СБУ викрила діяльність міжрегіонального конвертцентру із обігом у 400 мільйонів гривень щомісяця

СБУ викрила діяльність міжрегіонального конвертцентру із обігом у 400 мільйонів гривень щомісяця
19216 ПЕРЕГЛЯДІВ

Служба безпеки України припинила діяльність міжрегіонального конвертаційного центру, який щомісяця виводив у тінь майже 400 мільйонів гривень.

За даними досудового слідства, «конверт» діяв у Київській, Сумській та Харківській областях. Організатори надавали замовникам послуги з мінімізації податкових платежів до державного бюджету, легалізації доходів та переведення коштів у готівку. Незаконні фінансово-господарські операції здійснювали через низку фірм із ознаками фіктивності. Деякі з них були оформлені на підставних осіб, зокрема й мешканців тимчасового окупованих територій Донбасу. 

Правоохоронці провели одночасні обшуки в офісних приміщеннях, за місцями проживання та в автомобілях учасників оборудки. Вилучено комп’ютерну техніку, магнітні носії інформації, мобільні телефони, банківські картки, гроші, дані про клієнтів та інші докази протиправної діяльності групи. 

У межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України, тривають слідчі дії.

Наразі накладено арешт на вилучене майно та заблоковано банківські рахунки «конверту». Перевіряється інформація щодо можливої причетності організаторів схеми до фінансування незаконних збройних формувань терористичних організацій «Л/ДНР». 

ssu.gov.ua

Теги: конвертцентр,СБУ,Служба безпеки України,конвертаційний центр
Автор: admin.politica.com.ua
ПРЯМИЙ ЕФІР