Сергій Тарута… Представник аморальних і цинічних брехунів, які щомиті готові зрадити народ, батьків, друзів, Україну – хіба не про це йдеться у рішенні Високого суду Англії та Уельсу?

Сергій Тарута… Представник аморальних і цинічних брехунів, які щомиті готові зрадити народ, батьків, друзів, Україну – хіба не про це йдеться у рішенні Високого суду Англії та Уельсу?
148381 ПЕРЕГЛЯДІВ

Чи не найбільшим гальмом розвитку України є те,

що десятиліттями вплив на важливі соціально-політичні рішення

має так звана «еліта»… «еліта» аморальних і цинічних брехунів

В Україні з року в рік ведуться спори на тему «Що найбільше гальмує розвиток нашої держави?»… Та результату від цих «бесід» де-факто великий і жирний нуль!!! Але в чому ж проблема, адже часто лунають правильні твердження, приміром: побороти корупцію; держ. посади повинні займати кваліфіковані кадри згідно прозорого відбору; у владі, Верховній Раді повинні бути чесні люди, а не брехуни; і т. д. То в чому ж?!...Можливо в тому, що ми ходимо по колу і від слів ніяк не можемо перейти до практики?! Чи приміром те, що ці слова нам завжди, як «теплі пиріжки» смачно згодовує так звана «еліта»? Принаймні елітою вони себе самі точно рахують, хоча народ давно знає, що це лише всього-на-всього свора аморальних і цинічних брехунів, які щомиті готові зрадити народ, батьків, друзів, Україну…

У цій когорті аморальних і цинічних брехунів, що дурять народ і всіх кого їм заманеться вже давно в перших рядах розташувався Сергій Тарута, чинний народний депутат, другий номер політичної партії "Батьківщина", голова ради директорів компанії «Індустріальний союз Донбасу»(ІСД), фігурант антикорупційних розслідувань. До речі, нещодавно 14-го липня 2020 року навіть лондонський Суддя Високого суду Англії та Уельсу підкреслив все вище наведене, тобто м’яко кажучи визнав Сергія Таруту брехуном.

119. Г-н Тарута не заслуговує довіри свідка. Він ухилявся, в ряді випадків просто не говорив правду. Дійсно, навіть пан Фокстон (один з адвокатів Тарути) був змушений в результаті визнати, "що у Суду можуть бути застереження щодо певних частин доказів пана Тарути". Кілька прикладів служать для ілюстрації цього, хоча пізніше я докладніше зупинюся на інших конкретних аспектах, щодо яких я знайшов свідчення пана Тарути непереконливими або навіть гірше – йдеться у рішенні Судді.

Рішення Високого суду Англії та Уельсу зразу же розлетілось по англійським та світовим ЗМІ, світ вчергове висміяв Україну через те, що в нас у Верховній Раді сидять і приймають важливі державні Закони такі депутати. В європейській державі вже на наступний день після оприлюднення рішення британського суду такого б державного діячапросто розіп'яли на всіх каналах і поховали як політика раз і назавжди. Та це в Європі так… а в нас він же впливовий член так званої «еліти», ба більше другий номер політичної партії "Батьківщина"…

Щодо судової справи, то це був процес «AvonwickHoldingsLtd. против AzitioHoldingsLtd. та інших, № справи CL-2016- 000494». Простими словами судились один проти одного колишні і діючі акціонери української корпорації Індустріальний союз Донбасу (ІСД). Три сторони, лідерами яких були Віталій Гайдук, Сергій Тарута та Олег Мкртчан намагалися через суд встановити справедливість по результатам дій, скоєних в 2007-2009 рр. Саме тоді Віталій Гайдук вийшов зі складу акціонерів, а Тарута і Мкртчан залучили нових партнерів, яких фінансував російський державний Внешекономбанк (ВЕБ). Забігаючи наперед зазначимо, англійський суддя прийняв рішення відмовити в задоволенні всіх позовів.

