101 провадження та 46 підозр: під керівництвом Івана Баканова СБУ системно захищає інтереси держави у сфері природокористування

101 провадження та 46 підозр: під керівництвом Івана Баканова СБУ системно захищає інтереси держави у сфері природокористування
152073 ПЕРЕГЛЯДІВ

Із початку року за матеріалами Служби безпеки України було зареєстровано 101 кримінальне провадження через зловживання у сфері природокористування. Підозру у злочинах, пов`язаних із масштабною вирубкою та вивезенням за кордон державної деревини, повідомлено 46 фігурантам, у тому числі й посадовцям різних рівнів.

Так у службовому зловживанні, що завдало шкоди державі на 17,5 мільйона гривень, СБУ підозрює 4-х працівників ДП «Куп’янське лісове господарство». А у справі про незаконне привласнення державного лісу на ДП «Олевське лісове господарство» Житомирської області до кримінальної відповідальності притягнуто 15 осіб.

Служба безпеки викрила і багатомільйонні махінації службових осіб Гутянського лісового господарства Харківської області та Ясінянського ЛМГ, що на Закарпатті. Своїми діями вони завдали шкоди державі на майже 40 мільйонів гривень.

Найбільш резонансним та глобальним злочином у сфері природокористування, які розслідує СБУ, є кримінальне провадження за ст. 441 «Екоцид». Нагадаємо, що справу було розпочато через руйнівні повені на заході країни, що призвели до людських жертв, пошкодження та знищення майна громадян, руйнування інфраструктури регіону. Однією із головних версій слідства є незаконна порубка лісів, зловживання відповідальних посадовців та неналежне здійснення лісогосподарської діяльності.

Варто наголосити, що завдяки посиленій співпраці правоохоронців із органами влади недопущено виникнення ще 5 надзвичайних ситуацій,  зокрема й через неналежне здійснення господарської діяльності.

Цьогоріч Служба безпеки України попередила також укладання 5 зовнішніх потенційно збиткових контрактів, втрати за якими становили б понад 12 мільйонів гривень. 

ssu.gov.ua

Теги: СБУ,Служба безпеки України, Іван Баканов,Іван Баканов СБУ,Олевське лісове господарство,махінації
Автор: admin.politica.com.ua
ПРЯМИЙ ЕФІР