Заступник секретаря РНБО України Сергій Кривонос: Росія в Криму розгорнула військові штаби, які може використати в «активній фазі бойових дій»

Заступник секретаря РНБО України Сергій Кривонос: Росія в Криму розгорнула військові штаби, які може використати в «активній фазі бойових дій»
169580 ПЕРЕГЛЯДІВ

Російська окупаційна влада підготувала в анексованому Криму свої військові штаби і мобілізаційну базу, які можуть бути використані в «активній фазі бойових дій», заявив у коментарі Крим.Реалії заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони України Сергій Кривонос.

«Коли штаби і мобілізаційна база підготовлені, а вони вже підготовлені в Криму, цей потенціал під виглядом резервістів може прибути спочатку на навчання, а навчання може перейти в активну фазу бойових дій, це відбувається дуже швидко. Сьогодні вранці це ще навчання, а завтра вранці це вже що – початок агресії», – заявив Кривонос.

При цьому він запевнив, що Україна готова до будь-яких загроз.

«Усі загрози, які можуть існувати, вони давно вже опрацьовані Генеральним штабом, і постійно переглядаються ці питання. І ці плани існують. І наші війська також проходять навчання і підготовку з протидії», – сказав він.

Заступник секретаря РНБО вважає, що Росія може почати нову фазу агресії проти України в будь-який момент і з будь-якої ділянки кордону, в тому числі і з анексованого Криму.

Після анексії Криму в 2014 році Росія проводить регулярні військові навчання на півострові. У Генштабі ЗС України дії російських військових у Криму називають незаконними.

17-21 липня цього року Росія влаштувала раптові масштабні військові навчання. Низка експертів і політиків висловили думку, що під приводом цих навчань Росія може піти в наступ в бік України, в тому числі з території анексованого Криму. Цю інформацію спростував прессекретар російського президента Володимира Путіна Дмитро Пєсков. Керівництво українського Міноборони заявило, що наразі немає ознак підготовки Росії до активних бойових дій поблизу анексованого Криму.

Джерело: Крим.Реалії

Теги: Заступник секретаря РНБО,Сергій Кривонос,Росія,Крим,РНБО ,Путін
Автор: admin.politica.com.ua
ПРЯМИЙ ЕФІР