"Кропачов - він аферист?" – Володимире Олександровичу? Люди й надалі потерпають від «смотрящого», а Президент «як дресирований пес»… ???

"Кропачов - він аферист?" – Володимире Олександровичу? Люди й надалі потерпають від «смотрящого», а Президент «як дресирований пес»… ???
23805 ПЕРЕГЛЯДІВ

Минає вже 5-тий місяць з моменту коли Президент Володимир Зеленський, за його словами, мав передати у правоохоронні інформацію щодо з’ясування -  чи являється Віталій Кропачов аферистом. Гарант зазначив, що "коли йому ставлять завдання, він як дресирований пес".

Сталося це на нараді працівників вугільної галузі в Києві, у вівторок 25 лютого. В цей день Президент Володимир Зеленський отримав скаргу від працівників центральних збагачувальних фабрик "Україна", "Мирноградська" та "Росія" на їхнього власника Віталія Кропачова щодо п'ятимісячної невиплати зарплат та заявив, що передасть її до правоохоронних органів.

"Кропачов - він аферист?", - запитав у відповідь у залу Зеленський.

Нагадаємо: Центральні збагачувальні фабрики "Україна", "Росія" та "Мирноградська" належать компанії "Укрдонінвест" Юлії Кропачової та Віталія Кропачова. Сам же Кропачов був "смотрящим" у вугільній галузі від колишнього першого заступника голови фракції БПП і бізнес-партнера Петра Порошенка - Ігоря Кононенка.

-Так ось, Володимире Олександровичу – що там на рахунок Кропачова? Аферист він чи ні?

-«Додзвонились Ви до Баканова на рахунок цього «чорта»?»…

Якось все дивно виходить, Президент зазначив,що "коли йому ставлять завдання, він як дресирований пес"… Цікаво, а в чому заключались ці слова – невже лише у вмінні записати вже у блокнот???

Можливо Гарант таки передав скаргу у правоохоронні органи, а вже там – не такі «дресировані» коли їм ставлять завдання?!… Та якщо так, то не пора Володимиру Олександровичу поставити собі і правоохоронцям важливе запитання – «чому не виконуються його завдання?». Він все ж Президент!!!... Чи це все була лише гра на публіку, такий звичний як у його попередників популізм?...

Та поки ми роздумуємо над тим, чому й досі від правоохоронців і Президента немає чіткого визначення – чи являється Кропачов аферистом?! – Сам, назвемо так - «недо-аферист» Кропачов й надалі продовжує кошмарити народ і українську економіку.

І невиплатою зарплат у Кропачова все стандартно, тобто - стандартно люди й надалі чекають своїх грошей!!! Тоді, все ж коли Президент дасть відповідь чи правоохоронці як і він отримали і виконують його поручення «як дресировані пси»?!…

У те, що за нього всерйоз візьмуться правоохоронці по запиту Президента – Кропачов явно не вірить… Адже візьмемо до уваги відкриту ситуацію із війною за ДП «Вугільна компанія «Краснолиманська» де вже на протязі більше як півроку тривають обопільні рейдерські бої за вплив на це державне підприємство. З однієї сторони захопити «Краснолиманську» бажає нардеп, шанувальник «руского міра» Руслан Требушкін із своїм помічником з паспортом країни агресора Євгеном Костенніковим, а з іншої «смотрящий» за вугільною сферою часів Порошенка - Віталій Кропачов. Перші двоє представляють інтереси олігарха Коломойського, а Кропачов свої та своїх наставників - Кононенка і, можливо Порошенка.

До речі, саме під пильним оком Кропачова шахта знаходилась довгий період, практично до теперішніх днів… І найголовніше, саме Кропачов і його ручні керівники стоять за величезною заборгованістю по заробітній платні працівникам «Краснолиманської». Тобто й тут, поки Президент вирішує «чи аферист Кропачов?» - страждають люди!!!

Якщо говорити хто із цих двох «гоп-компаній» кращий для грабування цього державного підприємства – то явно ніхто!!! Ні Требушкін і КО (Центренерго під впливом Коломойського не виплатило гроші за поставлене вугілля із цієї шахти) -та і звісно, ні Кропачов, який своїми схематозами із ТОВ «Краснолиманське»(належить ТОВ «УКРДОНІНВЕСТ» Віталія Кропачова) - практично поставив на коліна ДП «Краснолиманська».

До речі від рук Кропачова ДП «Вугільна компанія «Краснолиманська», а це означає держава Україна та бюджет постраждали на колосальні суми!!!  

