Захист Лікарчука навмисно затягує розгляд справи про фальсифікацію ЗНО, – адвокат постраждалих

Захист Лікарчука навмисно затягує розгляд справи про фальсифікацію ЗНО, – адвокат постраждалих
21289 ПЕРЕГЛЯДІВ

Найгучніший освітній скандал в історії України: близько двох сотень «мажорів» стали студентами престижних вишів за сфальсифікованими результатами ЗНО. Про це ще у далекому 2015 році заявили у Генпрокуратурі і навіть порушили справу. Чому ж винних досі не покарано? Хто «відмазує» екскерівника Центру оцінювання якості освіти? Та до чого тут «Нафтогаз»? Дивіться у розслідуванні Кирила Вольного.

Під підозрою прокуратури опинились тодішній голова Центру оцінювання якості освіти якості освіти Ігор Лікарчук, два його заступники та три працівники технічного відділу. З матеріалів обвинувачення стає зрозуміло, що посадовці втрутились в роботу електронної системи та незаконно підмінили результати абітурієнтів. А «щасливчиками» з завищеними балами стали діти топпосадовців, нардепів, очільників держпідприємств та навіть чинів з СБУ.

«Справа дійсно була порушена ще в 2015 році. Йдеться про підробку балів ЗНО, і як результат – ті діти, які проходили на безкоштовне навчання до вишів, туди не потрапляли. А потрапляли інші діти, які з певних причин мали туди потрапити. Відповідно до обвинувального акту, за це конкретні люди брали гроші», – коментує адвокат Віктор Карпенко.

Крім сотень зламаних доль українських абітурієнтів, результатом афери стали мільйонні збитки держбюджету та підірвана довіра до незалежного оцінювання. Виникає логічне запитання: чому суд досі не назвав імена винних? Адже процес триває вже п’ять років.

zno_2
Майже 200 студентів по всій Україні вступили за сфальшованими балами Фото: СтопКор

Уникнути покарання Ігорю Лікарчуку допомагає син – одіозний адвокат Костянтин Лікарчук, ексзаступник голови ДФС України, якого свого часу зі скандалом вигнали з посади.

Крім того, Лікарчука-молодшого двічі відстороняли від адвокатської діяльності за порушення присяги. З'ясувалося, що він причетний і до агрорейдерства: з його допомогою реалізовувались чорні юридичні схеми із захоплення підприємств. А зараз саме він намагається «відмазати» свого батька, попри залізобетонні докази прокурорів: наразі суди постійно переносяться та навмисно затягуються стороною Лікарчука, про що «СтопКору» повідомив адвокат однієї із постраждалих.

stopcor.org

Теги: ДФС України,Ігор Лікарчук,Ігор Лікарчук корупція ,ЗНО,студенти,Центр оцінювання якості освіти,Нафтогаз Украины,Костянтин Лікарчук,адвокат Костянтин Лікарчук,фальсифікація ЗНО
Автор: admin.politica.com.ua
ПРЯМИЙ ЕФІР