Знищити суднобудівний завод «Океан» руками американців – нова стратегія від Ігоря Юсуфова, російського олігарха і друга Путіна…

Знищити суднобудівний завод «Океан» руками американців – нова стратегія від Ігоря Юсуфова, російського олігарха і друга Путіна…
16160 ПЕРЕГЛЯДІВ

Нажаль в нашій державі часто відбуваються доволі неадекватні діяння щодо законних власників підприємств, і навпаки - бездіяльність на користь сумнівних осіб, а то й взагалі дії які спрямовані на допомогу рейдерам.

Саме в такій ситуації перебуває зараз Суднобудівний завод «Океан», де у законного власника Василя Капацини брудними методами намагаються віджати його підприємство. За всім цим рейдеським свавіллям стоїть колишній власник «Океану» Ігор Юсуфов – російський олігарх, колишній міністр енергетики та спеціальний представник РФ, який також був Членом наглядової ради Газпрому. Придбав Юсуфов Суднобудівний завод «Океан» у 2008 році, й тут же придумав схематоз по знищенню даного підприємства. В його часи правління - будування суден відбувалось через кредитування офшорними компаніями, куди в майбутньому він позичені кошти не повертав з метою створення штучного банкротства. В свою чергу для виведення грошей використовував спеціально створену компанію «Океан фінанс» з московською реєстрацією. Як напевне вже всі зрозуміли, офшорні кредитори і дебетна «океан фінанс» належали Юсуфову. Його мета була вимити всі фінанси із заводу та зробити його банкротом. В результаті утворився штучний борг на суму 65 млн. євро перед «Бельмонт Індастріз ІНК»(Беліз).

Його дії призвели до штучно створеної 6-ти місячної заборгованості по заробітній платні. Також ним не було виконано внутрішні зобов’язання на суму 350 млн.грн.Як висновок Юсуфов колосально збагатився, а  Суднобудівний завод «Океан» в 2011 році фактично став банкрутом.

Юсуфов Ігор

Російський олігарх пограбував нашу державу і українців, які там працювали зокрема. Його дії знищили частку суднобудівної промисловості України і також не забуваймо, що наша держава на довгі роки втратила потужне підприємство яке сплачувало в казну чималі податки. А якщо зважити на війну яку розпочав згодом російський агресор, то потрібно задати питання: а чи не були діяння друга Путіна спрямовані на знищення суднобудування яке в ході війни допомогло б Україні захищатись?!...

Сім років Суднобудівний завод «Океан» був паралізований, а в людей яким заборгували заробітну платню вже не було жодної надії отримати свої законно зароблені кошти. Та можна говорити, що сталось диво, і в кінці 2018 року на публічних, відкритих торгах в межах процедури банкротства завод придбав Капацина Василь Миколайович. Новий власник першочергово погасив заборгованість по заробітній платні яку штучно утворив Юсуфов,і цифра зовсім не мала: 90 млн. грн. було виплачено 1040 працівникам. Також пан Капацина компенсував всі кредиторські заборгованості заводу.

Під керівництвом Капацини завод отримав нове життя, люди – робочі місця з гідною оплатою праці, а держава Україна – стратегічний об’єкт по будівництву та ремонту габаритних суден! Зокрема слід підкреслити – держава отримала завод який може виготовляти військові кораблі або супутні агрегати військового призначення, що є надзвичайно важливим у період відкритого військового конфлікту із російським агресором!!!

Капацина Василь Миколайович

Варто підкреслити, що в України вже з’явився свій вітчизняний комплекс крилатих ракет РК-360МЦ «Нептун». Кожна ракета оснащена головкою самонаведення, яка має надвисокі кути огляду, стійка до радіолокаційних завадпротивника, що необхідно для проходження систем радіолокаційної боротьби корабля.

«Нептун» - це велика загроза для ворога України. А тепер до цієї зброї можуть додатись потужні можливості по виробництву військових агрегатів на Суднобудівному заводі «Океан»!!! Чи потрібно це російському агресорові - звісно ні, особливо якщо врахувати питання Кримського півострову!!!

Відповідно, добре відома рейдерська активізація Юсуфова може мати не тільки його особисте бажання в чергове збагатитись, а й планове знищення стратегічного для України суднобудівного заводу «Океан»!!!

Головною дієвою особою виконання зловісного плану Юсуфова є громадянин України Ігнатов І.В. Ця персона має за плечима  нанесення державі багатомільйонних збитків у так званій «цукровій справі», що розслідується НАБУ. Вищий антикорупційний суд розглядає справу по крадіжці 40млн. грн з ДП «Укрхімтрансаміак» де він виступає обвинуваченим. Також проти нього відкрито кримінальне провадження за крадіжку 40 млн.грн із заводу «Океан». Крім того, він був засуджений Києво-Святошинським райсудом до 7,5 років позбавлення волі за захоплення морського торгового порту «Південний» в складі організованої злочинної групи. «Шикарні» здобутки – чи не так?!

Сумнівна репутація Ігнатова аж ніяк не стала на заваді схилити на свою сторону до виконання завдання Юсуфова працівників Офісу прокурора – Олександра Білоуса та Сергія Гончаренка. Так, 12 грудня Ігнатов надав Гончаренку завідомо неправдиві покази, що начебто процедура банкрутства відбувалась з численними порушеннями. Проте, тут же він приховав факти, що Верховний суд та апеляційні інстанції – процес банкрутства визнали законним.А дальше відбулось те що потрібно Юсуфову: за клопотанням Гончаренко Печерський районний суд м. Києва 13.01.2020 року наклав арешт на все майно ТОВ «Суднобудівний завод «Океан»».

На сьогоднішній день провадження за яким наклав арешт Гончаренко – практично не розслідується.

