У Києві контррозвідка СБУ викрила колишнього учасника так званої «Самооборони Криму»

У Києві контррозвідка СБУ викрила колишнього учасника так званої «Самооборони Криму»
184486 ПЕРЕГЛЯДІВ

Контррозвідка СБУ спільно з Національною поліцією та прокуратурою Автономної Республіки Крим викрила у Києві колишнього учасника незаконного збройного формування, який сприяв окупаційній «адміністрації» на території АР Крим.

За попередніми даними слідства, у 2014 році фігурант приєднався до угруповання так званої «Самооборони Криму». Перебуваючи зі зброєю на блокпості на в’їзді до Ялти, він здійснював протиправні перевірки документів громадян та обшук їх автомобілів. Також зловмисник брав участь у незаконних затриманнях людей на території півострову.   

У 2016 році за свої «заслуги» фігурант був нагороджений медаллю «За возвращение Крыма».

Під час обшуків за місцем проживання та роботи зловмисника у Києві правоохоронці виявили докази протиправної діяльності.

Наразі фігуранту повідомлено про підозру і вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

У межах кримінального провадження за ч. 5 ст. 260 (участь у непередбачених законом воєнізованих або збройних формуваннях) Кримінального кодексу України тривають слідчі дії.

Заходи із викриття зловмисника проводились спільно зі слідчими Національної поліції під процесуальним керівництвом прокуратури Автономної Республіки Крим.

ssu.gov.ua

Теги: Контррозвідка СБУ, СБУ,Крим,Самооборона Криму, правоохоронці
Автор: admin.politica.com.ua
ПРЯМИЙ ЕФІР