Мізрах Ігор: «Перше правило бізнесу – поступай з іншими так, як хотів би, щоб ставилися до тебе.»

Мізрах Ігор: «Перше правило бізнесу – поступай з іншими так, як хотів би, щоб ставилися до тебе.»
28406 ПЕРЕГЛЯДІВ

Проект «Doing business», діяльність якого почалася в 2002 році, присвячена малим і середнім підприємствам і оцінкам нормативних актів, що регулюють їх діяльність протягом усього життєвого циклу. Методика дослідження «Ведення бізнесу» та типова модель аналізу витрат є єдиним інструментом, який застосовують в різних країнах для оцінки впливу нормотворчості держав на діяльність підприємств.

ПОКАЗНИКИ

Кожній країні присвоюється відповідна позиція в рейтингу сприятливості умов «Doing business» (Табл.1). Рейтинг має 190 позицій. Позиція кожної країни визначається через упорядкування сукупної оцінки, отриманої тією чи іншою країною за показником по десяти напрямках.

Показник віддаленості від передового рубежу (Табл.2) дозволяє оцінити в абсолютному вираженні, що характеризують правовий режим країни та наскільки вона змінилась. Данні показники дають можливість користувачам розрахувати розрив між показниками тієї чи іншої країни і найкращими показники в будь-який період часу і оцінити зміни з плином часу в показниках, що характеризують правовий режим країни, згідно з даними «Doing business».

Показник віддаленості від передового рубежу для країни приймає значення від 0 до 100 балів, де 0 балів присвоюється найгіршим показникам, а передовий рубіж отримує 100 балів. Наприклад, показник для країни рівний 75 балам за даними «Doing business» 2017 означає, що розрив між досягненнями країни і передовим кордоном, розрахованим на основі найкращих показників по всіх країнах і за всі роки, становить 25 балів. Якщо показник віддаленості від передового рубежу для країни дорівнює 80 балів згідно з даними «Doing business 2018» це означає що країна поліпшила свої показники. Таким чином, показник віддаленості від передового рубежу доповнює щорічний рейтинг сприятливості умов «Doing business», який дозволяє зіставлення країн в певний період часу.

США

Створення надійної компанії в США базується на 3-х ключових елементах: юристах, бухгалтерів і HR-провайдерів.
У кожного американського штату – свої юридичні особливості.

У Делавері, Вайомінгу і Неваді найсприятливіші податкові режими для стартапів.

Створення з юридичної сторони всіх можливих документів: договори з підрядниками і співробітниками і т. д.

Кожен бізнес стає учасником податкової системи держави. Визначившись із структурою та оформивши держреєстрацію новоствореного бізнесу слід пройти ідентифікацію у податкових органах країни. В залежності від того, у якому саме штаті зареєстровано бізнес, визначається, які саме податки та збори слід сплачувати. Тому бізнес також проходить ідентифікацію у податкових органах місцевого рівня.

У 2018 році у США вступить в силу найбільша за останні 30 років податкова реформа, а також норма про REAL ID ACT. Крім того, нове законодавство буде введено в дію в різних штатах. Слід зазначити, що у 2018 році США відзначилась проведенням податкової реформи, при тому, що податкова система країни є доволі складною та багаторівневою, її можна вважати досить сталою – це найсуттєвіші зміни з 1986 року.

«Половина того, що відокремлює успішних підприємців від невдах – це наполегливість.»

Стів Джобс

УКРАЇНА

Для відкриття свого бізнесу треба: інтелектуальний капітал, власні знання, практичні поради тих, хто володіє інформацією, юридичний і бухгалтерський аутсорсинг і не вимагаючи значних вкладень, фахівці, які вміють створювати продукт або послугу і продавати їх. Робота з дозволами на будівництво, Україна спростила систему зменшивши комісійні витрати. Захист інвесторів Україна зміцніла та спростила умови податків на оплату зниженої ставки для єдиного соціального податку на прибуток.

Всі системи оподаткування можна розділити на три умовні групи:

  • Загальна система оподаткування;
  • Спрощена система оподаткування ТОВ;
  • Пільгове оподаткування.

