Чи покриває Голова ДФС Києва Ігор Скороход Суркісів від несплати податків? Тільки ФАКТИ!!!

Чи покриває Голова ДФС Києва Ігор Скороход Суркісів від несплати податків? Тільки ФАКТИ!!!
16704 ПЕРЕГЛЯДІВ

Вже майже пів року триває епопея довкола причетності першого заступника Голови ДФС Києва Ігоря Скорохода до можливих махінацій з несплатою податків братами Суркісами.

Нагадаємо, що в лютому цього року «Економічна правда» опублікувала матеріал  "Динамо" Суркісів продовжує платити футболістам офіційну зарплату менше 1 тисячі доларів», який був продовженням резонансу опублікованої зарплатної відомості з признаками махінацій по несплаті податків. Зарплатна відомість футбольного клубу "Динамо" за грудень 2019 року свідчить, що один із колишніх лідерів "біло-синіх" Денис Гармаш (у січні 2020 року пішов в оренду в турецький "Різеспор". – ЕП) отримував у клубі офіційну заралату в 20 тисяч гривень. А Віктор Циганков - 18 455 грн. Легіонер "Динамо" та гравець збірної Словенії Беньямін Вербіч отримує офіційну зарплату у майже 15 тисяч гривень. При цьому, жоден легіонер столичного клубу станом на грудень 2019 року не мав офіційну зарплату вище 20 тисяч гривень. Головний тренер киян Олексій Михайличенко отримує трохи більше 15 тисяч гривень на місяць. Відповідно до відомості, найбільшу офіційну заралату серед гравців отримує капітан команди Сергій Сидорчук (трохи більше 21 тисячі гривень).

Як стверджують джерела ЕП, усі основні виплати по "чорних" зарплатах проходять через дві офшорні компанії - Newport Managmet та "Динамо Київ Кіпр ЛТД".  За інформацією джерел ЕП, розмір "чорної" зарплати у провідних українських футболістів Динамо становить 50-60 тисяч доларів на місяць.

В свою чергу прес-служба ФК "Динамо" заявляла, що "податки з доходів у вигляді заробітної плати персоналу та футболістів ТОВ "ФК "Динамо" Київ" сплачуються у бюджет в повному обсязі відповідно до чинного законодавства, що підтверджено неодноразовими плановими та позаплановими перевірками контролюючих органів".

Скріншот: сайт fcdynamo.kiev.ua

Якраз й тут всі кинулись шукати – то хто ж такий так «справно» перевіряє сплату податків панами Суркісами?! За даними ЗМІ – дорога веде до заступника Голови ДФС Києва Ігоря Скорохода, саме його неодноразово називали «головним бенефиціаром» можливих масштабних махінацій по несплаті податків футбольним клубом «Динамо». Та чи так є насправді – спробуємо проаналізувати та навести факти!!! 

Скріншот: сайт kyiv.sfs.gov.ua

Найперше варто зазначити, що 2 березня цього року УНН повідомили - співробітники Державної податкової служби України востаннє перевіряли ТОВ ФК "Динамо Київ" понад півтора роки тому.

Скріншот: сайт unn.com.ua

Мова йшла про документальну перевірку юридичної особи ФК, яка була проведена у період з 1 січня 2017 року по 30 червня 2018 року.   Разом з тим, надати інформацію про результати перевірки "Динамо Київ" у податковій відмовилися. Вказали, що не можуть розголошувати відомості про платника податків без його письмової згоди. Питання про те, чи будуть контролюючі органи реагувати на мінімальні офіційні заробітки футболіств столичного клубу, податківці залишили також без відповіді. У схемі “офшорного фінасування” експерти вбачають мінімізацію податкового навантаження. І за оцінками окремих з них, за 5 років “Динамо” могло не доплатити в бюджет країни поняд 400 млн грн.

Скріншот: сайт unn.com.ua

В свою чергу згідно даних журналу «Футбол» та програми "ТаТоТаке" Президент ФК "Динамо" Ігор Суркіс питання податкового скандалу навколо клубу та реальних зарплат обходить.

