Генпрокурор Ірина Венедіктова поінформувала Комітет ВР з питань правоохоронної діяльності про реформу прокуратури та результати діяльності

Генпрокурор Ірина Венедіктова поінформувала Комітет ВР з питань правоохоронної діяльності про реформу прокуратури та результати діяльності
21558 ПЕРЕГЛЯДІВ

У середу, 15 липня 2020 року, Генеральний прокурор Ірина Венедіктова виступила на засіданні Комітету Верховної Ради України з питань правоохоронної діяльності. Вона поінформувала депутатів про хід реформи органів прокуратури, координаційні заходи з організації роботи правоохоронної системи та результати діяльності.

Генпрокурор повідомила парламентарів про те, що нині триває останній етап атестації регіональних прокуратур – проходять співбесіди.

«Важливими критеріями у атестації прокурорів є професійна етика, доброчесність та професійні навички. Саме їм приділяють особливу увагу під час співбесід. Нам важливо зберегти професійні кадри. По завершенню атестації прокурорів регіонального рівня розпочнуть роботу обласні прокуратури. Наразі вже організовано підготовку до проведення атестації прокурорів місцевих прокуратур, яка планується упродовж серпня-грудня поточного року», - підкреслила Ірина Венедіктова.

Вона також додала, що у Офісі Генерального прокурора вже триває прийом на роботу спеціалістів з-поза системи, які пройшли відбір та навчання у Тренінговому центрі. Оголошено другий донабір фахівців, які не працювали у органах прокуратури.

«Разом з партнерами з Ради Європи ми на базі 2 регіональних та 3 місцевих прокуратур проводимо функціонально – організаційний аналіз їхньої роботи для формування цілісного бачення та визначення вектору їх подальшої реформи. Організаційна модель нової прокуратури – це не тільки атестації і добори, але це і розвиток людей – нам дуже важливо прокурорів розвивати. Ми робитимемо це на базі Тренінгового центру і в рамках міжнародної співпраці, щоб в умовах глобалізації ми були дійсно конкурентоспроможні на світовому ринку і в протидії міжнародній злочинності», - додала Генпрокурор.

Ірина Венедіктова поінформувала членів Комітету, що у вересні Офіс Генерального прокурора планує представити депутатам стратегію розвитку органів прокуратури.

Генеральний прокурор окремо зупинилася на ефективності координаційних заходів з організації роботи правоохоронної системи. Так, за останні чотири місяці було проведено дві координаційні та п’ять спільних нарад з керівниками правоохоронних та інших державних органів з питань протидії злочинності.

«Завдяки вжитим координаційним заходам, спільними зусиллями нам вдалося зберегти стійку тенденцію до зниження числа кримінальних правопорушень, зменшення кількості особливо тяжких злочинів та активізувати діяльність правоохоронців щодо виявлення злочинів проти довкілля» - резюмувала Генпрокурор.

Ірина Венедіктова наголосила, що на сьогодні прокурори, представляючи державу у суді, захищають її інтереси на суму понад 30 мільярдів гривень.

Парламентарі прийняли до відома інформацію Генерального прокурора та висловили готовність до регулярного обговорення питань діяльності органів прокуратури, стратегії їх розвитку та реформування. Говорячи про співпрацю з Офісом Генерального прокурора, члени Комітету відзначили позитивні зміни у цьому напрямку, зокрема, щодо реагування на звернення депутатів.

gp.gov.ua

Теги: Генпрокурор Ірина Венедіктова,Ірина Венедіктова,Офіс Генерального прокурора ,Генеральна прокуратура України,Генеральний прокурор,реформа прокуратури
Автор: admin.politica.com.ua
ПРЯМИЙ ЕФІР