Та не суть рішення чи розгляд справи в цьому процесі є найцікавішими… аж ніяк… адже в процесі розгляду було встановлено цілий ряд фактів, які доводять що теперішній народний депутат Сергій Тарута, як вже зазначали забрехався в англійському суді, показав як просто може зрадити «брата», ще більш простіше і спокійно може поїхати на територію країни агресора і там співпрацювати із слідчим РФ, найняти для виконання роботи фірму члена російської Думи на якого Інтерпол видав ордер на арешт і який є другом Кадирова, ну і на цьому фоні відношення до своїх бізнес партерів вже напевно залишається просто несуттєвим…

Почнемо напевне із найменш образливого для мільйонів українців, що водночас є для екс бізнес партнера Тарути Гайдука вкрай неприємною ситуацією. Із матеріалів справи Суду відомо, що Гайдук(за його словами), в 2016 році випадково дізнався, що росіяни оцінили акції ІСД дорожче, ніж він отримав від колишніх партнерів. Це сталося в аеропорту Відня (Австрія), де вони зустрілися з Мкртчаном, який виглядав шокованим. Тоді Олег Мкртчан повідомив, що за допомогою Мадояна(один із працівників ІСД, дуже неординарна особистість) і «За справедливість»(розкажемо дальше) Тарута вимагає погасити борг у розмірі $ 280 млн. Такою сумою оцінювалася 17%(також мова йтиме дальше) -а частка Азовінтексу в ТОВ Регіон, яка була «загублена» під час підготовки до продажу ІСД росіянам. Тоді Гайдук дізнався, що Таруті і Мкртчану заплатили $ 2,7 млрд за 50% +2 акції. Тобто частка Гайдука оцінювалася в $ 1,78 млрд, а йому партнери виплатили всього $ 750 мільйонів. Саме це й було причиною позову. Тобто виходить, якщо Тарута і Мкртчан отримали $ 2,7 млрд за 50% +2 акції, а Гайдукові із $ 1,78 млрд виплатили $ 750 мільйонів. Питання: де різниця? В чиїх кишенях осіли гроші?

Та як ми зазначали, що для українців, напевне, доля вкрадених грошей Гайдука мало значима перейдемо до більш гострих фактів які викрили Таруту під час розгляду справи. І так, у 1997 році в Сергій Тарута привів в корпорацію ІСД Олега Мкртчана, з яким вони в ранніх 1990-х співпрацювали на металургійному комбінаті Азовсталь (Маріуполь). Мкртчан тоді був металлотрейдером. Спочатку він очолив металургійний департамент корпорації, а в 2002 році став генеральним директором ІСД. У матеріалах суду говориться, що Сергій Тарута дуже зблизився з Олегом Мкртчаном. Вони називали один одного братами, дружили сім'ями і навіть жили в будинках, розташованих на сусідніх ділянках.

В середині 2003 року акціонери вирішили продати третину статутного капіталу Олегу Мкртчану за $ 14 млн - по $ 7 млн ​​Гайдуку і Таруті. Він погодився з таким рішенням, але не формалізував його до кінця 2006 року. Тоді ІСД збільшив статутний капітал, що дозволило Мкртчану через ТОВ Регіон стати власником частки в 33,08%. Ще 33,08% належали Азовінтексу Тарути. А 33,84% контролювала Візаві сім'ї Гайдуків.Практично одночасно Азовінтекс Тарути стала власником 17% акцій ТОВ Регіон Мкртчана, що й стало одним із протирічь, факторів брехні Тарути. Так як Тарута і Мкртчан по різному трактували передачу часток.

В пункті «123» Високого суду Англії та Уельсу йдеться про невідповідність між доказами, представленими паном Тарутою в бесіді з російським слідчим(один із найцікавіших моментів – дальше у статті), і його доказами в ході цих розглядів. Наприклад, важлива проблема, що стосується пана Тарути і г-на Мкртчана стосується умов, на яких пан Мкртчан придбав свою частку в ІСД у Тарути. Позиція пана Тарути полягає в тому, що вони погодилися з тим, що платіж буде відкладений і що пан Тарута придбає 17% "Регіону" (одна з компаній-акціонерів "ІСД") в якості забезпечення цього боргу. Однак це суперечить заяві пана Тарути російському слідчому про наступне: "Близько 40% належало мені, 34% - Гайдуку і 26% - Мкртчану. Акції, що належать Мкртчану, були передані йому без компенсації в зв'язку з нашою дружбою " – Тарута.