Він заявляє, що його футболісти не отримують заробітні плати в конвертах. При цьому, власник ФК так і не пояснює, чому офіційно платить гравцям всього по 20 тис. грн на місяць.  Також, Суркіс визнав, що приховує офіційні заробітки своїх футболістів. «Динамо» не показує реальних гонорарів, щоб "не почалися Христові походи в кабінет", - сказав він. «Ось я перед вами, дивлюся вам в очі і кажу - ми всі гроші переводимо на особисті рахунки гравців, ніяких виплат у конвертах у нас немає. І претензій у податкових органів до нас теж немає», - спробував виправдатися власник біло-синіх.

Заробітна платня все ж таки в повному обсязі потрапляє до гравців – та от пан Суркіс чомусь податок сплачує від цифр 15-25тис.грн. – а це пояснити якраз і не може!!! 

Та якщо пан Суркіс за зрозумілими мотивами для себе не пояснює дану інформацію – то позиція контролюючого органу на чолі із першим заступником Голови ДФС Києва Ігорем Скороходом в рамках чинного Законодавства взагалі не зрозуміла!!! А це як мінімум викликає цілий ряд питань…

Як ми вже зазначали, саме пана Скорохода ряд ЗМІ вважає основним «кришувальником» можливих колосальних махінацій по не сплаті податків паном Суркісом. За період цієї «епопеї» яка триває й до сьогодні та лише набирає обертів про першого заступника Голови ДФС Києва Ігоря Скорохода писали чамало інформації, зокрема журналістські розслідування викриваючого характеру. Варто зазначити, що ситуація довкола цього посадовця на вкрай «високому градусі», а тому й він сам всіма силами старається відбілити себе. Як висновок у ЗМІ з’являються контр-публікації по начебто його повній непричетності до можливих махінацій. Та чесно кажучи, на фоні фактів та повної дивної сліпоти управління ДФС очолюваного Скороходом по відношенню до пана Суркіса – все це малозначимо!

Скріншот: сайт aspi.com.ua

На початку травня в розпал скандалу навіть ходила інформація про те що по Скороходу прийнято рішення відрядити його працювати в Житомирську область. Приводом для такого рішення наче стала скандальна репутація столичного фіскала. А "останньою краплею" послужила історія з Суркісами, які, корумпували чиновника в інтересах свого футбольного клубу. Та наразі Скороход на місці і активно пробує «відбілитись» і зачистити компрометуючі матеріали. Адже згідно даних про його фінансове становище – теперішнє місце праці йому дуже до душі, точніше напевне варто сказати «до кишені»…   

Скріншот: сайт open-ua.net

Щодо кар’єри Ігоря Скорохода, то до 2011 року він працював у Донецькій податковій, а потім на соціальному ліфті  ім. Януковича перебрався до Шевченківської ДПІ Києва, де не опускався нижче замначальника інспекції, що цілком підпадає під формально суворий люстраційний закон. За 2015 рік Ігор Скороход не вказав у декларації жодної нерухомості в столиці. Проте у 2016-му згадав, що мешкає у 180-метровій квартирі, записаній на тещу. Також на матір і тещу податківця оформлені три автомобілі та ще дві квартири в елітних новобудовах. У листопаді-грудні 2015 року Лідія Ярмощук і матір податківця Тетяна Скороход стали власницями двох квартир площею 60 і 96 кв. м у новобудові бізнес-класу по вулиці Златоустівській, 47-49. На той  час ціни від забудовника там коливались від 35,5 тисяч гривень за метр квадратний, тобто сукупна вартість двох квартир становила понад 5,5 млн. грн. За інформацією з відкритого реєстру МВС, у 2012 році в Тетяни Скороход з’явився автомобіль Toyota Land Cruiser 2006 р. в. Через рік вона також придбала новенький Hyundai ІХ 35, а у квітні 2017-го стала власницею Range Rover 2015 р. в. На даний час сукупна вартість цих трьох автівок складає близько 130-150 тисяч доларів в залежності від стану та комплектації.

