Арсен Аваков нагородив державними нагородами працівників системи МВС

Арсен Аваков нагородив державними нагородами працівників системи МВС
20547 ПЕРЕГЛЯДІВ

Сьогодні, 25 серпня, на виконання Указу президента України, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков нагородив працівників системи МВС орденами та медалями, присвоєно почесні звання , а також відомчими відзнаками. 

Працівники системи МВС отримали орден «За заслуги» ІІІ ступеня - 1 , орден «За мужність» II ступеня - 1, орден «За мужність» III ступеня - 14, орден «Данила Галицького» - 7, медаль «За бездоганну службу» ІІ ступеня - 1, медаль «За бездоганну службу» ІІІ ступеня - 12, медаль «Захиснику Вітчизни» - 3, медаль «За військову службу Україні» -  4, медаль «За працю і звитягу» - 11, медаль «За врятоване життя» - 1, звання «Заслужений лікар України - 1, звання «Заслужений працівник культури України» - 1, звання «Заслужений юрист України» - 2, відомчою заохочувальною відзнакою МВС  «Вогнепальна зброя» - 13,цінний подарунк від Міністра внутрішніх справ  - 1. 

Міністр внутрішніх справ заявив, що всі працівники МВС кожного дня продовжують вести боротьбу за незалежність держави. 

«Вчора Україна відсвяткувала 29 річницю Незалежності. Незалежність  -  таке солодке і відповідальне слово. У кожного з вас є своя відповідь на це слово. Але, в першу чергу, незалежність - це свобода. Кожен з вас має свободу жити і працювати у своїй державі, любити кохану, свободу насолоджуватися країною. Кожен з вас щодня працює над тим, щоб захищати і виборювати  цю незалежність. Це вкрай важливо для держави, для кожного з нас, для кожного українця.Наполеон казав: солдат довго і вперто б'ється за шматок кольорової стрічки. Не шкодуйте нагород достойним! Я хочу кожному з вас сказати  - дякую! Слава вам і Слава Україні», - сказав Арсен Аваков. 

Міністр внутрішніх справ вручив орден «За мужність» ІІІ ступеня Дмитру Волонтерцю, командиру відділення військової частини 3057 НГУ, посмертно. У ході виконання бойового завдання, за допомогою засобів розвідки, він корегував вогонь артилерії і знищив ворожий радіолокаційний комплекс розвідки. Під час виконання службових обов’язків, погіршилось самопочуття командира і Дмитро Волонтерець помер у лікарні. Нагороду за нього отримала дружина. 

Командувач Національної гвардії Микола Балан відзначив, що всі зусилля працівників МВС спрямовані на те, аби наступні покоління українців змогли відзначати тисячоліття незалежності країни. 

«Бойові друзі, я бажаю всім здоров'я. Українська держава високо оцінила ваш внесок у незалежність країни. Але попереду у нас ще багато справ, як внутрішніх, так і зовнішніх. Бажаю всім здоров'я, витримки і гарних знань. Щоб наші діти, внуки, правнуки зустрічали тисячі років незалежності України»,  - зазначив Микола Балан.

Орден «За мужність» ІІ ступеня отримав Станіслав Партала, старший інструктор військової частини 3057 Східного оперативно-територіального об’єднання НГУ. У районі населеного пункту Зайцеве він помітив приховане просування диверсійно-розвідувальної групи противника в кількості  5 осіб, яка наближалася до позицій батальйонної тактичної групи. Не розгубившись, Станіслав віддав наказ на відкриття вогню по силах противника, у результаті чого було знищено 4 бойовики та одного взято в полон. 

Голова ДСНС Микола Чечоткін зазначив, що робота кожного працівника системи МВС наближає країну до перемоги.

"Я вдячний долі та дуже гордий тим, що я служу з вами. Не дивлячись на те, що наша країна вже шість років боронить себе від агресії Російської Федерації, і у цій війні платить дуже високу ціну, ми маємо тисячі гектарів, які забруднені вибухонебезпечними речовинами, маємо півтора мільйона внутрішньо переміщених осіб, маємо тисячі загиблих і поранених співвітчизників. Поряд із зовнішніми загрозами, зростають і внутрішні виклики і саме завдяки вам, тим людям, які сьогодні тут знаходяться, з кожним днем ми ближче до перемоги»,  - підкреслив Микола Чечоткін. 

Орден «За мужність» ІІІ ступеня отримав полковник служби цивільного захисту Андрій Хижняк, який у квітня поточного року очолив керівництво гасіння пожежі на найбільш складній ділянці на території державного підприємства «Овруцьке спеціалізоване лісове господарство» Житомирської області.