Цією справою українська правоохоронна система влаштувала «футбол»: Центральний апарат ДБР передав ГУНП Миколаївської області, звідти до ГСУ НП Україна, а звідти напевне ще кудись піде… - бо комусь так дуже вигідно! В даній справі не визначено ані процесуального керівника, ані конкретного слідчого, що унеможливлює зняття сумнівного судового арешту!

Та АРЕШТ заводу «Океан» за яким стоїть друг Путіна олігарх Юсуфов – це був лише ПЕРШИЙ ЕТАП по знищенню українського судно-будівництва!!! Нажаль, приходиться констатувати, що українська «феміда» в цій ситуації стала на сторону представника країни агресора і громадянина України який прямо причетний до знищення «Океану»!!!

Дальше прослідувала інформаційна атака на власника «Океану» Василя Капацину і саме підприємство. Здійснили це першочергово через народного депутата України Анну Скороход, яка усвоєму телеграм-каналі 30 травня опублікувала новину про масові звільнення працівників та розкрадання майна Миколаївського суднобудівного заводу "Океан".Дану інформацію нардеп не перевірила, або була зацікавлена в тому щоб не провіряти – як висновок почала максимально просувати цей фейк! Скороход дала завідомо неправдиву інформацію, написавши в телеграм каналі, що Василь Капацина, господар і директор заводу, ріже на брухт, стратегічний завод, для будови кораблів в Україні. Та чому так діяла депутат: невже отримала за це гроші від людей які  зараз рейдерським шляхом намагаються захопити завод Океан?

До речі, за наклеп зі сторони Анни Скороход – власник Василь Капацина подав на неї уже до суду!

Миттєва адекватна реакція на цю брехню і відеосюжети місцевого та всеукраїнського телебачення, які розповіли про нові контракти та налагоджену системну роботу підприємства, змусила депутатку озирнутися та швиденько «прикритися» перепискою деяких осіб з Держдепом США та Генпрокуроркою України Іриною Венедиктовою. Начебто, ось які великі люди також в курсі «темних справ» на «Океані» і не я одна про це говорила. Але це не спрацювало на захист і Анні Скороход все-таки доведеться відповідати в Печерському районному суді м. Києва за порушення немайнових прав на повагу до честі, гідності і ділової репутації Василя Капацини.

Та викладеною перепискою Скороход викрила істинний план Юсуфова, який вже на той час головною зброєю у знищенні «Океану» зробив американських громадян, які в це втягнули ще й посадових осіб США!Так,громадянин США Мітч Мулінаксвід компанії-резидента США MaritimeInvestmentsINC, яка начебто є власником ПАТ СБЗ «Океан», написав офіційного листа на ім’я Генпрокурорки України Ірини Венедиктової. Він просить розібратися у справі з «Океаном» і сподівається, що слідство пройде максимально прозоро, адже у цій справі є інтерес США, про що ним же повідомлено Держдеп США та ПосольствоСША в Україні. В іншому листом він звертається до представника Держдепу США Пола Тоу з описом стратегічного значення заводу «Океан» та розповідає про свого партнера – «власника» ПАТ СБЗ «Океан» Ігоря Ігнатова - який таким ніколи не був.

Ігор Ігнатов діє виключно в інтересах російського олігарха та колишнього власника «Океану» Ігоря Юсуфова. Длявагомого тиску Ігнатов використав своїх друзів-поплічників – громадян США Сема Кісліна та Алекса Сулла. У своїх постах в соцмережах вони навмисно спотворюють реальну ситуацію із станом справ на суднобудівному підприємстві та чітко виконують замовлення від Ігоря Юсуфова. Вони ж і вмовили Мітча Мулінакса підмахнути вищеописані листи до Держдепу, Посольству США та главі Офісу генпрокурора України Ірині Венедиктовій. Ігор Ігнатов разом із Семом Кіслін та Алексом Сулла – банально «розвели» Мітча Мулінакса…

Ігор Ігнатов

Власник СБЗ «Океан» Василь Капацина офіційно звернувся листами до посадовців та ділових осіб США із роз’ясненням реальної ситуації. Ті, своєю чергою, намагаються розібратися – хто і де їх підставив.

Російський олігарх і друг Володимира Путіна Ігор Юсуфов обрав вкрай хитрий метод знищення стратегічного суднобудівного заводу «Океан» - обманом, через громадян та посадовців США! Звісно, а що може бути кращим інструментом рейдерського тиску - як не «поради» представників країни-партнера США?!...

Та чому сьогодні – коли: і українська влада, і, напевне, Генеральний прокурор Ірина Венедіктова, і Держдеп та Посольство США – знають, що російський олігарх Юсуфов за допомогою Ігнатова, нардепа Скороход тадрузів-поплічників громадян США Сема Кісліна та Алекса Сулла, які одурили своїх співгромадян – не відреагували справедливо на дану ситуацію?!...

Чому друг Путіна Юсуфов й надалі безперешкодно йде до мети – знищити стратегічний український Суднобудівний завод «Океан?!...

Чому й досі законного власника «Океана» Василя Капацину не викликали до прокуратури на допит по цій справі оперуючи лише показами Ігоря Ігнатова, на незаконні діяння якого порушено вже кілька кримінальних проваджень?

Чому всі мовчать і допомагають другу Путіна - знищувати Україну з середини?

politica.com.ua

Теги: Суднобудівний завод «Океан»,Ігор Юсуфов,олігарх Ігор Юсуфов,Юсуфов,Океан,Василь Капацина ,Ігнатов І.В,Анна Скороход,Ігор Ігнатов,Игоь Юсуфов,Игорь Игнатов
Автор: Vse.Media
ПРЯМИЙ ЕФІР