Кінці вводу - чи з цього ЩОСЬ Буде? Обшуки в Центренерго...

Кінці вводу - чи з цього ЩОСЬ Буде? Обшуки в Центренерго...
21249 ПЕРЕГЛЯДІВ

Сьогодні зранку Головним Управлінням КЗЕ Служби безпеки України в рамках кримінального провадження іншого правоохоронного органу здійснюється безпрецендентна кількість слідчих дій стосовно ГОП компанії, яка вже рік під прапором бородатої бабусі і вседозволеності грабує державу та вважає за ідіотів її громадян та вище керівництво.

СБУ проводить обшуки на Червоноградській збагачувальній фабриці (фото)

СБУ проводить обшуки на Червоноградській збагачувальній фабриці (фото)

СБУ проводить обшуки на Червоноградській збагачувальній фабриці (фото)

СБУ проводить обшуки на Червоноградській збагачувальній фабриці (фото)

СБУ проводить обшуки на Червоноградській збагачувальній фабриці (фото)

Історія розпочалась рік тому, коли внаслідок нашого з вами вибору та зміни керівництва держави утворився тимчасовий вакуум і в енергетичній сфері та тіньовому контролі ПАТ «Центренерго».

Тоді ж на горизонті зявився такий собі Олександр Уваров, який спільно з тоді ще партнером Віталієм Бєляковим, знайшов потрібні вуха, в які проспівав пісню про можливість витягнути з ЦЕНТРЕНЕРГО до 20 млн дол сша щомісячно у випадку призначення його та визначених ним людей на потрібні місця. І дарма що для розрахунків очікуваного позитиву він застосував досвід, отриманий ним у період роботи на команду Віктора Януковича і використання потужностей ДОНБАСУ, який неможливо кальково застосувати в наш час. І дарма що винейдений ним шлях отриманання бажаного пролягав через людей, чиї прізвища мали б говорити про майже сакральне ставлення до фінансів та очікуваної вигоди, бо потрапив він до панів Кіпермана, Гелєра та Коломойського. Задекларованих обємів ще не досягли:)))

Але якщо на початку стрімкого злету для організації роботи та надування відповідної величезної мильної бульбашки він ледве знайшов один кабінет в офісі на вул.Ірининській прямо навпроти центрального офісу СБУ (про що неодноразово писав сайт ОРД), то зараз офіс Сашка Уварова розташований на 5-му поверсі мансардного приміщення, в якому знімався відповідний епізод серіалу «Слуга Народу» про небажання попереднього президента звільняти офіс для ГОЛОБОРОДЬКО. За рік Уваров обріс фінансами, нерухомістю, автотранспортом в таких обємах, що закрутилась голова. То може вже і президентські амбіції  в президентському офісі зявились?

Що ж являє собою особистість Уварова?

Залишаючи любязно наданий в користування кабінет на ірининській Уваров прихопив з собою колекцію холодної зброї господаря:))), яку в подальшому заклав у якостті гарантії повернення грошей, позичених в серйозних людей.

Незважаючи на фінансову спроможність залишився винним значні суми коштів, а як же повернути, коли брав чужі, а віддавати вже рідні:(

Роботу ж свою в 2019 розпочав з рейдерського захоплення ПАТ «Львівська вугільна компанія» у м.Червоноград. При цьому провертав це двічі, під носом регінальної та центтральної влади, правоохоронних органів, шахтарських колективів. А як же ж мала б втрутитись регіональна влада, якщо з Уваровим банкує відомий на Львівщині колишній депутат та голова обласної ради, виходець з кримінального середовища Петро Несторович Колодій, маючи таку собі фірму ЕКО-Промтех (добуває вугільний концентрат). З ним в обоймі його колишній заступник, генерал всіх органів і друг Юри Луценка Василь Пісний. Плече до плеча з ними крокує кримінал, який на місці представляє відомий правоохоронним органам Юра УкраЇнець (Кунинець), виступаючи від імені чергового старшого зі всіх питань.

Але ж Уваров особисто разом з іншими людьми в перерві між першим і другим захопленням підприємства викрадає арбітражного керуючого ПАТ «ЛВК» та позбавивши його волі змушує підписати ряд документів на відмову від управлінням підприємством та призначення виконуючого обовязки керівника. З цього приводу у слідчому підрозділв ГУ Нацполіціґ у львівській обласіт є відповідне кримінальне провадження, проведені очні ставки, допити та інші слідчі дії, в результаті яких інформація підтверджена, але ж віз і нині ТАМ.

Зрозумівши що він рулить, Уваров одразу позбавився свого партнера Бєлякова, через можливості якого і потрапив в так званий офіс на Володимирській. Напевно достатньо характеристик для розуміння портрету цієї особи.