Проведеним аудитом діяльності державного підприємства за період з 2016 по перше півріччя 2019 року було встановлено його збиткову діяльність через отримання штрафів на загальну суму в 200 млн грн.Внаслідок реалізації вугілля стороннім комерційним юридичним особам за нижчими цінами були втрачені доходи за 2016 рік на суму в 34 млн 242 тис. 272 грн, за 2017 рік — на суму 26 млн 274 тис. 535 грн.На підприємстві за роки утворилася дебіторська заборгованість у сумі 82 млн 947 тис. 897 грн.Внаслідок неякісного та несвоєчасного проведення державним підприємством позовної роботи проти ТОВ «Краснолиманське» були упущені 407 млн 769 тис. 838 грн.Відсутність проведення ДП «ВК «Краснолиманська» експертизи проєктно-кошторисної документації призвели до непродуктивних витрат на суму в понад 3 млн.

Як на недо-афериста Кропачов все прекрасно продумав: всі витрати несло ДП «Вугільна компанія «Краснолиманська» де керували виключно поставлені ним люди, а всі прибутки отримувало ТОВ «Краснолиманське» Віталія Кропачова.

Загнав ДП у борги грабуючи його роками, а найголовніше як завжди страждають прості люди які по сьогоднішній день не отримали своїх чесно зароблених важкою працею зарплат!!!

-Ну як, Володимире Олександровичу - "Кропачов - він аферист?"

Ще раз наголошуємо ДП «Вугільна компанія «Краснолиманська» зараз є полем бою між Русланом Требушкіним і КО та Кропачевим ставлеником Кононенко, «смотрящим» часів Порошенка. Такі безстрашні ігри явно свідчать, особливо зі сторони Кропачова, що Президента і його слова він сприйняв напевне як жарт.

-Володимире Олександровичу, вже більше року минуло з моменту як Ви покинули «95-квартал», а Кропачов походу ще й досі відноситься до Вас як до коміка?!…

Як дісталась «Краснолиманська» Кропачеву:

Варто зазначити, що Карпачов свого часу дуже вдало захопив приватне підприємство ТОВ «Краснолиманське». Тоді ним володів донецький бізнесмен і соратник екс-президента Віктора Януковича Ігор Гуменюк. В січні 2013 року Держслужба геології і надр України видала ТОВ «Краснолиманське» спеціальний дозвіл на користування надрами державної шахти до 19 грудня 2032 року і уклала відповідний договір, який до цих пір не оскаржується у судах. У 2017 році до складу засновників ТОВ «Краснолиманське» увійшла структура ТОВ «Укрдонінвест» Віталія Кропачова, а в 2018 - він повністю підімнув під себе підприємство, а вугільні пласти, віддані ще Гуменюку, дісталися йому у спадок.

Та Карпачов на цьому вирішив не зупинятися і відразу через вже своє ТОВ «Краснолиманське» подав позов до ДП «ВК« Краснолиманська» на 2,8 млрд гривень, заявивши, що в період з 2014 по 2017 роки держпідприємство самовільно користувалося його надрами. Позов розглядається в судах по теперішній день. Паралельно ТОВ «Краснолиманське» потихеньку банкрутило держпідприємство - уклавши з ДП «ВК« Краснолиманська» договори підряду, за якими шахтарі зобов'язалися виконувати всі роботи, пов'язані з видобутком, складуванням та завантаженням видобутого вугілля. У Кропачева не платили їм за роботу, накопичивши до кінця першого півріччя 2019 року заборгованість більш ніж у 1,3 млрд гривень.

Все це призвело до багатомільйонних збитків на держпідприємстві, яке, по-перше: вже вичерпало всі запаси вугілля, крім тих, які до 2032 року належать Кропачову, а, по-друге: через заборгованість його структури ТОВ «Краснолиманське» не мало можливостей оновлювати технологічні активи і займатися розробкою нових покладів. До кінця першого півріччя 2019 року сумарні збитки від часу приходу Кропачова склали понад 210 млн гривень. Все це призвело до зростання боргів держпідприємства, які складають на даний момент близько 3-ох мільярдів гривень.

Все ускладнювалося тим, що поки на ДП «ВК« Краснолиманська» ще добували власне вугілля, все одно були змушені його продавати по заниженій вартості ДП «Госуглепостав» і ДП «Вугілля України», які знову ж таки знаходилися під контролем Кропачова, а після – їх і зовсім замінили на ТОВ «Шахтерсктранс» все того ж Кропачова.