Бізнес ідеї – це не статичне поняття. З кожним днем ​​з’являється все більше варіантів і напрямків. Якщо ж міркувати чисто з практичної точки зору, то новачкам, які стоять у лінії старту, варто розглянути бізнес ідеї без значних вкладень в Україні. Зокрема, мова йде про роботу в інтернеті.

Чому такий формат найбільш зручний:

  • Подібні бізнес ідеї для початківців не вимагають великих вкладень;
  • Можна почати зараз;
  • Так як немає колосальних витрат при вході, мінімізуються в прямій пропорційності та ризики.

Перш ніж прийняти рішення на глобальні проекти, логічно спробувати свої сили в малих формах. Так можна зрозуміти, якими можуть бути труднощі, як знаходити рішення, напрацювати зв’язок і партнерські канали.

РФ

Росія покращила доступ до кредитів прийняття нового закону, який встановлює сучасний реєстр застави. Торгівля кордонами, Росія зробила експорт та імпорт простіше, відкривши «Водний порт» на узбережжі Перської затоки Фінляндії, та зростаюча конкуренція і зниження вартості дотримання кордону в порту.

Держава намагається знизити податкове навантаження бізнесменів і спростити облік. Диференціація податкових ставок дозволяє стимулювати населення та відкривати свою справу саме в важливих для суспільства галузях. У зв’язку з цим кожна система оподаткування в 2018 році має безліч нюансів.

Види оподаткування в 2018 році наступні:

  • загальна система оподаткування;
  • спрощена система оподаткування , в рамках якої податок можна вважати з доходів або з доходів за вирахуванням витрат;
  • єдиний податок на поставлений дохід;
  • єдиний сільськогосподарський податок;
  • патентна система оподаткування.

«Вся справа в думках. Думка – початок усього. І думками можна керувати. І тому, головна справа вдосконалення: працювати над думками.»

Лев Толстой

БІЛОРУСЬ

Податки і соціальні внески з фонду оплати праці в Білорусії вищі, ніж в Росії, тому в цілях оптимізації досить часто використовують таку схему: кожен співробітник отримує статус індивідуального підприємця, а потім оформляє з вами договір підряду. Також для відкриття свого бізнесу в республіці Білорусь повинні пройти державну реєстрацію, тільки після цього можна створити юридичну особу або стати індивідуальним підприємцем.

Людина, яка хоче відкрити свій бізнес з нуля в Білорусі, повинен знати, що таке підприємницька діяльність. З її загального визначення можна виділити кілька особливо важливих аспектів:

  • Ця діяльність завжди здійснюється самостійно;
  • Все здійснюється виключно на свій страх і ризик;
  • Діяльність здійснюється для стабільного отримання прибутку.

В цілому Білорусь поки відстає від провідних економік світу за вкладом малого і середнього бізнесу в ВВП: сьогодні підприємства цього сектора формують близько 24% валового внутрішнього продукту, до 2020 року поставлено завдання збільшити цю частку до 40%.

«Якщо ти попрямував до мети і станеш дорогою зупинятися, щоб жбурляти каміння у будь-яку гавкаючий на тебе собаку, то ніколи не дійдеш до мети.»

Федір Достоєвський

ПОЛЬЩА

Будь-яка людина, незалежно від громадянства, у якого в Польщі присутні особисті і економічні інтереси (наприклад проживання і робота), і який перебуває в Польщі більше 183 днів в році автоматично стає податковим резидентом і зобов’язаний оплачувати податки в Польщі.

Податки є такі:

  • Податок на доходи фіз осіб;
  • Корпоративний податок або податок на юридичних осіб;
  • Податок на спадщину та дарування;
  • Податок на цивільно-правові дії;
  • Сільськогосподарський податок лісовий податок;
  • Податок на нерухомість;
  • Податок на транспорт;
  • Податок на тоннаж (міжнародний морський транспорт);
  • Податок на розробку корисних копалин.

З них податок на транспортні засоби, нерухомість, сільськогосподарський та лісовий є місцевими. Ставки стверджують муніципальні ради в межах, встановлених в Законі про місцеві збори.

Податки для юридичних осіб – 15% для нових фірм, 19% для старих фірм.

