Заступниця голови столичного КП незаконно будує на березі Дніпра приватний розважальний парк

Заступниця голови столичного КП незаконно будує на березі Дніпра приватний розважальний парк
62198 ПЕРЕГЛЯДІВ

Забрати у приватні руки 7 гектарів рекреаційної землі у столиці – фантастика? Виявляється, немає нічого неможливого, якщо ви – заступник директора комунального підприємства. Головне, вигадати гучну назву – наприклад, «Територія Тесли». Деталі цієї авантюри – у відеоблозі Асі Шевченко.

Незаконне будівництво у середмісті Києва – не дивина. Однак цього разу йдеться про людину, яка, за посадою, мала б всіляко оберігати столичне майно від злодіїв.

Територія парку «Муромець» на правому березі Дніпра – рекреаційна зона, що перебуває у комунальній власності. Тож і доступ до водойми тут має бути вільним для киян. Однак частину берега відгородили парканом, а місцевих жителів, які рибалять тут багато років з дитинства – вигнали. Адже повним ходом ведуть будівельні роботи.

Працюють молодики, здавалося б, над шляхетною справою: зводять новий парк з гучною назвою – «Територія Тесли», який розкинувся щонайменше на 7 гектарах комунальної землі.

Ініціатором його зведення є Олександра Борисова, заступниця директора комунального підприємства «Плесо». Вона запевняє: такого інноваційного парку Україна ще не бачила!

Borysova
Заступниця директора КП "Плесо" Олександра Борисова Фото: СтопКор

«Тут буде інноваційний парк «Територія Тесли» з напрямком екологічного виховання, з інноваційними локаціями, з майстер-класами. Філософія цього парку – для дітей, молоді, студентів, які зможуть емпірично доводити висновки теорем», – розповідає комунальниця.

Усе це звучить досить привабливо. За словами пані Олександри, всі документи на зведення парку наразі на погодженні в Деснянській райраді та в КМДА.

Туди й направили запит представники «СтопКору». Однак з мерії до нашої редакції надійшла доволі неочікувана відповідь: жодних погоджувальних документів на цей парк в столичній адміністрації… немає.

stopcor.org

 
Теги: КП "Плесо",Олександра Борисова,Територія Тесли,парк Територія Тесли,Земля,берег Дніпра,розважальний парк,КМДА
Автор: admin.politica.com.ua
ПРЯМИЙ ЕФІР