В даний час Кропачов й дальше нарощує борги підприємства перед своїм ТОВ «Краснолиманське». Його підприємство подало черговий позов до ДП «ВК«Краснолиманська» майже на 3 мільйони гривень!...ІГосподарський суд Донецької області зобов’язав ДП «Вугільна компанія« Краснолиманська» виплатити майже 3 мільйони гривень Віталію Кропачову. Позов був поданий через те, що під час виконання робіт за контрактом з ТОВ «Краснолиманське» не оформили податкові накладні і не зареєстрували їх у реєстрі, позбавивши фірму Кропачова можливості внести до складу податкового кредиту вищевказану суму в якості ПДВ, хоча операції ТОВ «Краснолиманське» з продажу видобутого для нього вугілля були звільнені від ПДВ.

А чому ж не заробити на цьому продуманому схематозі за допомогою ручних керівників ДП…

Зараз же Кропачов активно використовує працівників шахти для тиску на державну владу. Приміром в лютому цього року, ставленик Кропачова – тодішній глава ДП «ВК«Краснолиманська»Володимир Коваленко від імені колективу шахти попросив президента Володимира Зеленського вирішити питання із закупівлею видобутого на шахті вугілля, незважаючи на те, що прибуток від видобутку піде не держпідприємству, а Кропачову…Коли це не допомогло, Карпачов перестав платити зарплату вже на своєму підприємстві ТОВ «Краснолиманське», а колектив в результаті звернувся за допомогою уже до в. о. міністра енергетики Ольги Буславець.

Віталію Кропачову потрібен контроль над «Краснолимаською» заради його найголовнішої цілі – за допомогою боргів «Центренерго» перед «Краснолиманською» він прагне так би мовити приватизувати «Центренерго». В свою чергу олігарх Коломойський це прекрасно розуміє і має свої плани на теж «Центренерго».

В результаті, користуючись великою заборгованістю Кропачова перед працівниками Краснолиманської і розуміючи що саме це ДП є стратегічним у напрямку можливої приватизації Центренерго – представники Коломойського: нардеп Руслан Требушкін і його помічник Євген Костенніков взялись неодноразово рейдерськими методами штурмуватиДП «ВК «Краснолиманська». І про це ми писали неодноразово:

Скріншот: сайт politica.com.ua

Скріншот: сайт politica.com.ua

До речі, серед рейдерів, на чолі тітушок була людина Ігоря Коломойського - екс-нардеп Костянтин Гришин, більш відомий широкому загалу як Семен Семенченко, про це ми також повідомляли:

-Так ось, Володимире Олександровичу – що там на рахунок Кропачова? Аферист він чи ні?

-І як Вам взагалі ситуація довкола ДП «Вугільна компанія «Краснолиманська»?

-І допоки Ви мовчите від рук Кропачова і не тільки продовжують страждати прості люди…

Шахта «Краснолиманська» входить в ТОП-6 боржників по не виплаті зарплат!!! Але підкреслюємо: заборгованість по зарплаті перед людьми є від ТОВ «Краснолиманська» Віталія Кропачова, а не від ДП «Вугільна компанія «Краснолиманська». І після цього Кропачов ще сміє нагло захоплювати саме ДП? Чи хочуть цього люди – явно що ні!!!

Та не єдине ДП «Вугільна компанія «Краснолиманська» знищував Кропачов заради власної кишені. Приміром за допомогою продуманої схеми він фактично знищив державного оператора вугільного ринку.

Так, за перше півріччя 2019 року прибуткове держпідприємство «Госуглепостав» було загнано взбитки на суму понад 38 млн гривень. Кому це було вигідно – звісно Кропачову і його ТОВ «Шахтерсктранс». Якщо в 2017 році ДП «Госуглепостав» заробило понад 33 млн гривень, то тільки за перше півріччя 2019-го - отримало збитків в 38 млн гривень. Основна причина цього - те, що державні шахти сходу країни і Волині практично повністю припинили відвантаження вугільної продукції на ТЕС через державне підприємство. Всі відвантаження йшли через ТОВ «Шахтерсктранс» Кропачова.

