Заяви В. Фокіна про загальну амністію і особливий статус для всього Донбасу не відповідають національним інтересам, - Арсен Аваков

Заяви В. Фокіна про загальну амністію і особливий статус для всього Донбасу не відповідають національним інтересам, - Арсен Аваков
20273 ПЕРЕГЛЯДІВ

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков вважає висловлювання у ЗМІ першого заступника голови української делегації у Тимчасовій контактній групі (ТКГ) по Донбасу, першого прем`єр-міністра незалежної України Вітольда Фокіна, провокативними і такими, що не відповідають національним інтересам.

Як відомо В. Фокін в інтерв`ю виданню strana.ua заявив, що «і з тієї, і з тієї сторони було скоєно багато злочинів, які зрештою мають бути розслідувані, і винні хай понесуть покарання. Але сьогодні, щоб припинити війну і зберегти життя бійців та командирів, моя позиція – треба оголосити загальну амністію, провести вибори, вирішити питання особливого статусу окремих районів, а краще всього Донбасу»

Арсен Аваков вважає такі висловлювання українського представника у ТКГ  провокативними та спекулятивними.

«Жоден наш солдат не має гинути через недолугі політичні спекуляції. Тому заява представника України у ТКГ В. Фокіна про загальну амністію та особливий статус для всієї території Донбасу є провокативною і не відповідає національним інтересам. Пам`ятаємо про те, що за кожен клаптик української землі на Донбасі загинули тисячі наших солдат».

Про це А. Аваков повідомив після церемонії вшанування під Верховною Радою України пам`яті чотирьох військовослужбовців вч 3027 НГУ І. Дєбріна, Д. Сластнікова, О. Костини, Б. Дацюка. Вони загинули 31 серпня 2015 року внаслідок терористичного акту – вибуху ручної гранати, що стався під час масових заворушень, які спровокували різні політичні сили після прийняття парламентом у першому читанні змін до Конституції України у частині децентралізації. Вони визначали «особливості місцевого самоврядування» на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей.  

mvs.gov.ua

Теги: Арсен Аваков,ТКГ,Донбас,Вітольд Фокін,Міністр внутрішніх справ України,ЗМІ
Автор: admin.politica.com.ua
ПРЯМИЙ ЕФІР