Податок для фізичних осіб – 19% (члені правління та співробітники фірм).

Мінімальна заробітна плата у 2018 році становить у середньому 2100 злотих. Це заробітна плата найманого працівника згідно трудового договору за повний робочий день і складає податок 432,81 злотих. По підсумку всіх податків, працівник отримує 1530 PLN.

НІМЕЧЧИНА

Характеризується переорієнтацією бізнесу в Німеччині на країни Євросоюзу, вільний бізнес-імміграції на тлі економічної кризи, а також ризиків, пов’язаних з володінням активами і використання офшорів для підприємців з країн СНД та Німеччини – є найбільш перспективною територією для відкриття фірми і імміграції бізнесу.

Відкриття фірми в Німеччині дозволяє для розвитку на зовнішніх ринках використовувати різні німецькі та міжнародні програми підтримки зовнішньої торгівлі. До них відносять всілякі гранти, субсидії, програми технічної допомоги і т.д.

Громадяни Німеччини та іноземці, які постійно проживають на території, мають право зареєструвати фірму в Німеччині в кожній із форм:

  • персональні суспільства;
  • капітальні суспільства;
  • союзи.

Особи, які не є резидентами Німеччини (або країн ЄС) можуть засновувати тільки капітальні суспільства:

  • Товариство з обмеженою відповідальністю. Як етапом установи можна створювати підприємницьке суспільство;
  • Товариство з обмеженою відповідальністю.

«Той, хто втрачає гроші, втрачає багато чого; той, хто втрачає друга, втрачає набагато більше; той, хто втрачає віру, втрачає все.»

Елеонора Рузвельт

ТУРЕЧЧИНА

У Туреччині постійно виходять поправки до законодавства, так як Туреччина призводить свою законодавчу базу до стандартів Євросоюзу. Відповідно до закону про «Прямі іноземні інвестиції» компанії, які утворені на території Туреччини за участю іноземного капіталу мають ті ж права і обов’язки, якими володіють компанії утворені тільки за участю турецького капіталу, для іноземців навіть передбачені пільги по сплаті податків.

Процедура реєстрації підприємства в Туреччині досить проста і від співзасновників компанії необхідно такі документи, як копії паспортів та фотографіїПроцедура реєстрації юридичної особи іноземця, в Туреччині для резидентів і нерезидентів однакова. Різниця лише в тому, що документи іноземця потрібно буде переводити на турецьку мову, завіряти їх у нотаріуса, що збільшує витрати на відкриття фірми в Туреччині.

Реєстрація майна – Туреччина зробила реєстраційну власність простіше, знизивши витрати на передачу власності. Отримання кредиту – Туреччина зміцніла доступ до кредитів прийняттям нового закону про забезпечення операції та реєстрації про захист даних, що встановлює єдину заставу. Туреччина вирішила неплатоспроможність, призупинити застосуванням для відстрочення банкрутства, введені як до, так і під час надзвичайного стану.

ІТАЛІЯ

Сьогодні бізнес в Італії приваблює багатьох вітчизняних підприємців. Вся справа в тому, що в цій державі передбачені різноманітні організаційно-правові форми для іноземних інвесторів, що дозволяють їм повною мірою реалізувати всі свої задуми і амбіції.
Започаткувати бізнес у Італії можна: інвестувати в підприємство на етапі організації компанії і просто увійти в долю з італійцями. Інший варіант – купити частину акцій підприємства, яке вже давно знаходиться на ринку.

Процедура реєстрації буде витратною. Щоб оформити ТОВ, доведеться сплатити послуги нотаріуса, перекладача, бухгалтера, отримати фірмову печатку і знак “Made in Italy”. Обов’язково потрібно відкрити рахунок в італійському банку.

Оплата податків в Італії тимчасово звільнила роботодавців від внесків на соціальне забезпечення. Італія зробила сплату податків простіше, шляхом скасування Comunicazione dati IVA (значенна форма податкової звітності). У цій країні головне – це вчасно платити податки. Тому якщо є гроші і терпіння, іноземець може займатися своєю справою в Італії, поки це приносить йому задоволення.