Та і це Кропачева не влаштовувало, адже він планував повністю знищити держпідприємство «Госуглепостав» - що йому й вдалось. Кропачов просто і банально заганяв ДП в борги. Приміром, ДП «Мірноградуголь» за 2017 рік всього реалізувало 288,4 тис. тонн вугільної продукції, при цьому через ДП «Госуглепостав» реалізували 90,9% від цього обсягу. За 2018 рік всього реалізували 282,1 тис. тонн вугільної продукції, з якої ДП «Госуглепостав» дісталося вже 55,5%, а за перше півріччя 2019 року ДП «Мірноградуголь» реалізовано 129,9 тис тонн вугільної продукції, а на частку ДП «Госуглепостав» прийшлось лише 5,5% (7,1 тис тонн). Аналогічна ситуація спостерігається і на інших вугледобувних підприємствах. Та й це ще не все, адже окремі підприємства накопичили значні суми дебіторської заборгованості перед ДП «Госуглепостав» - за так і не відвантажене вугілля їм виплатили аванси. Зокрема, ДП «Мірноградуголь» має 282,7 млн ​​гривень, ДП «Селідуголь» - майже 224 млн гривень, ДП «Волиньвугілля» 70,6 млн гривень, ВАТ «Лисичанськвугілля» - 33,5 млн гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шанувальники «руского міра» Требушкін і Костенніков за допомогою поліції і екс-добровольців АТО намагаються захопити ДП «Краснолиманська» - КО спостерігає, Президент – БЕЗДІЄ!

Все це не дозволило ДП «Госуглепостав» виконати фінансовий план і унеможливило погашення взятого в «Укргазбанку» кредиту в сумі 300 млн гривень, кошти якого були використані для оснащення вугільних лав шахтних підприємств, які в результаті не виконали свої зобов'язання.

Варто підкреслити, що з квітня 2016 року по березень 2019 року керував ДП «Госуглепостав» Андрій Плюнгін - людина Віталія Кропачова. А ось втрачати гроші «Госуглепостав» почав після того, як ще одна людина Кропачова- Олексій Райчев, в 2018 році очолив ДП «Національна вугільна компанія», до якого входять державні вугледобувні підприємства, в тому числі і основні боржники: ДП «Мірноградуголь», ДП «Селідуголь» і ДП «Волиньвугілля».

Весь цей спланований схематоз привів до знищення ДП «Госуглепостав» на користь ТОВ «Шахтерсктранс» Кропачова. За оцінками аудиторів, ДП «Госуглепостав» просто не дали отримати дохід від реалізації вугілля на суму майже 840 млн гривень, які за фактом пішли підприємству Кропачова.

Схема проста як і на «Краснолиманській»: ДП очолюють люди Кропачова які діють виключно в його, а не державних інтересах.

-Так ось, Володимире Олександровичу – що там на рахунок Кропачова? Аферист він чи ні?

Афери під кураторством Кропачова можна ще довго продовжуватиперечисляти!!! Приміром – зухвала афера Кропачова по захопленню Запорізького алюмінієвого комбінату, чи вугільні схеми на шахті «Південнодонбаська №1», яка втратила пів мільярда гривень і знаходиться на межі закриття, чи ще приміром ущерб щонайменше на 51,17 млн. грн на ДП «Мірноградуголь», і т.д.

-Та хіба, Володимире Олександровичу – цього не досить, щоб все таки пришвидшити відповідь на відкрите питання: "Кропачов - він аферист?"

В реальності, щодо Кропачова зараз жодних дій не проводиться! На все що спромоглись правоохоронці, то це НАБУ оголошує підозри і затримує учасників схеми Кропачова, в результаті якої фактично було встановилено контроль за державними закупівлями трьох ДП «Селідоввугілля», «Мірноградуголь» і «Шахтоуправління Південнодонбаське №1». Заарештовано було його соратника Дмитра Вацнера. Деякі чиновники держпідприємств оголошені в розшук. При цьому справа йде про суму збитку в 51,2 млн гривень. Це мізерно в порівнянні з іншими аферами бізнесмена Кропачова!!!

Решта справ практично не розслідуються… Все йде до того, що Кропачов вийде сухим із води, а для прикриття - частину схематозів злиють на рядових його підлеглих…

Нагадуємо, що минає вже 5-тий місяць, а й досі «не зрозуміло» - "Кропачов - він аферист?"

Хоча все на яву… але…

Далі буде…

Теги: Володимир Зеленський,Укрдонінвест,Кропачов Віталій,Юлія Кропачова,Руслан Требушкін,Народний депутат Руслан Требушкін,Краснолиманська шахта,ДП «ВК «Краснолиманська»,Євген Костенніков,Костенніков Євген Іванович,Віталій Кропачов,Костянтин Гришин,ДП «Вугільна компанія «Краснолиманська»,Селідоввугілля,Центренерго,захват шахты Краснолиманская ,Лисичанськвугілля, ДП «Волиньвугілля»,Мірноградуголь
Автор: admin.politica.com.ua
ПРЯМИЙ ЕФІР