«Слава і хвала» Окружному адміністративному суду Києва: фірми Труханова все ж «розпиляють» 2,14 млрд. грн!

«Слава і хвала» Окружному адміністративному суду Києва: фірми Труханова все ж «розпиляють» 2,14 млрд. грн!
29001 ПЕРЕГЛЯДІВ

 

Про «схематози» Мера Одеси Геннадія Труханова вже давно складають легенди, особливо це стосується у його везінні щодо кількості виграних тендерів компаніями з його орбіти. Головними «акціонерами» успіху Труханова у тендерах є ТОВ "РОСТДОРСТРОЙ" ( Код ЕГРПОУ 33658865), директор АНДРЮШИН ОЛЕКСІЙ СТЕПАНОВИЧ, адреса: Одеська обл., місто Одеса, вул. ГЕНУЕЗЬКА, будинок 1-А  та ТОВ "Автомагістраль-Південь" (Код ЕГРПОУ 34252469), директор ТИМОФЕЄВ МИКОЛА СЕРГІЙОВИЧ, адреса: Одеська обл., місто Одеса, вул. РОМАНА КАРМЕНА, будинок 21. До речі, про ці фірми ми вже неодноразово писали.

Обидві компанії  займають перші  місця у таблиці фаворитів «Укравтодору» за попередні два роки. «Автомагістраль-Південь» зібрала в Укравтодорі рекордну суму підрядів на 16,27 млрд грн, а група «Ростдорстрой» – 10,85 млрд грн. У березні-квітні цього року ці дві компанії  забрали майже третину всіх великих підрядів, які розігрував Укравтодор.

 

 

Крім свого лідерства у державних підрядах на будівництво доріг, компанії відомі тим, що ходять разом на державні тендери імітуючи конкуренцію. «Ростдорстрой» та «Автомагістраль-південь» зустрілись на аукціонах –  79 разів, і у 73% випадках не конкурували між собою.

Власником одеського ТОВ «Ростдорстрой» є угорське товариство «Оттема», власниками якого є одесити Євген Коновалов і Юрій Шумахер, який є депутатом Одеської міськради з фракції «Довіряй ділам». Співголовою партії «Довіряй справам» є міський голови Одеси Геннадій Труханов, який є також засновником благодійного «Фонду Геннадія Труханова «Довіряй справам». «Ростдорстрой» – це лише частина великої групи RDS. У свою чергу «Автомагістраль-Південь» формально належить одеситам Олегу Наливанному і Валерію Короткову. За даними ЗМІ, контроль над компанією має бізнесмен Олександр Бойко, засновник фірми «Шляховик-97», що є найбільшим постачальником будівельних матеріалів та техніки для «Автомагістралі-Південь».

29 липня 2019 Служба автомобільних доріг у Дніпропетровській області оголосила тендер про проведення поточного середнього ремонту автомобільної дороги загального користування державного значення Н-11 Дніпро - Миколаїв (через м. Кривий Ріг) на ділянці км 53+000 - км 107+000 (окремими ділянками) (45233142-6 ремонт доріг) з очікуваною вартістю 2 135 564 372 грн. (майже 2,14 млрд. грн). На тендер подали документи сім компаній. Пропозиції п’яти із них були відхилені, а до аукціону допущені лише дві - ТОВ «Ростдорстрой» і ТОВ "Автомагістраль-Південь".

 Були відхилені пропозиції ТОВ «Сіногідро Корпорейшн Лімітед», ТОВ «Енергетично-дорожнє будівництво», ТОВ «Миколаївбудцентр», ТОВ «УПП ІІ «УПС» і ТОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл».

Не погодившись з цим рішення, одна з найбільших будівельних компаній Китаю «Сіногідро Корпорейшн Лімітед» і «Миколаївбудцентр» з групи Араїка Амірханяна у грудні поскаржилися до АМКУ на невідповідність пропозицій допущених фірм тендерним вимогам. У січні тендерна колегія АМКУ задовольнила обидві скарги і зобов’язала САД відмінити рішення про допуск торги.

У свою чергу «Автомагістраль-Південь» і «Ростдорстрой» оскаржили рішення АМКУ в ОАСК. І суд дійшов висновку, що правові підстави для відмінити процедури закупівлі відсутні. Зробив це - Окружний адміністративний суд м. Києва, який визнав протиправними та скасував рішення Постійно діючої адміністративної колегії Антимонопольного комітету України від 23.01.2020. Про це свідчать рішення від 14 травня та 19 травня.

Нагадуємо, що АМКУ зобов’язував Службу автодоріг у Дніпропетровській області відмінити процедуру закупівлі вартістю 2,14 млрд грн, до участі в якій Укравтодор допустив лише двох учасників – ТОВ «Ростдорстрой» і ТОВ «Автомагістраль-Південь».

Як бачимо, «все чудово»!!! «Слава і хвала» Окружному адміністративному суду Києва!!! А Труханова можна привітати із ще одним «відвойованим» тендером, який явно збагатить його кишеню… - чого не скажеш про Україну, яку він грабує вже не перший рік…

Цікаво: а чи подобається це все Президенту Володимиру Зеленському?... Чи подобається Гарантові що фірми з орбіти Труханова виграють фіктивні тендери, де й незалежними торгами взагалі не «пахне»? Чи подобається Президенту просити гроші в МВФ для того, щоб їх розкрадали «труханівці»?...

 

Скільки це все ще триватиме?... А як же «посадки»?… Та що посадки… хоча б грабежі припинили!!!   

 

Теги: Окружний адміністративний суд Києва,Геннадий Труханов,Труханов Википедия,ТОВ «Ростдорстрой»,ТОВ «Автомагістраль-Південь»,АМКУ,Геннадий Труханов Википедия,мэр Одессы Труханов,мэр Одессы,Автомагістраль-Південь,Ростдорстрой,ОАСК,Сіногідро Корпорейшн Лімітед,Миколаївбудцентр,Євген Коновалов,Юрій Шумахер,Довіряй ділам,фракція Довіряй ділам,Тимофеєв Микола Сергійович,Андрюшин Олексій Степанович
Автор: wikibazacom
ПРЯМИЙ ЕФІР