Танкер «Делфі» знову протік нафтопродуктами – керівник Одеського морського порту Руслан Сахаутдінов жодних мір не приймає! Хто відповідатиме??? Звернення до Президента!!!

Танкер «Делфі» знову протік нафтопродуктами – керівник Одеського морського порту Руслан Сахаутдінов жодних мір не приймає! Хто відповідатиме??? Звернення до Президента!!!
22923 ПЕРЕГЛЯДІВ

В світі напевне знайдеться небагато людей які б не чули історій про пасажирське судно «Титанік», а в Україні, і вже далеко за її межами, нажаль, вже давно схожа роль відведена танкеру «Делфі», який у листопаді 2019 року затонув біля узбережжя Одеси. Звісно, трагедію із судном «Титанік» не зрівняти із затонувшим «Делфі», але доля останнього також безперечно може принести, що й вже робить, жахливі наслідки для людей і навколишнього середовища.

А хто відповідатиме за це – покаже тільки час? Тільки от операючись на українські реалії, можна вже констатувати: покараними будуть максимум судновласник(фактично так і має бути) і ще якісь «цапи-відбувайли»… А безвідповідальні чиновники що не відповідають займаним посадам з повними кишенями корупційних купюр торжествуватимуть на тлі екологічної катастрофи! Нажаль, але саме так в Україні відбувається найчастіше – і катастрофа з «Делфі» не стане вийнятком! 

Довідка:  22 листопада 2019 року поблизу Одеси сів на мілину танкер "Делфі", власник якого не дозволяв екіпажу залишити судно, а рятувальні катери не могли підійти до нього через шторм. Тоді повідомлялося, що на борту немає вантажу, який би загрожував екологічній ситуації Одещини. Але судно не мало відповідних реєстраційних документів.Та в цей же день, 22 листопада аналізи показали перевищення допустимої концентрації нафтопродуктів у воді у 53 рази, а 23 листопада Держекоінспекція Кримсько-Чорноморського округу прозвітувала, що вміст нафтопродуктів у воді на місці аварії перевищує гранично допустиму концентрацію в 157 разів.  Під час поїздки в Одесу президент Володимир Зеленський  закликав судновласника забрати танкер до 20 липня, інакше за справу візьмуться правоохоронці. 18 липня почалася операція з підйому "Delfi" яка триває й по сьогоднішній день. Події довкола танкера  визнали  надзвичайною ситуацією місцевого рівня.

Президент Володимир Зеленський під час візиту на Одещину відвідав район затоплення «Делфі» в Одесі і чітко заявив, якщо судновласник не прибире танкер до 20 липня то ним будуть займатись правоохоронці. «Хтось має нести відповідальність», — підкреслив Президент.

Так ось, судновласник танкер не прибрав вчасно, і всі це добре знають. І також, вже відомо що Суд розглянув позов ДП «Адміністрація морських портів України» в особі Одеської філії Державного підприємства «Адміністрація морських портів України» (Адміністрація Одеського морського порту) до власника танкера Delfi і частково задовольнив клопотання, а саме наклав арешт на майно компанії - судновласника MISTER DRAKE PC з правом його переміщення чи віддалення ДП «АМПУ» або іншими особами за дорученням останнього", - йдеться в ухвалі, винесеній суддею Іриною Малярчук.

Також відомо що держпідприємство "Адміністрація морських портів України" в особі Адміністрації Одеського морського порту просить стягнути з власника Delfi 2 355 698,91 грн збитків, які українська компанія зазнала через ліквідацію наслідків аварії судна. 

Все це безперечно дуже добре та правильно, і як зазначав Володимир Зеленський винні таки повинні понести покарання. І поданий позов Адміністрацією Одеського морського порту на чолі із Керівником САХАУТДІНОВИМ  РУСЛАНОМ  ІЛЬДАРОВИЧЕМ  цілком виправданий, компанія таки повинна нести відповідальність. 

Та паралельно із великим бажанням Сахаутдінова отримати компенсацію із власників «Делфі» він цілком цинічно закриває очі на кричущу реальність що відбувається під час підняття танкеру. А саме: величезне питання викликає той факт, що з танкеру «Делфі» знову виливаються нафтопродукти – а від Керівника порту Руслана Сахаутдінова жодної реакції, а тим більше дій - НЕМАЄ! 

Із затонулого танкера Delfi відбувся черговий витік нафтопродуктів. Про це повідомив глава Державної екологічної інспекції Андрій Мальований. За результатами лабораторних досліджень, гранично допустима концентрація нафтопродуктів у воді перевищена в 5,8 раз.

«Для оперативного усунення забруднення представниками Одеської філії ДП«АМПУ» були проведені невідкладні роботи із застосуванням сорбенту», - зазначив Андрій Мальований і додав, що витік нафтопродуктів стався через продовження робіт з підняття і стабілізації танкера.

У свою чергу, за словами очевидців, плями на воді "відплили" від горезвісного танкера і наблизились до пляжу "Дельфін". Вода покрита плівкою. Більш того, з судна відрами черпають нафтопродукти і виливають їх в воду. При цьому, співробітники курять, що є небезпечним.

