Арсен Аваков: Гостра фаза ліквідації наслідків повені в західних областях триватиме 10 діб

Арсен Аваков: Гостра фаза ліквідації наслідків повені в західних областях триватиме 10 діб
23782 ПЕРЕГЛЯДІВ

МВС перекинуло у постраждалі від повені райони західних областей усі можливі сили – техніку та особовий склад Нацполіції, рятувальників та Нацгвардію, а також авіацію МВС - 4 гвинтокрили та 2 літаки. Про це заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков під час ефіру «Свобода слова Савіка Шустера».

«Сьогодні, на щастя, такої страшної повені, як три дні тому, вже немає. Вода сходить. Проте, цю повінь ми оцінюємо більш масштабною, ніж в 2008 році. У нас залишилася інша велика проблема - за ці 3 дні катаклізмів затопило близько 5 тисяч колодязів питної води. І сьогодні я передивлявся, як працюють наші гелікоптери ДСНС та Національної гвардії, вони в основному везуть у відрізані райони питну воду і продукти харчування. У нас немає реально нормальної питтєвої води. Її тяжко доставити, тому що більшість доріг перекриті або пошкоджені», - сказав Арсен Аваков.

За його словами, через повінь загинуло троє людей, 2-3 людини зникли безвісті.

«У 2008 році - було 38 людей. Чому так трапилося? Чому ми маємо не такі тяжкі наслідки з точки зору загиблих людей? Вчасно надіслали сигнал, що не потрібно вибиратися. Коли потрібно, ми забирали їх гелікоптерами. Вчора, наприклад, 2-х породіль вивезли і постійно туди везуть воду, забирають хворих… Поганий момент був із підтопленням лікарні у Галичі, де прийшлося евакуйовувати лікарню, в якій лікувалися хворі на коронавірус. Хворих довелося евакуювати за спеціальною процедурою в Івано-Франківську лікарню», - розповів Арсен Аваков.

Міністр внутрішніх справ зазначив, що для ліквідації наслідків повені задіяно близько 1500 поліцейських, нацгвардійців та рятувальників.

«Ми кинули туди всю техніку, яку тільки можна. Працюють 6 одиниць авіаційної техніки – від санітарного гелікоптера до тих, які возять вантаж і людей, транспортні літаки. Там працює гірсько-патрульна рота Національної гвардії. Ми кинули туди всі сили, які можна, але все рівно є тяжка ручна робота, коли люди просто розбирають завали переплетених дерев, які перегороджують мости. Це гігантська проблема. 10 діб буде йти така гостра фаза, коли ми будемо ліквідовувати найпроблемніші ділянки», - зазначив очільник МВС.

Арсен Аваков нагадав, що для ліквідації наслідків повені з резервного фонду держбюджету виділено близько 672 мільйони гривень.

">

Джерело: Офіційний сайт МВС 

Теги: Арсен Аваков,МВС,ліквідація стихії,Савік Шустер,Свобода слова,повінь,Міністр внутрішніх справ
ПРЯМИЙ ЕФІР