«Схематоз 130 + 130 млн.грн». Частина 2: Скільки «наварила» Таїсія Олійник і КО на незаконно проведеному тендері «Укрзалізниці» із прогнозованими переможцями?

«Схематоз 130 + 130 млн.грн». Частина 2: Скільки «наварила» Таїсія Олійник і КО на незаконно проведеному тендері «Укрзалізниці» із прогнозованими переможцями?
29101 ПЕРЕГЛЯДІВ

11 травня ми опублікували дані нашого журналістського розслідування під назвою ««Схематоз 130 + 130 млн.грн»: Таисия Олейник, руководитель Департамента планирования и ожидания цен в сфере закупок УЗ решила подзаработать на госбюджете. Тендерный комитет в теме». Дані цього розслідування стосувались двох тендерів по 130 млн.грн, які були ініційовані  Департаментом планування та очікування цін в сфері закупівель УЗ, який очолює Таїсія Олійник.

Замовником же виступила ФІЛІЯ "ЦЕНТРУ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ВИРОБНИЦТВА" АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА "УКРАЇНСЬКА ЗАЛІЗНИЦЯ", де за тендери відповідальний цікавий персонаж Юрій Шиганов. Пан Юрій відомий тим, що засвітився у гучному розслідуванні розкрадань в «Укроборонпромі» на суму 250 млн. грн., де проводив фіктивні конкурси між пов’язаними фірмами, що поставляли контрабанду продукцію за завищеними цінами на підприємства концерну.

Ну що ж тендер відбувся, і напевне потрібно «привітати» Таїсію Олійник і всіх учасників цього «вистражданого» схематозу. До речі – результати двох тендерів цілком збіглися з нашими прогнозами: один виграло ТОВ "КОРНЕТ ХОЛДИНГ" із пропозицією 117 млн. грн, а інший –  ТОВ "НАУКОВО-ВИРОБНИЧЕ ПІДПРИЄМСТВО "ХІЛЛ КОРПОРЕЙШН - ЮКРЕЙН" із 117 млн 021 тис 594 грн. Чому ми так вважали і, до слова вказували «…Тендерный комитет в теме», а тому що участь в аукціоні хотіли прийняти 7 компаній – 5 з яких по сумнівних причинах усунули від торгів. А дві допущені (вищевказані які й перемогли) з порушеннями норм ДСТУ – взяли участь у торгах. Та що найголовніше – дані торги проведені тендерним комітетом УЗ – проведено незаконно! А точніше їх взагалі не мали права проводити, адже 25 травня  ГОСПОДАРСЬКИЙ  СУД  міста КИЄВА, в обличчі Судді Гулевець О.В. виніс Ухвалу згідно якої  Акціонерному товариству "Українська залізниця" в особі філії "Центр забезпечення виробництва" Акціонерного товариства "Українська залізниця" було ЗАБОРОНЕНО  вчиняти дії та приймати рішення, спрямовані на продовження процедур закупівель, оголошених в електронній системі Рrozorro за ідентифікаторами UА-2019-12-19-000033 та UА-2019-12-19-000033-b.

Попри доволі зрозумілу сумнівність цих закупівель (в розслідуванні ми вказували – потреби в закупівлі не було, адже на складах УЗ товарів даної групи вдосталь, та й ціна падає) – Таїсія Олійник все ж активно пролобіювала ці торги. Також попри рішення Суду – торги 28 травня все ж відбулись по завідомо «відомих» переможцях. А 2 червня були опубліковані повідомлення про намір укласти договір із цими переможцями.

Фактів про явні порушення і також про заборону торгів точно не мало. А тому правоохоронні органи за всіма параметрами вже давно мають розпочати активне розслідування в яких головними «героями» є Таїсія Олійник і Юрій Шиганов разом із тендерним комітетом. Чекаємо дій! А якщо ні, то потрібно буде визнати, що правоохоронців в Україні НЕМАЄ!

Ну і ми ще раз хочемо привітати Таїсію Олійник із «вистражданим» схематозом! Цікаво, а скільки, можливо, вона на цьому «наварила»?

Напевне стільки, що й на роботу можна вже не з’являтись… До речі, те що вона останнім часом ігнорує місце праці встановили наші колеги-журналісти із «Стоп Корупції», яких також зацікавили тендерні махінації УЗ – частково і цей переможний «слалом» пані Олійник і Шиганова. Долучаємо відео сюжет їхнього розслідування, який тільки підтверджує наші опубліковані раніше дані.

Що ж – а яким буде фінал цього схематозу? Запевняємо – точно не на користь високопосадовців УЗ – це ми прослідкуємо!

Далі буде…  

Автор: Ігор Герус

politica

Теги: Таисия Олейник,УЗ ,тендер,Укрзализныця,Торум,Мироил,Корнет Холдинг,Хил-Корпорейшн,Тендерный комитет УЗ,Таїсія Олійник,Таїсія Олійник УЗ,Юрій Шиганов,Юрій Шиганов УЗ,тендер УЗ,корупція укрзалізниця,Таисия Олейник Википедия,Юрий Шиганов Википедия
Автор: wikibazacom
ПРЯМИЙ ЕФІР