбуд» повинна була провести капітальний ремонт ділянки дороги по вул. Поліській в Тернополі (від вул. Промислової до вул. Поліської, 11, ” Метінвест “). З міського бюджету ТОВ «Тернопільбуд» мало отримати 7,2 млн. грн. на капремонт цієї вулиці. Хоча, як з’ясували журналісти, компанія не має відповідної ліцензії на капітальні ремонти доріг. То ж, коли, за матеріалами журналістського розслідування ГО «Тернопільські підсумки» подали заяву про вчинення злочину у правоохоронні органи, – отримали «отвєтку» від забудовника. Думаємо Ви розумієте…”,  – резюмував депутат.

Політерно

Теги: Василь Лило,Тернопільбуд,Тарас Білан ,ГО «Тернопільські підсумки»,Лило Олександр ,Лило Василь,Лило Тернопіль
Автор: Vse.Media
ПРЯМИЙ ЕФІР