Міський голова Тернополя Сергій Надал подав позов проти активістки на 100 тис грн, а судові збори оплачує з міського бюджету (Відео)

Міський голова Тернополя Сергій Надал подав позов проти активістки на 100 тис грн, а судові збори оплачує з міського бюджету (Відео)
17155 ПЕРЕГЛЯДІВ

Міський голова Тернополя Сергій Надал подав позов “про образу честі і гідності” проти громадської активістки Юлії Мамчак на суму 100 тис. грн.

Про це Мамчак написала на своїй сторінці у Facebook.

“На початку 2020 р. поки що мер м. Тернополя Надал С.В. подав позов “Про образу честі і гідності” проти мене і Тижневика № 1, мабуть, за те, що я здійснила аналіз суми збитків бюджету міста Тернополя через забудову парків і зелених зон (йшлося про суму 220 млн доларів, – ред.), а Тижневик був одним зі ЗМІ, що надрукували мій аналіз на своїх шпальтах… Посилання на статтю: http://www.gazeta1.com/…/aktyvistka-yuliya-mamchak-chynovn…/“,  – підкреслила активістка.

Як зазначає Мамчак, йдеться про суму у 100 000 грн. моральної компенсації і додає, що позов оплачено з бюджету міста. 

“Ну а що, свої гроші з хати виносити? Так жодної мерської зарплати, певно, не напастися… На запитання адвоката Валерій Муж, де ж взялась така сума компенсації, чи в результаті стресу від посту у ФБ і статті лежав мер в лікарні, є висновки лікарів про погіршення самопочуття і стану здоровя, адвокат повідомив, що такого не було, а от неприємні розмови з окремими людьми, що завдали меру моральної шкоди, були. Ну, фахове пояснення моральної компенсації у 100 штук від адвоката. НЕПРИЄМНІ РОЗМОВИ З ЛЮДЬМИ.”,  – додала громадська діячка.

Юлія Мамчак висловила здивування, що які б докази не озвучувалися у суді, адвокат Сергія Надала не знаходив інших доводів, як фрази: “ви маніпулюєте” чи “ви неправильно трактуєте”.

“І поки я не попросила слова і не сказала, що таким чином сам шановний представник може “заробити” позов про образу честі і гідності”, зауважень до його поведінки не було. Скидаю уривки виступу представника Надала С.В. Наступного разу підготуюсь до засідання краще, бо ну дуже цікаві речі озвучуються…”, – резюмувала активістка.

Юридичну перспективу позову міського голови Юлія Мамчак пояснила виданню “Терміново”.

“Сума моральної компенсації може бути в тому випадку, якщо людина понесла значні моральні переживання чи фізичну загрозу працездатності. Тоді, відносно завданої шкоди, вираховується компенсація. А оскільки в суді не проаргументовано це ні якимось лікарняним, ні прийомом медикаментів, ні іншими чинниками, які би поставили під загрозу здоров’я нашого мера, механізм нарахування цієї суми ми не розуміємо”, – зазначила Мамчак.

“Терміново” намагалося з’ясувати, чому свої моральні збитки Сергій Надал оцінив саме у 100 тис. гривень, а не, скажімо, в 20 чи в 200. Однак в пресслужбі міськради відповіді на дане питання надати не змогли, попросивши надіслати офіційний письмовий запит. Коли ми отримаємо на нього відповідь, то повернемося до даної теми.

Допис, про який йде мова у позові Сергія Надала публікувало і “Політерно”, з посиланням на “Номер 1”: За перший період мерства Надала площі парків зменшились на 167,2 га, місту завдано збитків майже на $220 млн“.

politerno.com.ua

Теги: Міський голова Тернополя Сергій Надал,Сергій Надал,Міський голова Тернополя,Юлія Мамчак,новини Тернопіль,Надала С.В,Надал Тернопіль
Автор: Vse.Media
ПРЯМИЙ ЕФІР