А тепер трохи конкретики:

Комерційним директором ПАТ «Центренерго» (код за ЄДРПОУ 22927045) Уваровим О.І. організовано протипрваний механізм привласнення коштів державного підприємства шляхом закупівлі вугілля для ТЕС із заниженими показниками зольності та вологості, в тому числі, яке видобувається на тимчасово непідконтрольній території Донецької та Луганської областей.

З липня 2019 року ПАТ «Центренерго» укладено ряд договорів на постачання вугілля з ТОВ «Рекорд Сістемс» (код за ЄДРПОУ 41639496, м. Одеса, вул. Вапняна, 54), ТОВ «Західна торгова організація» (код за ЄДРПОУ 42937741, Тернопільська обл., Тернопільський р-н, с. Малий Ходачків, вул. Володимира Великого, 2) та ТОВ «Азонекс» (код за ЄДРПОУ 42867203, м. Київ, вул. Тампере, 5, офіс 211).

Протягом жовтня-грудня 2019 року ПАТ «Центренерго» здійснено оплату ТОВ «Рекорд Сістемс» за товар «Суміш вугілля кам’яного» вагою 51036 тонн – 132,188 млн грн., ТОВ «Західна торгова організація» за товар «Суміш вугілля кам'яного ДГ/Г(Г2)/ГЖ СШ (0-13)» вагою 28797 тонн – 76,026 млн грн., а також у грудні 2019 року ТОВ «Азонекс» за товар «Вугілля кам'яне» вагою 1515 тонн – 4 млн грн. 

При цьому, в податкових деклараціях з податку на додану вартість контрагентів ТОВ «Рекорд Сістемс», ТОВ «Західна торгова організація» та ТОВ «Азонекс», а також підприємств-транзитерів, фактів придбання (постачання) останніми товарної номенклатури – вугілля не відображено, що свідчить про здійснення пересорту товару та підміни номенклатурної групи товарів («цигарки, кукурудза, одежа, продовольчі товари»).  

З цією метою, через довірених осіб, Уваров О.І. становив контроль над: 

І. – «Червоноградською ЦЗФ» ПАТ «ЛВК» (код за ЄДРПОУ 35879807, Львівська обл.).

З використанням місцевих представників криміналітету – 

1)  т.з. «злодія і законі» «Тімураза». 

2)  Кунинця Юрія Михайловича,  26.09.1967р.н., (прізвисько «Українець»).

Шляхом рейдерського захоплення підприємства, погрозами фізичної розправи над діючим керівництвом та незаконною зміною керуючого санацією ПАТ «ЛВК» на підконтрольну особу – Степаненко І.Є. (за вказаним фактом зареєстровано окреме кримінальне провадження).

І І . – Виробничі потужності Збагачувальної фабрик и ВП «Селидіввуглепостачання» ДП «Селидіввугілля» (код за ЄДРПОУ 26444697, Донецька обл.).

(Уваров О.І. та практично всі фігуранти протиправної схеми в минулому мали відношення до діяльності вказаної «Збагачувальної фабрики»)

«Смотрящими» за діяльністю «Червоноградської ЦЗФ» ПАТ «ЛВК» від Уварова О.І. є: 

  1. Перерва Андрій Юрійович, 06.11.1973 р.н., код за ДРФО 2697315430, уродженець: Луганська обл., м. Брянка, проживає в м. Червоноград (квартира оформлена на тьощу), технічний директор «Червоноградська ЦЗФ». 
  2. Яриш Ігор Ярославович, 12.08.1967 р.н., код за ДРФО 2469507719, фактично проживає в будинку у м. Львів (на Яриша І.Я. та його дружину Яцків Д.І. оформлено 26 об’єктів комерційної нерухомості, а також квартири закордоном – Албанії).  

(в сюжеті «Наші гроші» – «Російське вугілля від Коломойського: як олігарх «проторгував» патріотизм» на 16 хв 25с. з територію, яка використовується Уваровим О.І. як офіс ПАТ «Центренерго», виїжджає автомобіль марти Ауді, синього кольору. За наявними даними, вказаний автомобіль належить Яришу І.Я., який на момент зйомки програми, спільно з Кунинцем Ю.М. приїжджали до Уварова О.І. для обговорення подальшої схеми роботи «Червоноградської ЦЗФ» ПАТ «ЛВК»).

Перерва А.Ю. та Яриш І.Я. здійснюють координацію (управління) збагачувальною фабрикою, зокрема, під виглядом збагачення вугілля фактично змішувати його із шламом, породою тощо (нарощують обсяги за рахунок заниження зольності та вологості), яке в подальшому поставляється на ТЕСи ПАТ «Центренерго» у співвідношенні 30% вугілля до 70% відходів від збагачення (шлам, порода).

Маніпуляція якісними показниками вугілля (зольності та вологи) призвела до акумуляції на території збагачувальної фабрити значних обсягів необлікованого вугілля, яке в подальшому реалізовується за готівку, або через фіктивні підконтрольні підприємства та ФОПи оприбутковується (легалізується), змішується з шламом, породою та поставляється на ТЕСи ПАТ «Центренерго».