Також про цю кричущу ситуацію повідомив на на своїй сторінці в Facebook місцевий еколог Владислав Балінський, додавши відповідний відеозапис.

"Вода у пляжній зоні внаслідок нового витоку нафтопродуктів з борту танкера покрилася плівкою, розпочались заморні процеси, оскільки бонові загородження довкола аварійного судна встановлені неправильно, а компанія-підрядник не прибирає нафтову плівку. Бачимо, що одні ланки бонів накладені на інші, внаслідок чого не забезпечено герметизацію, і нафтова плівка вийшла за межі бонових загороджень та забруднює пляжну зону", - зазначив Балінський.

Потрібно підкреслити, що попри заяви глави Державної екологічної інспекції Андрія Мальованого, а також й інших екологів та активістів

Керівник порту Руслан Сахаутдінов протягом останніх днів не реагує на ситуацію із забрудненням, що виникла у пляжній зоні внаслідок того, що компанія "Краншип" не справляється з екологічними зобов'язаннями при здійсненні операції викренювання і видалення танкера з пляжної зони Одеси

Нагадаємо, що 10 серпня було підписано тристоронній договір між Одеською філією ДП "Адміністрація морських портів України" на чолі із Русланом Сахаутдіновим, ТОВ "Краншип" і ТОВ "Бруклін-Київ" і започатковано низку підготовчих робіт для безпечної операції з підйому затонулого танкера. Також про це повідомляв й міністр інфраструктури Владислав Криклій. 

Витік нафтопродуктів стається вже не вперше, і про це знають та неодноразово зазначали як міністр інфраструктури Криклій, так і керівник порту Сахаутдінов. І також всі прекрасно знають  що вміст нафтопродуктів у воді на місці аварії колосально перевищує гранично допустиму концентрацію!!! – Але де ж тоді реакція і саме найголовніше прийняття потрібних мір по ліквідації катастрофи. Невже всім на це начхати??? Невже чиновникам, а особливо Руслану Сахаутдінову,  який підписував договір з виконавцями, і який відповідно несе безпосередню відповідальність за результат - наплювати на долю людей і Одеси які на межі екологічної катастрофи??? Що відбувається – ніхто не знає???...

Розуміємо, що в подальшому Адміністрація морських портів України" в особі Адміністрації Одеського морського порту на чолі із Сахаутдіновим в результаті Судових процесів може отримати компенсацію з власника Delfi… Але де ж вони, а особливо пан  Сахаутдінов зараз??? Адже саме зараз потрібно ліквідовувати і не допустити катастрофу!!! Не завтра, не за місяць чи за рік коли отримають кошти із власника «Делфі» - а в ці дні! Потім вже буде пізно!!! Хоча, можливо й пізно не буде… для розкрадання коштів які можливо отримають після рішення Суду… Можливо саме це найбільше цікавить керівника Одеського морського порту Сахаутдінова??? Адже дивлячись на кричущу катастрофу із забрудненням одеського пляжу і бездіяльність цього чиновника - важко сказати що він переймається долею ситуації в Одесі!!! 

А такі дії, точніше бездіяльність, як мінімум свідчать про його невідповідність займаній посаді?!!! Та як ми вже зазначали на початку публікації -  безвідповідальні чиновники що не відповідають займаним посадам з повними кишенями корупційних купюр в Україні як правило залишаються не покараними… і скоріш за все катастрофа з «Делфі» не стане вийнятком!... 

- Та все ж звертаємось до Президента України Володимира Зеленського, Міністра інфраструктури Владислава Криклія, очільника Одеської області Максима Куцого та до Глави Державної екологічної інспекції Андрія Мальованого: 

«Шановний Президенте Володимире Олександровичу, пане Владиславе Криклій, пане Максиме Куций та пане Андріє Мальований  – просимо звернути Вашу увагу на кричущу ситуацію із підняттям танкеру «Делфі», а саме з тим що у воду потрапляє велика кількість нафтопродуктів, що у висновку може призвести до масштабної катастрофи. Також, просимо звернути увагу на бездіяльність Керівника Одеського морського порту Руслана Сахаутдінова, який розуміючи можливість жахливих наслідків залишається осторонь до цієї ситуації. Хоча, як керівник Порту, який є головним підписантом із виконавцем послуг мав би перший прийняти міри по унеможливленню забруднення прилеглої морської території! Припускаємо, що така його цинічна бездіяльність має явні прояви невідповідності пана Сахаутдінова займаній посаді!!! Пане Президенте, невже в Україні знову бездіяльні чиновники торжествуватимуть на горі українців???»

sxemy.com

Теги: Владислав Криклій,Танкер «Делфі» ,Руслан Сахаутдінов ,чиновники,нафтопродукти,Держекоінспекція Кримсько-Чорноморського округу , Володимир Зеленський,АМПУ,Ірина Малярчук,Андрій Мальований, Владислав Балінський,еколог Владислав Балінський,Краншип,Витік нафтопродуктів , Одесса,одесский морской порт,Сахаутдінов
Автор: admin.politica.com.ua
ПРЯМИЙ ЕФІР