Медаль «За врятоване життя» отримала Ірина Петрашенко, учениця Старобиківської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів Бобровицького району Чернігівської області. Під час прогулянки містом Ірина побачила хлопчика 2 років, який впав у ставок. Не втрачаючи жодної секунди часу, стрибнула з берега у воду. На той момент тіла дитини вже не було видно, тож Ірині довелося пірнути, вона випливла з малюком, оскільки хлопчик вже не дихав, місцеві мешканці зробили дитині штучне дихання і закритий масаж серця. Ірина вже не вперше рятує людське життя. Коли їй було 10 років, вона витягла з води свою однокласницю, яка під час відпочинку на озері раптово почала тонути та У 2017 році врятувала життя 11-річному хлопцю, який також тонув у водоймі. Ірина, ризикуючи, вже тричі рятувала життя інших дітей. 

Голова ДСНС Микола Чечоткін запросив Ірину на навчання у заклади вищої освіти ДСНС. 

Голова Національної поліції Ігор Клименко всім побажав повертатися зі служби живими та неушкодженими. 

«Всіх вітаю зі святом. Хоча, як правило, всі наші підрозділи зустрічають свята на службі. Хочу побажати вам міцного здоров'я, щоб ваші сім' ї вас завжди чекали і підтримували. І хочу сказати про нашу сім'ю системи МВС, де всі підрозділи працюють разом, спільно як одна родина. Бажаю кожному повертатися зі служби живими та здоровими»,  - сказав Ігор Клименко. 

Медаль «За бездоганну службу» ІІІ отримав підполковник поліції Олександр Славгородський, перший заступник начальника Департаменту карного розшуку Національної поліції України. У березні 2020 року за участі Олександра Славгородського працівниками Департаменту карного розшуку затримано організовану злочинну групу у складі 5 осіб, які здійснили розбійний напад на пункт обміну валют та заволоділи  коштами майже 3 млн грн. 

Голова Державної прикордонної служби Сергій Дейнеко побажав усім військовослужбовцям не втрачати більше бойових побратимів. 

«Я приєднуюсь до всіх поздоровлень і побажань. А також привітати всіх з Днем Незалежності. А також хочу побажати всім, щоб наш народ цінував ті втрати, які довелося понести у боротьбі за незалежність. Я хочу, щоб ми більше не втрачали наших побратимів. Миру нам всім, після перемоги. Слава Україні!», - зазначив очільник ДПСУ.

Перший заступник міністра внутрішні справ Сергій Яровий зазначив, що у святкові дні всі підрозділи МВС ще раз продемонстрували свій професіоналізм, коли забезпечували безпеку на вулицях міст. 

«Я пишаюсь нашими підрозділами. Ви захищаєте і боретесь за нашу державу не лише в зоні ООС, але й щоденно на вулицях наших міст. Тим самим, ще раз підкреслюєте свій рівень професіоналізму. Тому, бажаю вам лише всього найкращого, вашим родинам», -  сказав Сергій Яровий. 
Крім того, відомчі медалі та відзнаки отримали лікарі та медсестри, які працювали під час гострої фази пандемії, і досі продовжують роботу на фронті боротьби з COVID – 19, а також надавали допомогу італійським колегам.

Окремо всіх присутніх з Днем Незалежності привітав народний депутат першого скликання Володимир Філенко. Пан Володимир був одним із тих парламентарів, хто проголошував Акт Незалежності України. 

«24 серпня 1991 року я пам’ятаю не в усіх деталях. 72 години, поки тривав комуністичний путч у Москві 19-21 серпня, я не спав. Але на честь нашого покоління, на честь моїх друзів – В’ячеслава Чорновола, Івана Драча, Михайла і Богдана Горинів, випала велика честь оголосити незалежну державу, за яку були покладені голови кращих синів українського народу. Для всіх громадян України, не залежно, від віри, статі, походження, головним святом стало свято Незалежності України. Цінуйте це свято», - сказав Володимир Філенко. 

Нагадаємо, вчора Президент Володимир Зеленський присвоїв спеціальні та військові звання керівникам НПУ, НГУ, ДСНС та ДПСУ. 

Департамент комунікації МВС України 

Теги: МВС України ,Арсен Аваков,МВС ,орден,Міністр внутрішніх справ,Микола Балан,Микола Чечоткін,Андрій Хижняк,Ігор Клименко,Сергій Дейнеко
Автор: admin.politica.com.ua
ПРЯМИЙ ЕФІР