Неповнолітні діти судді ЗАІЧКО, яка дозволила оточенню Кернеса забудувати 13 гектарів лісопарку – ОТРИМАЛИ ВІД МЕРІЇ КЕРНЕСА КВАРТИРУ ПЛОЩЕЮ 100 М2

Неповнолітні діти судді ЗАІЧКО, яка дозволила оточенню Кернеса забудувати 13 гектарів лісопарку –  ОТРИМАЛИ ВІД МЕРІЇ КЕРНЕСА КВАРТИРУ ПЛОЩЕЮ 100 М2
20996 ПЕРЕГЛЯДІВ

26 березня 2020 року Виконком Харківської міської ради передав двом неповнолітнім дітям судді Заічко Олени Вікторівни двокімнатну квартиру площею 102,5 м2 у новобудові майже у Лісопарку, у будинку по вулиці Балакірєва.

Нещодавно ми повідомляли, що оточення Геннадія Кернеса, завдяки двом судовим рішенням, отримало право на забудову 56 гектарів лісу у харківському Лісопарку.

Перше рішення, про забудову 13 гектарів, прийняла суддя Харківського окружного адміністративного суду Заічко Олена Вікторівна. 12 лютого вона своїм рішенням дозволила ЖБК «Слайс», який належить до орбіти впливу одного з найближчих до Геннадія Кернеса депутатів Харківської міськради - Ігоря Аріха, забудувати 13 гектарів лісу з іншої сторони Лісопарку, вздовж Білгородського шосе. Незважаючи на те, що ця земельна ділянка залишається арештованою в рамках кримінального провадження по «кооперативній схемі» 

Про це йшла мова в розслідуванні «ОТОЧЕННЯ КЕРНЕСА ВКРАЛО У ХАРКІВ'ЯН ЛІСОПАРК?»

Продовження цієї історії виявилось не менш цікавим.

26 листопада 2019 року Виконком Харківської міськради прийняв рішення № 880, яким дозволив Управлінню обліку та розподілу житлової площі міськради здійснити розподіл вказаної двокімнатної квартири.

12 лютого 2020 року Харківський окружний адміністративний суд у складі судді Заічко О.В. прийняв згадане рішення.

А 26 березня 2020 року Відділ приватизації житлового фонду Виконкому Харківської міськради видав дочці судді - Заічко Каріні Норіківні, 2013 року народження та сину - Заічко Кирилу Володимировичу, 2003 року народження, свідоцтво про право власності на вказану квартиру. Це підтверджено витягом з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, який є в розпорядженні Харківського антикорупційного центру.

Кирила Володимировича та Каріну Норіківну суддя Заічко Олена Вікторівна вказала як членів своєї родини в щорічній декларації за 2019 рік. При цьому, згідно цієї ж декларації, неповнолітні діти не проживають разом із суддею в її квартирі у м. Чугуїв, а з 28 грудня 2019 року користуються квартирою загальною площею 36,5 м2 у Харкові.

Відкритим залишається питання, яким саме чином було прийняте рішення про передачу квартири неповнолітнім дітям, оскільки це може бути порушенням норм Житлового кодексу України.

Відповідно до ст. 31 ЖК України Громадяни, які потребують поліпшення житлових умов, мають право на одержання у користування жилого приміщення, як правило, у вигляді окремої квартири на сім'ю.

А відповідно до ст. 32 ЖК України Громадяни самостійно здійснюють право на одержання жилого приміщення з настанням повноліття, тобто після досягнення вісімнадцятирічного віку. Інші неповнолітні (віком від п'ятнадцяти до вісімнадцяти років) здійснюють право на одержання жилого приміщення за згодою батьків або піклувальників.

Тому також відкритим залишається питання, чи обліковувались на квартирному обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов, неповнолітні Заічко Каріна Норіківна, 2013 року народження та Заічко Кирил Володимирович, 2003 року народження? Оскільки на облік громадян, які потребують поліпшення житлових умов беруться лише діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, які досягли 16 років.

Та яким чином ці неповнолітні особи опинились першими у квартирному обліку, отримавши від Харківської міської ради квартиру, яку не роками, а десятиріччями не можуть отримати жодні пільгові категорії громадян?

Вимушені нагадати, що до пільгових категорій громадян, зокрема відносяться: внутрішньо переміщені особи з числа учасників бойових дій, особи з інвалідністю внаслідок війни, члени сімей загиблих, ліквідатори Чорнобильської аварії та інші.

Харківський антикорупційний центр

Теги: Заічко Каріна Норіківна,ЖБК «Слайс»,Заічко Олена Вікторівна,судья Заічко Олена Вікторівна,Геннадій Кернес,харківський лісопарк,Аріх Ігор Володимирович,Світлана Аріх
Автор: admin.politica.com.ua
ПРЯМИЙ ЕФІР