СБУ задокументувала розкрадання десятків мільйонів гривень під час реконструкції міжнародного аеропорту «Бориспіль»

СБУ задокументувала розкрадання десятків мільйонів гривень під час реконструкції міжнародного аеропорту «Бориспіль»
179288 ПЕРЕГЛЯДІВ

Служба безпеки України задокументувала масштабне розкрадання державних коштів, виділених на реконструкцію міжнародного аеропорту «Бориспіль».

Оперативники спецслужби встановили, що менеджмент комерційної структури у 2017 став переможцем тендеру на будівництво багаторівневого паркінгу в аеропорту.

Бізнесмени підозрюються у фальсифікації документів щодо обсягів виконаних робіт та використанні суб’єктів господарювання з ознаками фіктивності, що дозволило перевести у готівку та привласнити майже 37 мільйонів гривень.

В межах розпочатого кримінального провадження співробітники СБ України проводять низку обшуків у офісах та за місцями проживання фігурантів провадження.

У помешканні одного із фігурантів правоохоронці вилучили близько $60 тисяч та понад 1,5 мільйони гривень, законність походження яких не підтверджено.

Наразі за всіма адресами проведення обшуків описується та вилучається фінансово-господарська документація, що підтверджує протиправну діяльність фігурантів.

Триває досудове слідство у кримінальному провадженні, розпочатому за ч. 2 ст. 212 та ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України.

Операція проводиться спільно із слідчим управлінням Офісу великих платників податків ДФС України під процесуальним керівництвом Офісу Генерального прокурора.

ssu.gov.ua

Теги: Служба безпеки України, СБУ,СБ України,аеропорт Бориспіль,розкрадання державних коштів
Автор: admin.politica.com.ua
ПРЯМИЙ ЕФІР