За півроку СБУ під керівництвом Івана Баканова викрила 51 організоване злочинне угруповання і попередила 6 замовних убивств

За півроку СБУ під керівництвом Івана Баканова викрила 51 організоване злочинне угруповання і попередила 6 замовних убивств
23574 ПЕРЕГЛЯДІВ

Служба безпеки України протягом першого півріччя 2020 року викрила протиправну діяльність 51 організованого злочинного угруповання (ОЗУ), що займалися вчиненням злочинів насильницького спрямування, корупційного та економічного характеру, наркобізнесом, незаконною міграцією, контрабандою тощо.

209 особам, які були учасниками цих злочинних угруповань, повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень. За вчинення злочинів у організованих формах засуджено 21 особу.

Так, на Київщині повідомлено про підозру 6-ти членам ОЗУ, які незаконно утримували громадян та під тиском змусили їх підписати договір позики на 860 тисяч доларів США для протиправного відчуження майна.

У Дніпропетровській області СБУ викрила злочинну організацію під керівництвом начальника Павлоградського відділу поліції, який разом з підлеглими залякували та катували громадян, щоб отримати необхідні свідчення і штучно наростити статистику розкритих злочинів.

Озброєну банду, до складу якої входили чинні та колишні правоохоронці, викрито на Київщині. Члени угруповання викрадали і незаконно утримували підприємців з IT-галузі. Шляхом примусу і погроз зловмисникам вдалося “вибити” з двох осіб $238 тисяч.

Також СБУ спільно з іноземними партнерами та колегами з інших правоохоронних органів запобігла 6 замовним убивствам. Наприклад, спільно зі спецслужбою Грузії попереджено подвійне замовне вбивство на території закавказької країни, яке організували учасники кримінальних кіл з обох держав.

У Рівненській області затримано замовника вбивства громадського активіста. Останній публічно виступав проти незаконного видобутку бурштину та вирубування лісів у Рівненській і Житомирській областях.

21 представнику злочинного середовища, у тому числі 11 «ворам у законі», заборонено в’їзд в Україну.

Загалом за напрямом боротьби з організованою злочинністю за 6 місяців 2020 року за матеріалами СБУ розпочато 298 досудових розслідувань, в яких 477 особам повідомлено про підозру.

ssu.gov.ua

Теги: СБУ,Служба безпеки України,Іван Баканов,Іван Баканов СБУ,Баканов СБУ,організоване злочинне угруповання,ОЗУ,замовне вбивство
Автор: admin.politica.com.ua
ПРЯМИЙ ЕФІР