«У бізнесі, як і в науці, немає місця ні для любові, ні для ненависті.»

Семюель Батлер

ЯПОНІЯ

Існує поширена думка, що відкрити бізнес в Японії для іноземця є досить складним завданням через особливості культури: підприємців лякають незрозумілі ієрогліфи і час, який необхідно витратити на їх вивчення.

Оплата податків Японія зробила менше оплачуваним шляхом зменшення встановленої ставки для податок на прибуток підприємств і ставки на інші податки, включаючи обов’язкову працю внесків.

Для японської системи підприємництва характерні наступні особливості:

  • державний інститут є важливим інструментом для підтримки бізнесу і не диктує умов;
  • для лідера японської компанії важлива кожна людина, так чи інакше задіяний в його бізнесі;
  • середній бізнес ідеально співіснує з малим.

Малий і середній бізнес в Японії поділяє свої сфери впливу за масштабом: великі фірми намагаються зайняти своє місце так, щоб не забирати роботу у невеликих підприємств.Щоб створити свою фірму в Японії необхідно виконати всього кілька процедур, що включають оформлення бізнес-візи і офіційну реєстрацію підприємства, організаційно-правову форму, яку необхідно вибрати заздалегідь. Держава не чинить перепон створенню компаній іноземних громадян на своїй території, однак існує декілька правил, про які потрібно дізнатися перш, ніж зіткнутися з ними.

КИТАЙ

Збираючись відкривати власний бізнес у Китаї, візьміть до уваги ряд нюансів. Крім того, що необхідно вивчити мову, культуру і традиції цієї країни, так сильно відрізняються від наших, потрібно розуміти особливості функціонування економіки.

Початок бізнесу у Китаї полегшити шляхом упорядкування процедур реєстрації. Оплата податків Китай зробив легшим введення декількох заходів для полегшення відповідності.

Якщо маєте в своєму розпорядженні серйозний капітал, який готові інвестувати у власний бізнес, можливо, мова навіть зайде про покупку власного невеликого заводу або фабрики з виробництва товарів широкого вжитку. Бізнесменам з капіталом середньої і малої величини радили б займатися власним бізнесом в Китаї з перекуповування і продажу різних товарів:

  • Будівельні матеріали: керамічна плитка, шпалери, покриття для підлоги і т.д.
  • Дрібна побутова техніка і електроніка;
  • Тканина, одяг, взуття;
  • Косметика та побутова хімія;
  • Іграшки, спортивне спорядження;
  • Фармацевтика – проте, з цим потрібно бути обережним. Власний бізнес в Китаї з продажу медикаментів має свою особливість.

Більшість підприємств в Китаї реєструється в формі спільної робити. Якщо ж іноземець відкриває компанію, швидше за все, це буде представництво або власний бізнес з повноцінним іноземним капіталом. В цьому випадку, особливий увагу варто робити на документи, які ви будете підписувати і перевіряти особу того, хто з вами буде співпрацювати. Найкраще найняти юриста, який займеться оформленням вашого власного бізнесу в Китаї на правах партнерства і позбавить вас від шансу втратити свій капітал.

І найголовніше: завжди пам’ятайте про те, хто ваш клієнт і чого він хоче.Потрібно зрозуміти, чим Ви хочете займатися все життя, щоб це приносило Вам задоволення, а не тільки гроші.

Ігор Мізрах

Теги: Мізрах Ігор,Игорь Мизрах,Игорь Мизрах Вкипедия,политический эксперт Игорь Аркадьевич Мизрах, Игорь Аркадьевич Мизрах,Мізрах Ігор Аркадійович ,Мізрах Ігор Аркадійович новини,Мізрах Ігор Аркадійович політичний експерт,Мізрах Ігор Аркадійович досьє,Мізрах Ігор Аркадійович біографія,Игорь Мизрах Банковая,Мизрах Игорь новости,Политэксперт Игорь Мизрах,Мізрах Ігор Аркадійович,Мизрах Игорь Аркадьевич,Мизрах Игорь биография,Игорь Мизрах новости,бізнес,Перше правило бізнесу,правило бізнесу
Автор: wikibazacom
ПРЯМИЙ ЕФІР