Першого заступника Голови СБУ Василя Малюка намагаються облити «зашквареними» інсайдами – аналізуємо!

Першого заступника Голови СБУ Василя Малюка намагаються облити «зашквареними» інсайдами – аналізуємо!
188992 ПЕРЕГЛЯДІВ

В наш час українці дедалі частіше мимоволі стикаються із фейками, які без жодних фактів та із посиланням на сумнівні джерела поширюють певні медіа. А згодом ця дезінформація без жодних перевірок на достовірність копіюється і поширюється й іншими ЗМІ. Серед головних «героїв» цих безпідставних обливань брудом найчастіше пальму першості здобувають шаблонно здобувають працівники правоохоронних органів, на який часто практично оголошують «полювання» з метою цинічного цькування по замовленню тих чи інших осіб яким правоохоронець перейшов дорогу.

Схожу ситуацію нещодавно можна було прослідкувати по відношенню до першого заступника Голови СБУ, начальника Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю - Василя Васильовича Малюка. На сайті інтернет видання detective-info 5 серпня був поширений матеріал під назвою « Малюк-кальянник: 1-й заступник голови СБУ зашкварився на чорному імпорті тютюну в порту Одеси», який чесно кажучи дуже схожий на замовну публікацію. Ні, ми аж ніяк не стверджуємо, що дане медіа займається чорними заказухами, та перечитуючи кілька разів текст статті - ми не знайшли хоча б одного факту про те, що даний правоохоронець вчинив якісь протиправні дії про що йдеться у матеріалі. 

Кожна здорово мисляча людина читаючи рядки: «Про це повідомляє поінформоване джерело Dетектив-Info» чи «За його словами, все розпочалося з намагань зухвалих молодиків організувати "зелене світло" контейнеру з тютюновою сумішшю для кальян…», чи навіть - «Один з таких дзвінків отримав навіть начальник регіонального управління СБУ Віктор Доровський", - зазначає інсайдер Dетектив-Info» як мінімум має всі підстави вважати таку інформацію – сумнівною. Адже, жодних реальних фактів достовірності інформації матеріалу – немає.

Все схоже на звичайну жовтуху в стилі – «бабка із під’їзду називає всіх молодих дівчат повіями»…Ця «бабка у цьому під’їзді» - як не як та все ж інсайдер чи не так?! А прохожа людина яка чує цю інформацію і поширює її опираючись на слова «бабки-інсайдера» - це умовно ЗМІ.

У підсумку: як сприймуть такий «інсайд» і розповсюдження інформації в «під’їзді» де всі розуміють, що жодних доказів на викладену інформацію – немає?!... Звісно – трактуватимуть це як звичайний маразм. Тоді чому, певні медіа – в даному випадку  Dетектив-Info, розповсюджують інформацію із непідтверджених джерел і найголовніше – трактують її як реальний звинувачувальний факт?!... Ми не будемо зараз акцентуватись, що такі бездоказові твердження є порушенням українського Законодавства – це впевнені, якщо звісно автори матеріалу є професіоналами, й самі добре знають. Але тоді питання – чому розповсюджують?!... Можливо (не стверджуємо) дана публікація є чиїмось замовленням з метою очорнити  першого заступника Голови СБУначальника Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю - Василя Васильовича Малюка?!... Якщо ж ні, то автори мали б представити хоча б якісь факти, а не лише тільки так званий «інсайд» на якого посилаються.

Дана стаття може бути ,і скоріш за все так і є – пов’язана із службовою діяльністю Василя Малюка. Останнім часом СБУ дуже активно займається викриттям контрабанди та викриттям корупційних держслужбовців – і це як факт кожен охочий може відслідкувати по стрічці новин на офіційному сайті СБУ. Зокрема часто героями кримінальних проваджень стають працівники ДПС і ДФС. Серед них не рідко під пильне око працівників СБУ потрапляють держслужбовці даних структур з міста Одеси які мають відношення до порту даного міста. Згадайте наприклад 14 травня цього року, коли Начальника відділу митного оформлення порту "Чорноморськ" затримали на хабаріТоді оперативники спецслужби встановили, що в оборудці були задіяні начальники відділів митного оформлення постів «Одеса» та «Чорноморськ». Перший з них вимагав 100 доларів США з кожного контейнеру за доставку вантажів на внутрішню митницю без додаткових заходів контролю. І такі випадки, нажаль не поодиночні. 

СБУ завжди пильно слідкує за можливими злочинами держпосадовців ДФС і ДПС що дотичні до портів. Й тут, не потрібно виключати, що саме чергове викриття когось із корупціонерів близилось до фінальної стадії. А як ми всі добре знаємо: найкращий захист - це атака. Саме тому зараз можуть створюватись, і створюються фейки по відношенню до працівників СБУ, а в даному випадку – по відношенню до Василя Малюка. Така практика, як думають, можливі, замовники статті може стати їм у пригоді – як один із чинників тиску на працівників СБУ, що будь-якої миті можуть нагрянути до них з обшуком, або взяти їх на черговому хабарі.

Та впевнені, що ані Василь Малюк, а ні інші працівники СБУ не піддаватимуться цим фейковим маніпуляціям. Тим більше: кожна людина читаючи таку дезінформацію без фактів - робить правильні висновки, і це те – що явно  бачить перед собою чергову порцію цинічної «жовтухи». 

Миру і добра всім!

І чітко аналізуймо те, що кожен день нам стараються згодувати фейки у вигляді фактів. 

Теги: СБУ,Одеса,Митниця, порт «Южний»,Василь Малюк,Детектив.інфо,сайт СБУ
ПРЯМИЙ ЕФІР