Це узгоджується з позицією Мкртчана, яка полягає в тому, що Тарута погодився передати свої акції за умови, що він придбав частку в "Регіоні", тим самим фактично безкоштовно передавши меншу частку в ІСД пану Мкртчану. Суть яку встановив Суддя Високого суду Англії та Уельсу – це те, що Сергій Тарута дав різні свідчення слідчому і Високому Суду. Але ця не правда у порівнянні із цією про яку мова піде дальше лише «квіточки»…

У «120 пункті» рішення Високого суду Англії та Уельсу йдеться, що в липні 2018 року російська влада допитали пана Таруту в зв'язку з кримінальним розслідуванням відносно Мкртчана, яке з тих пір призвело до його тюремного ув'язнення. Стенограма цього інтерв'ю була отримана стороною Мкртчана в ході судового розгляду і розкрита іншим сторонам. Проте, перша сторінка інтерв'ю була опущена, і по титулу документа не було видно, коли або де було проведено інтерв'ю.Тому стороні Тарути було запропоновано пояснити обставини, в яких відбулося їхнє інтерв'ю. У листі, направленому адвокатами Тарути, Hogan Lovells LLP ( "Ловеллс") 17 жовтня 2019 року, було сказано, що:

"Після неодноразових запитів, в тому числі від голови ЗЕБа, пан Тарута в кінцевому підсумку погодився зустрітися із слідчим РФ Мініахметовим у Мінську в липні 2018 року... Зустріч відбулася в ресторані за обідом і тривала близько півтори години ... Він покинув Мінськ пізніше в той же день".

Сергій Тарута у цих свідчення зазначив, що зустрічався із слідчим РФ у Мінську. Та згодом було долучено і першу сторінку стенограми інтерв’ю, яка знову заставила Суддю зробити висновок, що Тарута м’яко кажучи повідомив суду якусь «єресь». Адже інтерв'ю було проведено не в Мінську, а в готелі на околиці Смоленська в Росії, конкретно в "Тихій Заводі".Воно почалося о 17 годині вечора і тривало три години (Тарута повідомив про 1,5 год в Мінську), в записі допиту затверджується щозакінчилось воно о 20 годині вечора.

Свідчення Тарути суддя звісно піддав сумніву, а тому в «121 пункті» йдеться: Пан Тарута був підданий перехресному допиту на предмет цих протиріч. Його усні свідчення полягали в тому, що він прилетів до Мінська, а потім відправився на машині до білорусько-російського кордону, де він зустрів слідчого в ресторані. Він був непохитний у тому, що не перетнув кордон, тому що "після 2014 року, коли я став губернатором, і я досить голосно критикував політику Росії, я міг зіткнутися з проблемами"(слова Тарути). За його словами, зустріч не тривала три години, тому що він мчав назад до Мінська, щоб встигнути на зворотний рейс.

Та дальше у рішенні йдеться, що адвокати допустили помилку при повідомленні суду, і Тарута все ж їм повідомляв що їздив на зустріч із слідчим РФ в сторону кордону країни агресора. Також й білоруська сторона підтвердила, що Тарута прибув у Мінськ близько обіду 18 липня 2019 року, а вночі вилетів назад в Україну. Та все ж готель в якому була зустріч із слідчим РФ знаходиться близько 40 хв вдалі від Білорусії на території Росії. Його наполегливі заяви, що він не впевнений, що перетнув кордон з Росією, були для суду непереконливі.

«Містеру Таруті, очевидно, довелося перетнути кордон в обох напрямках. Просто неймовірно, що він не помітив, що в'їхав в Росію»- йдеться у рішенні Суду.

Цікаво чи не так, білорусько-російський кордон згідно дій Тарути – це прохідний двір. Та навіть при такій ситуації – чи міг досвідчений політик заїхати в глиб Росії і не знати про це?! – це абсурд.

«ЖМУ РУКУ…ОБНІМАЮ» - Губернатор Донецької області з 2 березня по 10 жовтня 2014 року (саме в той період, коли більшу її частину окупували російські війська) через якісь чотири роки їде в Росію. Людина, яка стверджує, що звільнив Маріуполь і через свою принципову позицію у війні з Росією втратив більшу частину своїх активів (про це він за звичкою бреше навіть британським суддям) 19 липня 2018 роки зустрічається під Смоленськом з слідчим країни агресора і більше трьох годин дає йому показаннями проти свого "названого брата" Олега Мкртчана, який вже з лютого перебуває в московському СІЗО. Політик, що розповідає про стратегію розвитку країни "Україна-2030", стверджує, що не зрозумів, що протягом доби двічі перетнув білорусько-російський кордон… Що він зараз робить у Верховній Раді? Що? – чи потрібно ще щось коментувати якщо все сказано?!

Тарута, на словах борець за Україну, який засуджує російську агресію і хвалиться що дав відсіч окупанту – їде спокійно в Росію і співпрацює з слідчими країни що вбиває наших воїнів!!! Чому?… бо його попросили?!... А якщо завтра Україну здати попросять – він що також буде в перших рядах???...