Теща Ігоря Скорохода Лідія Ярмощук ніколи не володіла ніяким бізнесом. Тетяна Скороход входить до складу засновників ТОВ “Магазин №1”, а його кінцевим бенефіціаром є дружина податківця Наталя. Проте з 2011 року ця юридична особа неактивна, тому походження коштів на купівлю автівок і квартир залишається незрозумілим.

В органах фіскальної служби Ігор Скороход працює з 2003 року, раніше протягом 4 років служив у структурі МВС. Також у своїй декларації за 2016 рік він вказав три мотоцикли Defiant DT250, Honda GL 1800A, BMW R1200GS, дві шуби, шість годинників, ювелірні вироби, 840 тисяч гривень і 250 тисяч доларів готівки.

Як результат в декларації Скорохода за 2015 рік його активи більш, ніж в 10 разів перевищують доходи. А у декларації за 2016 роки він не вказав вартість трьох квартир в Києві і двох паркувальних місць, які з'явилися у власності його дружини та інших родичів.

В наступному, 2017 році Скороход знову не здивував, адже вказав, що в готівці він зберігає понад 7,5 млн грн. І це при річному доході в розмірі не більше 300 тис. грн протягом мінімум 3 минулих років. Крім того, в 2017 році відзначилась колосальними витратами й дочка пана Скорохода. Вона засвітила навчання закордоном в Instagram. Виявилася, що дівчина проходила освітню школу - EthertonEducation. Ціна двомісячних курсів якої - 8 тисяч фунтів стерлінгів або 300 тисяч грн. на той час. До того ж, Анна будучи в Великобританії проживала в готелі Pullman, який розташований в самому центрі міста. Тиждень проживання в ньому коштує близько 85 тис. грн. Ще дочка столичного податківця активно подорожувала: Болгарія, Італія, тропічні острови, Маямі. При цьому, дівчина ніде не працювала. А компанії дружини Скорохода - давно ліквідовані, а, отже, теж не приносили ніякого доходу. І все це - на 250 тис. грн на рік, які він отримав в якості заробітної платні?!!!

Так чи інакше, але всі вище викладені факти підтверджують інформацію з центрального апарату про корупційну діяльність Скорохода і у щомісячній його «підтримці» з боку братів Суркісів, і можливо, інших українських підприємців.

По фактах ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах службовими особами ТОВ "ФК "Динамо" Київ" триває кримінальне провадження № 42019000000002028 від 17 вересня 2019 року. За даними ЗМІ, досудове розслідування кримінального провадження реєстрували слідчі ГПУ. Інкримінують службовим особам ТОВ “ФК "Динамо" Київ” частину 3 статті 212 (ухилення від сплати податків, зборів, інших обов’язкових платежів — ред.) Кримінального кодексу України. Санкція вказаної статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років із конфіскацією майна.

У Державному бюро розслідувань 21 квітня уточнили, що досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Києві. При цьому, у ДБР додали, що поки не будуть розголошувати деталі кримінального провадження через вимоги КПК.

Та якщо хоча б якісь дані про розслідування з фігурантом паном Суркісом є, то яким чином в ньому проходить і чи проходить взагалі Ігор Скороход немає. Та за всіма парапараметрами йому місце у цій справі повинно бути далеко навіть не як свідка?!...

Наша редакція продовжить слідкувати за перебігом даних подій та вже скоро ми опублікуємо нові шокуючі дані нашого журналістського розслідування.

І кілька слів про реформу ДФС і ДПС – Ігор Скороход «ідеальний» на своїй посаді чи не так?!...

Робимо висновки!!!

Далі буде… 

Politica.com.ua

Теги: Голова ДФС Києва,Ігор Скороход,Ігор Скороход ДФС,Динамо,Суркіс ,Ігор Суркіс,Денис Гармаш ,Newport Managmet,Динамо Київ Кіпр ЛТД,Динамо Київ,ДФС Києва,Лідія Ярмощук,ДПС ,ДФС,несплата податків,податки,Суркіси
Автор: Vse.Media
ПРЯМИЙ ЕФІР