«Діяння» київського прокурора Максима Лебеженко – службова недбалість чи умисні дії з ознаками злочину?

«Діяння» київського прокурора Максима Лебеженко – службова недбалість чи умисні дії з ознаками злочину?
16867 ПЕРЕГЛЯДІВ

Нещодавно в поле зору журналістів нашої редакції потрапив доволі цікавий персонаж, а саме Лебеженко Максим Олександрович - Прокурор другого відділу процесуального керівництва при провадженні досудового розслідування територіальнии органами поліції та підтримання державного обвинувачення управління нагляду у кримінальному провадженні прокуратури міста Києва. То чим же цікава дана особистість?! – Невже тим, що (був) є одним із прокурорів, які переслідували учасників Акцій протесту «Революції Гідності»?!...

Список прокурорів, які переслідували учасників Акцій протесту

Скріншот: сайт proisvol.info

Звичайно що ні, адже сьогодення давно дало зрозуміти що статус «недолюстрованих» вже нічим не дивує нікого. Та не будемо, як кажуть, всіх під «одну мітлу мести», бо є люди які дійсно перебували під загрозою Люстрації, а сьогодні сумлінно в межах чинного Законодавства виконують свої обов’язки. Та нажаль, цього явно не скажеш про Прокурора Максима Лебеженко, який не зробив жодних висновків із минулих сумнівних діянь. А навпаки відчув що доля дала йому другий шанс, шанс – продовжити займатись протиправною діяльністю під прикриттям зручної прокурорської посади?!...

В ході журналістського розслідування ми назбирали чималу кількість даних, які м’яко говорячи свідчать про те що Максим Лебеженко не те що недостойний своєї посади, а й взагалі є підстави вважати що його роль із Прокурора має переміститись в статус «підозрюваго/обвинувачуваного», та це, надіємось, буде встановлювати слідство. Детальні дані нашого розслідування ми опублікуємо вже у найближчий час, а сьогодні зупинимось на одному із численних епізодів, де діяння цього прокурора можна розглядати як службову недбалість або умисні дії з ознаками злочину?!... Для нього – це лише, напевне, епізод у діяльності, а от для громадянки Шляхової Аліни Сергіївни – це може вилитись у її поламане життя та скалічену долю її дитини. Та Лебеженку, скоріш за все, на це наплювати, адже тут для нього – це лише матір і дитина, а в його кар’єрі приходилось «пачками» людям калічити життя…

Справа в тому, що Прокурор Лебеженко своїми діями, які мають ознаки покривання вчиненого злочину, зараз, напевне, старається допомогти певній особі, а саме громадянину Шляхову Владиславу Юрійовичу виграти Суд по опіці над своєю дитиною у колишньої дружини Аліни Шляхової (матері дитини). Чому так?!...

Постараємось чітко і коротко описати ситуацію. Ще у квітні 2019 році Аліна Шляхова разом із своїм адвокатом (адвокатесою) Юлією Шерстюк подали позов до Суду для опіки над своєю дитиною. Батько дитини, Владислав Шляхов довгий час уникав вирішення цього спірного питання в межах чинного Законодавства. Адже головними його методами були – шантаж, залякування і побиття колишньої дружини.

Та коли, зрозумів, що любов матері до тинини сильніша і непробивна до фізичного насилля – вирішив також звернутись у Суд - подав зустрічний позов. Щодо зустрічного позову, то його все ж прийняли хоча були причини його не відкривати, (та рішення Суду є і йому потрібно довіряти)! Адже позивачка і її адвокат заперечували щодо прийняття позовної зустрічної заяви з посиланням на порушення строків вставленим Законом для її подання (ст. 49 і 193 ЦПК).

Далі почався і триває розгляд справи, де громадянин Шляхов Владислав старається повпливати на її результат за допомогою Прокурора Максима Лебеженко! Або як мінімум, можливо, є підстави вважати що вищезгаданий Прокурор можливо прикриває злочин вчинений раніше Владиславом Шляховим – який за може стати вирішальним доказом того що дитина повинна бути тільки під опікою матері Аліни Шляхової.

Про що ж мова?!...

А мова про те, що по відношенню до громадянина Владислава Шляхова відкрито Кримінальне провадження №12019100040009950 від 03.12.2019 року за ч.1 Ст. 125 КК України (Умисне легке тілесне ушкодження - карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк до двохсот годин, або виправними роботами на строк до одного року). Тілесні ушкодження він наніс своїй колишній дружині Аліні Шляховій.

Дана справа розслідується у Дніпровському управлінні поліції Головного управління національної поліції у м. Києві. Та вже направлялась до Прокуратури для винесення підозри громадянину Владиславу Шляхову. Та за «дивними обставинами» відповідальний прокурор Лебеженко Максим Олександрович дану підозру не узаконює! Незрозумілими і абсурдними поясненнями він відтягує винесення підозри В. Шляхову, тим самим затягуючи дану справу. Можливою метою таких його, можливих умисних дій є «зацікавлення», щоб справу над опікунством дитини виграв саме В. Шляхов, який – підкреслюємо, перебуває під слідством за ч.1 Ст. 125 КК України. А визнання його підозрюваним у даному злочині явно буде великим чинником у програші ним суду над опікунством дитини.

Відповідно з цього можна зробити висновок, що діяння Прокурора Лебеженко Максима Олександровича  як мінімум можна кваліфікувати як службову недбалість (не стверджуємо). Хоча є підстави вважати що його дії несуть ознаку злочину (не стверджуємо) – а саме покривання злочину за ч.1 Ст. 125 КК України вчиненого Владиславом Шляховим.

Людський фактор на прокурора Лебеженко давно не діє, адже тільки людина із душевним проваллям готова допомагати отримати опікунство над дитиною не матері, а людині яка в будь-яку мить може нанести цій же дитині не тільки психічних травм, а й фізичних!        

Згідно цих даних, а також даних журналістського розслідування (публікуватимемо) ми обов’язково звернемось у правоохоронні органи. Також ці дані будуть направлені у спеціально створену (наказ №9 Генерального прокурора від 09.01.2020року) комісію з розгляду дисциплінарних скарг про вчинення проступків прокурорами.

Далі буде…

politica.com.ua

Теги: Лебеженко Максим Олександрович,прокурор Лебеженко Максим Олександрович,Лебеженко Максим прокурор ,Прокурор Лебеженко,Шляхов Владислав Юрійович,Шляхов Аліна
Автор: Vse.Media
ПРЯМИЙ ЕФІР