Арсен Аваков: Ще 35 родин гвардійців отримали житло, на черзі відкриття дитячого садочку та школи

Арсен Аваков: Ще 35 родин гвардійців отримали житло, на черзі відкриття дитячого садочку та школи
21399 ПЕРЕГЛЯДІВ

21 серпня, 35 родин гвардійців отримали ключі від службових квартир. З 2015 року – це вже 8 будинок, який ввели в експлуатацію, очікується, що військове містечко частини 3027 НГУ налічуватиме 21 будинок.  Про це заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков. 

«35 сімей нацгвардійців отримали свою домівку, 22 гвардійці - це учасники бойових дій. Був час, коли внутрішні війська продавали свою землю приватним власникам. Але у 2014 році, разом із заснуванням Національної гвардії, ми прийняли інше рішення. Сьогодні в експлуатацію здали 8 будинок, до нового року плануємо здати дев’ятий. Восени закладаємо дитячий садочок та молодшу школу, 2021 року вони вже повинні запрацювати. Таким чином ми забезпечимо потреби всього оперативного гарнізону, який тут базується. Ці родини вперше отримали житло. Дехто на нього чекав 17 років», - заявив Арсен Аваков.

За словами міністра, планується запуск нової програми – забезпечення житлом гвардійців, які йдуть на пенсію за вислугою років. 

«МВС розробило систему пільгового фінансового лізингу для підрозділів поліції та рятувальників, окремо працюють програми фінансування квартир прикордонників та гвардійців, ми намагаємось вирішити проблеми житла.  Я дякую кожному гвардійцю, дякую їхнім дружинам. Слава вам і слава Україні», - додав він.

Командувач Національної гвардії Микола Балан зазначив, що основне завдання кожного гвардійця - добросовісно виконувати умови служби, а завдання будь - якого керівника - забезпечити комфортні умови служби та проживання.

«Користуючись нагодою, хочу подякувати керівництву МВС за те, що сьогодні ще 35 родин гвардійців будуть жити не у гуртожитку, а у повноцінних квартирах. Сподіваюсь, що до нового року вдасться завершити ще один будинок», - заявив Микола Балан.

За словами командувача НГУ з кожним роком кількість сімей військовослужбовців Національної гвардії України, які отримують житло збільшується. Загалом з 2014 року житло отримали 1873 сім’ї. До кінця поточного року планується додатково отримати ще близько 200 житлових приміщень. Микола Балан привітав новоселів з отриманням ключів від квартир і побажав затишку, достатку та любові.

«Бажаю прокидатися в новому будинку з чудовим настроєм, бажаю щиро полюбити кожен куточок своєї нової оселі. Бажаю, щоб тут збиралися ваші близькі й дорогі люди, щоб тут проходили ваші щасливі і радісні вечори», - підкреслив командувач НГУ.
Серед новоселів прапорщик Олег Іванцов. Він проходить службу у військовій частині 3066 НГУ.

«У мене є багато знайомих, які вже отримали квартиру або отримують сьогодні. І сьогодні я сам відчув, що держава дійсно піклується про військовослужбовців і це радує. Тому, хочу подякувати керівництву військової частини, Північного територіального управління, командуванню Нацгвардії за можливість відчути себе господарем у власному будинку», - сказав він.

Своїми враженнями поділилась також дружина Олега Іванцова Альона:

«Коли Олег сказав, що ми отримали квартиру, то це звісно було не очікувано, відчула гордість за чоловіка, він вартий цього. У Олега складна професія, небезпечна і водночас цікава. Я щаслива, що маю такого чоловіка».

Довідково: Сучасний житловий будинок на 35 квартир (6-однокімнатних; 18-двокімнатних; 11-трикімнатних) знаходиться в місті Вишгороді на вулиці, яка має ім’я Героя України генерал-майора Сергія Петровича Кульчицького. Будинок введений в експлуатацію в 2020 році в межах реалізації Комплексної програми забезпечення житлом військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу, посадових осіб митної служби, Міністерства внутрішніх справ та членів їх сімей. Усі ці квартири у ньому мають статус – службового житла. Створення фонду службового житла передбачено Законом України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей».

mvs.gov.ua

Теги: Арсен Аваков,нацгвардійці,МВС,військове містечко,національна гвардія ,квартири військовим,квартири нацгвардійцям
Автор: admin.politica.com.ua
ПРЯМИЙ ЕФІР