«Смотрящою» за діяльно сті Збагачувальної фабрики ВП «Селидіввуглепостачання» ДП «Селидіввугілля» від Уварова О.І. є Грабаренко Лідія Вікторівна (18.10.1961 р.н., код ДРФО 2257115948, уродженка та фактично проживає в Донецькій  області).

Функції Грабаренко Л.В. є аналогічними функціям Перерви А.Ю. та Яриша І.Я., а також організація поставок вугілля, яке видобувається на тимчасово непідконтрольній території Донецької та Луганської областей.

Ключовими довіреними особами Уварова О.І. у даній протиправній схемі є:

  • керівник департаменту матеріально-технічного забезпечення ПАТ «Центренерго» Мельничук В.В. – відповідає за приймання та оформлення неякісного вугілля під виглядом якісного (заниження фактичних показників зольності та вологи), зведення балансів отриманого вугілля, своєчасність та повноту оплати; проживає в житловому будинку, що знаходиться за адресою: Київська обл., Обухівський р-н, смт. Козин, вул. вулиця Солов'яненка, 268.
  • Янічкін Л.О. – забезпечує перевезення, зберігання та фізичний захист необлікованих готівкових коштів, важливих для функціонування протиправної схеми документів тощо;
  • (співмешканець рідної сестри дружини Уварова О.І. – Проскурнікова Ю.О., код ДРФО 3325806746. Виховують спільного сина).

Мартиченко В.М. – відповідає за стабільність функціонування протиправної схеми, імпорт вугілля з Російської Федерації, Республіки Білорусь та Казахстан, поставок вугілля, яке видобувається на тимчасово непідконтрольній території Донецької та Луганської областей, технічну взаємодію «Червоноградської ЦЗФ», Збагачувальної фабрики ВП «Селидіввуглепостачання» ДП «Селидіввугілля» та ПАТ «Центренерго» зведення балансів, підрахунок тіньових прибутків тощо.

Для виконання своїх функціональних обов’язків Мартиченко В.М. координує роботу окремих офісів, у яких працюють: 

  • Крамаренко В.О. – заміщає Мартиченка В.М. у разі його відсутності (відрядження, відпустка, хвороба), відповідає за зведення балансів;
  • Калабухіна (Межерицька) Н.О. – відповідає за зведення тіньової бухгалтерії (перебуває на тимчасово непідконтрольній території Луганської області, відвідує офіс Мартиченка В.М. у разі необхідності зведення балансів, є директором ТОВ «Схід-Захід» (код 34579457), засновником якої є Грабаренко Л.В.).
  • Грабаренко Вадим (син Грабаренко Л.В., проживає в м. Київ). 

Також, Грабаренко Л.В. та Мартиченко В.М. в минулому були співзасновники ТОВ «Карбон-синтез» (код 38174950, на даний час власник мама Мартиченка В.М. – Любов Іванівна),

За отримані в незаконний спосіб кошти, від вказаної протиправної діяльності, Уваров О.І. придбав будинок, який знаходиться за адресою: Київська обл., Обухівський р-н, смт. Козин, вул. Київська, 107-в (кадастровий номер земельної ділянки: 3223155400:05:034:0055).

Вказаний будинок належить Бударному В.В. При цьому, його син - Бударний С.В. (09.09.1998 р.н.) є засновником та директором ТОВ «Західна Торгова Організація» (код за ЄДРПОУ 42937741), яка використовувалась для привласнення коштів ПАТ «Центренерго» на загальну суму понад 76 млн грн. (безтоварні операції).

а також квартири в м. Київ для дружининих батьків, свого батька, а також для сестри дружини. 

до всього зазначеного необхідно добавити, що за різними оцінками фахівців у галузі через діяльність Уварова і команди держава в особі ЦЕНТРЕНЕРГО недоотримала близько 1 млрд 200 млн гривень, які з невеликою похибкою і можна вважати річним заробитком.

Але чиїм?????

P.S: впевнений що шановні співробітники СБУ теж володіюь подібними даними і дадуть суспільству інформацію про результати своїх дій, а може навіть знайдуь незаконним шляхом отримані кошти та активи.

А головне щоб надали ПРЕЗИДЕНТОВІ України дані про справжній стан справ у галузі та «Результати» роботи «ПОНЯТНОГО для ИВК менеджмента ЦЕНТРЕНЕРГО».

Теги: Обшуки в Центренерго,Центренерго,ПАТ «Центренерго»,Олександр УВАРОВ,Перерва Андрій Юрійович,Яриш Ігор Ярославович,ВП «Селидіввуглепостачання»,ДП «Селидіввугілля»,Кунинця Юрій Михайлович,Петро Несторович Колодій,Василь Пісний,Юра УкраЇнець
Автор: admin.politica.com.ua
ПРЯМИЙ ЕФІР