Відбулась перша в історії прокуратури України стратсесія з розробки Стратегії розвитку органів прокуратури до 2023 року

Відбулась перша в історії прокуратури України стратсесія з розробки Стратегії розвитку органів прокуратури до 2023 року
21174 ПЕРЕГЛЯДІВ

В суботу, 22 серпня 2020 року, в Тренінговому центрі прокурорів України керівний склад Офісу Генерального прокурора та очільники окремих прокуратур областей та місцевих прокуратур зустрілись для обговорення Стратегії розвитку органів прокуратури на 2021-2023 роки.

Захід у форматі стратегічної сесії вперше в історії прокуратури відбувся за ініціативи та участі Генерального прокурора Ірини Венедіктової. Також у події взяли участь Голова Комітету Верховної Ради України з питань правоохоронної діяльності Денис Монастирський, керівник підкомітету у проєкті ЄС «Право-Justice» Ерік Сванідзе та інші.

«Стратегія розвитку органів прокуратури стане складовою частиною Концепції розвитку органів правопорядку для реального доступу громадян до правосуддя. Це важливо для сталого розвитку державних інституцій і задоволення потреб суспільства і реального та повного виконання прокуратурою покладених на неї законом функцій. Повноваження прокурора, прописані в нашому профільному законі і в Конституції треба привести у відповідність. Нам необхідно розуміти, куди ми рухаємося стратегічно, принципи нашої роботи, місію, завдання, цілі для того, щоб потім все це лягло у документ, який ми презентуємо суспільству і за яким ми дійсно будемо жити», - заявила Генеральний прокурор.

Ірина Венедіктова зауважила, що Стратегія нової прокуратури має передбачити удосконалення виконання конституційних функцій з урахуванням загальнодержавних пріоритетів. Зокрема, Стратегія стане дороговказом розвитку органів прокуратури та акцентуватиме увагу на ключових напрямках діяльності й завданнях на наступні роки.

«Звичайно неможливо писати стратегію для системи без людей з цієї системи - тут має бути синергійний підхід. Прокуратура, з одного боку, пише стратегію сама і для себе, але, з іншого боку, без громадянського суспільства, без дійсно інших підходів і без тих завдань, які нам зараз ставить перед нами громадянське суспільство, це робити неможливо», - констатувала Ірина Венедіктова.

Розробка стратегічних пріоритетів відбулась у новому для прокурорів форматі - стратсесії, яка передбачала безпосередню залученість кожного учасника, консолідації зусиль та розробку спільного бачення. Зокрема, проект Стратегії керівники різних рівнів детально обговорювали в робочих групах. Після чого відбулись презентації напрацювань та обговорення.

Наступним етапом роботи стане формування детального плану реалізації кожного пріоритету з визначенням послідовності та індикаторів виконання завдань.

Генеральний прокурор наголосила, що розробка Стратегії органів прокуратури та проведення стратегічної сесії стало можливим завдяки консолідації зусиль Офісу Генерального прокурора, Тренінгового центру прокурорів України, міжнародних партнерів з проєкту ЄС «Право-Justice» та представників громадянського суспільства.

gp.gov.ua

Теги: Генеральний прокурор,Офіс Генерального прокурора ,Ірина Венедіктова, прокуратура,ГПУ,Право-Justice,Ерік Сванідзе
Автор: admin.politica.com.ua
ПРЯМИЙ ЕФІР