А дальше ще «веселіше», Тарута наймає чеченського бандита, але не простого, а самого Адама Делімханова, який з 2009 року перебуває в розшуку Інтерполу за підозрою в організації вбивства Суліма Ямадаєва. 2 липня 2014 року в відношенні Адама Делімханова ввели санкції вже США: за даними американського Мінфіну, російський депутат діяв в інтересах лідера злочинного угруповання "Братський круг", серед іншого займається наркотрафіком. В сучасній Україні Делімханова звинувачують у замаху на екс-нардепа Ігоря Мосійчука та вбивстві чеченських добровольців Адама Осмаєва і Аміни Окуевой. Шикарний партнер для співпраці – чи не так?!... Хоча, кожен вибирає собі рівних…

Ще один і, можливо, ще більш яскравий приклад стосується ролі, яку зіграла "За Справедливість", російська організація, найнята Тарутою для вирішення своїх суперечок з іншими партнерами Альянсу. Пану Таруті показали кілька публікацій, в яких "За Справедливість" описується як агентство по збору боргів, засноване в 2010 році паном Адамом Делімхановим – йдеться у 123 пункті рішення Високого суду Англії та Уельсу.

І тут же 125-ти пункт закріплює: «Г-н Делімханов є членом російської Думи і близьким партнером президента Чеченської Республіки Рамзана Кадирова. У 2009 році Інтерпол видав ордер на його арешт у зв'язку з убивством колишнього чеченського військового командира. Він також був підданий санкціям міністерства фінансів США через його зв'язків з "Братнім кругом", багатонаціональної злочинним угрупованням, що базується в країнах колишнього СРСР».

126 пункт рішення підкреслює: «Таруті повідомили, що він повинен був знати про репутацію "За справедливість" і Делімханова, і що саме тому він заручився їхньою допомогою в залякуванні Мкртчана. Хоча пан Тарута заперечував будь-яку інформованість про ці факти, я не можу погодитися з тим, що він не знав про ці звинувачення в кримінальній діяльності. На справді, пан Тарута не дав задовільного пояснення своєму рішенню найняти "За справедливість", замість того, щоб намагатися повернути борг через те, що можна було б назвати більш нормальними каналами»…

127 пунктом Суддя Високого суду Англії та Уельсу підвів підсумок ким для суду являється Сергій Тарута:

«Це всього лише приклади, але вони служать для пояснення того, чому я надаю мало або взагалі ніякого значення показаннями пана Тарути, за винятком випадків, коли вони узгоджуються з документальними записами або здоровим глуздом."

Ці слова можна, звісно, по різному трактувати, але найм’якішим що може бути – це те, що Таруту сприйняли за звичайного рядового брехуна… Брехуна, який сидить у Верховній Раді України і приймає Закони за якими має жити цілий український народ!!! Як після такого сприйматимуть Україну?!... Яке тавро поставив Сергій Тарута на український Парламент?!...

Світова спільнота давно сприймає наших політиків доволі специфічно, та після Тарути який забрехався у Високому суді Англії та Уельсу ситуація явно погіршиться!!! Адже жоден європейський політик не дозволить собі співпрацю із правоохоронцями країни агресора, що вбиває їх громадян! Тим більше – не вступить у ділові відносини із особою яка причетна до масштабних злочинів у світі і сидить у владі країни-вбивці… та причетна до злочинів проти наших співгромадян!!! Європейський політик такого собі не дозволить, а для Сергія Тарути – це звичайне явище…

Як ми після цього хочемо щоб до нас у світі ставились добре? Як? – Якщо ж наші народні депутати плюють на нас, українців і Україну як державу!!!

Напевне потрібно зробити висновок?!… а чи потрібен він? Хіба не все й так зрозуміло?!

Теги: Тарута ,Сергей Тарута ,Минск,Рамзан Кадыров,Делимханов ,Мкртчан ,Адам Осмаев,Амина Окуева,Адам Делимханов,Игорь Мосийчук,Чечня,Россия,За Справедливость,Олег Мкртчан,Мариуполь ,убийство Сулима Ямадаева,Сулим Ямадаев,Сергей Тарута новости ,ИСД ,Сергей Алексеевич Тарута,Сергій Тарута,Індустріальний союз Донбасу,AvonwickHoldingsLtd,AzitioHoldingsLtd,Віталій Гайдук,ІСД ,Високий суду Англії,Смоленськ
Автор: admin.politica.com.ua
ПРЯМИЙ ЕФІР