Іван Баканов: СБУ готова до посиленої співпраці з місцевою владою задля державної безпеки

Іван Баканов: СБУ готова до посиленої співпраці з місцевою владою задля державної безпеки
19304 ПЕРЕГЛЯДІВ

Служба безпеки України готова до посилення співпраці з представниками місцевої влади задля більш ефективної нейтралізації ризиків для державної безпеки. Про це Голова СБУ Іван Баканов заявив у Запоріжжі під час спільної координаційної наради з керівниками центральних та обласних силових структур. 

«Для Служби безпеки і для мене, як її Голови, контррозвідка – один із ключових напрямів роботи. Тим більше, в такому важливому регіоні. Протидія будь-яким проявам сепаратизму, захист національної державності, боротьба з тероризмом і кіберзагрозами – ось на чому ми акцентуємо увагу. Але не забуваємо протидіяти й економічним злочинам, які напряму шкодять інтересам держави», – заявив Іван Баканов.

Він підкреслив, що СБУ не втручається у господарські чи корпоративні конфлікти, однак тримає на контролі ризики для національної безпеки. Зокрема, Іван Баканов нагадав, що днями в Запоріжжі Служба завадила укладанню збиткового контракту на мільйони гривень в екологічній сфері з фірмою, яка перебуває під санкціями, зокрема, за співпрацю з так званими «Л/ДНР». 

За його словами, подібні зловживання можливі через недостатню комунікацію між органами влади на місцях та Службою. «Сподіваюся, що новий очільник Запорізької області спільно з регіональним Управлінням СБУ налагодять ефективну взаємодію для спільного захисту державних інтересів», – підкреслив Іван Баканов.

Нагадаємо, що сьогодні Іван Баканов відвідав із робочою поїздкою Запорізьку область і взяв участь у церемонії представлення нового голови ОДА Віталія Боговіна. Також у робочому візиті брали участь міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, генеральний прокурор Ірина Венедіктова, віце-прем'єр-міністр - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, перший заступник керівника Офісу президента України Сергій Трофімов.

ssu.gov.ua

Теги: Голова СБУ, СБУ, Іван Баканов,Іван Баканов СБУ,Служба безпеки України
Автор: admin.politica.com.ua
ПРЯМИЙ ЕФІР